Nabeschouwing Amerika reis Rondje New York

Het is weer tijd voor een nabeschouwing van mijn afgelopen Amerika reis: Rondje New York. Wat ging er wel goed en wat niet tijdens mijn Amerika reis? Wat had ik anders willen doen? Wat viel er mee en wat tegen? Je leest het hier.

Ook deze reis, die ik rondje New York heb genoemd, de route vind je hier, was weer geweldig. We zijn in New York geweest, we hebben vliegtuigen, ruimtevaartuigen en schepen bezocht. We hebben een week lang enorm veel watervallen gezien. We zijn de grens overgestoken naar Canada. We hebben de herfst gevierd in New England, beren en wasberen gezien, taxfree geshopt en natuurlijk veel en lekker gegeten. Het was al met al weer een reis om nooit te vergeten!

De planning

Wat heb ik lang geworsteld met de planning. Dit was ook wel een beetje mijn eigen schuld, want we wilden graag weer naar Gatlinburg deze reis. Eigenlijk helemaal niet zo handig, maar wel heel leuk. Zo gezegd, zo gedaan. En dus hadden we een paar lange reisdagen, maar achteraf viel het allemaal wel mee. Natuurlijk was het een lange rit en konden we op die dagen niet heel veel doen, maar we hebben die dagen toch nog van alles kunnen zien, eigenlijk meer dan ik verwacht had toen ik de planning maakte.

Bianca-New-England-usa

New England vond ik lastig plannen. Ik vond het moeilijk om te bepalen wat de plekken zijn die je gezien moet hebben. Achteraf denk ik dat we veel mooie dingen hebben gezien, maar dat er misschien nog meer uit te halen is.

Eerst New York of aan het einde van de reis?
Ik twijfelde heel erg of ik New York aan het begin of aan het eind van de reis wilde doen. Ik dacht: een van de leukste dingen voor het laatst bewaren, maar qua geld besparen met de auto-huur was het verstandiger om eerst naar New York te gaan, want zo hadden we de auto minder lang nodig. En voordelen zijn:

★ Door de jetlag ben je vroeg wakker en kun je vroeg op pad
★ Het geld is nog niet op 😉
★ Je koffer is nog niet vol, dus shoppen maar
★ Je hebt veel energie om alles te bekijken
★ New York is een geweldige bestemming om je reis mee te beginnen

Uiteindelijk hebben we de laatste nacht ook in een hotel in de buurt van New York overnacht en we gingen met de bus en veerboot nog een keer naar Manhattan voordat we terugreisden naar Nederland. Dus eigenlijk kon ik ook nog aan het einde van de reis genieten van New York.

De vliegreis

Zoals vaker vlogen we met KLM naar Amerika. Het leuke was dat tijdens het online inchecken, ik voor 40 dollar per persoon betere stoelen kon selecteren. Daar kreeg ik geen spijt van. We hadden nu heel veel beenruimte en je hoefde ook niet over mensen heen te stappen als je naar het toilet wilde. Het zat gewoon heel erg fijn. Dat was dus een goede heenreis.

Reizen met de trein in Amerika

Deze Amerika reis gingen we voor het eerst met de trein. Van New York naar Philadelphia. Dit viel heel erg mee. Ik had het hectischer verwacht, maar met de trein reizen is goed geregeld in Amerika. Al onze koffers konden moeiteloos mee en het is een ontspannen manier van reizen. Zorg er weel voor dat je je ticket op tijd reserveert, want anders gebeurt er dit

huurauto-in-Amerika

Autohuur in Amerika

De huurauto voor in Amerika had ik vooraf geboekt via de website EasyTerra.nl. Dit is een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor huurauto’s. Je vult de bestemming in waar je de auto wilt ophalen en retourneren en dan krijg je een lijst met verschillende auto’s van verschillende aanbieders. Zo kun je overzichtelijk bekijken welke huurauto aan jouw wensen voldoet en het goedkoopste is.

In Philadelphia haalden we de huurauto op bij het treinstation en dit ging prima. Onze auto was van Budget en het was helemaal niet druk bij de balie. We stonden al snel met een mooie en ruime Hyundai Elantra op straat om onze road trip te beginnen. De dag dat we weer naar Nederland vlogen, leverden we de auto in op vliegveld JFK van New York. Heel handig allemaal!

Wat vond ik van Canada?

Canada! Ik vind niet dat ik een goed oordeel kan vellen over dit land. We hebben twee steden bezocht: Montreal en Toronto en het toeristische Niagara Falls. Ik vond het een beetje een culture shock. Het oude centrum van Montreal leek alsof ze een stukje Frankrijk hadden opgepakt en naar Canada hadden getransporteerd. Het aangesproken worden in het Frans en steevast daarmee doorgaan ook al geef je aan dat je Engels spreekt en geen Frans. Het was bijzonder. Maar Canada heeft zeker mijn interesse gewekt en ik ben reuze benieuwd naar alle natuurpracht. Daar zou mijn voorkeur naar uitgaan als ik weer Canada ga bezoeken. Maar dat gaat zeker gebeuren.

Canada

Geen goede research

In Jamestown bleken er meer parken over de geschiedenis van Amerika te zijn dan ik dacht. Hierdoor hebben we niet alles kunnen zien. Binnenkort verschijnt er een artikel op mijn website met een duidelijke uitleg, zodat jij niets hoeft te missen.

En tijdens de dag van vertrek uit Amerika was het weer drama op het vliegveld. We hadden veel te veel spullen mee. Met allebei een extra koffer (ook voor het eerst) bleken de koffers nog te zwaar. Ik moest mijn blik brood weggooien. Ik was zo benieuwd hoe dat zou smaken 😉 en er bleken nog Amerikaanse biertjes in de handbagage te zitten. Niet zo slim. 1 minuut stilte voor de weggegooide spullen op het vliegveld. Ik had er liever iemand blij mee gemaakt…

De accommodatie in Amerika

Over het algemeen was ik tevreden met de accommodatie in Amerika die ik heb geboekt. Hier komt binnenkort ook een blog over op Stripes & Stars. Het hotel in New York had een perfecte locatie en ik denk dat ik een mooie deal op Booking.com had gevonden qua prijs: Onder de 200 euro per nacht en dicht bij Times Square. In Gatlinburg hadden we een hele goedkope kamer, maar zag het er allemaal heel netjes uit. In Atlantic City sliep ik in Caesar’s Palace voor een mooie prijs en in Boston was de kamer groter dan verwacht! Dat is altijd leuk.

Maar er zijn natuurlijk ook hotels of motels die tegenvallen. Zo viel het motel in Williamsburg tegen omdat ik verwacht had dat we een kamer hadden in het mooie hotel. Het bleek dat we terechtkwamen in een huisje wat bij het hotel hoorde, waar het ook nog eens niet zo fris rook…

En in Ithaca waren de prijzen van accommodatie erg hoog. Ik koos voor een van de goedkoopste en dat bleek een oud motel. En met oud bedoel ik ook echt oud. Gelukkig maakte de pracht van de watervallen in Ithaca veel goed, maar zo’n accommodatie is toch iets minder leuk.

natuur-Ithaca-Amerika-blog
Wat een service!

Amerikaanse restaurants staan natuurlijk bekend om hun goede service. Ook deze reis hoefden we niet te klagen, maar een keer vond ik de bediening heel slecht. In een pizzeria in Hyannis bestelden we pizza. Het viel ons al op dat onze serveerster helemaal niet vertelde over de menukaart, maar de serveerster die het tafeltje naast ons hielp deed dat wel. Toen mijn vriend de pizza al op had en ik nog aan het eten was, werd zijn bord al weggehaald ( oké, dat gebeurt vaak in Amerika) maar hij werd ook al gevraagd of hij de menukaart van het dessert wilde Toen kwam de serveerster later weer terug en vroeg ze of hij al een keuze had gemaakt, ik was toen nog steeds aan het eten. Dan ga je voor mij echt te ver en dan merk je dat ook in je fooi…

Ook waren er momenten dat de service ontzettend goed was. Ongekend voor ons als Hollanders. Een voorbeeld was bij een bezoek aan een van onze favoriete restaurants P.F.Chang’s. We hadden ons eten al en bestelde extra drinken. Toen onze serveerster de sangria op tafel wilde zette, viel deze om. Over de tafel en een beetje over de kleding van mijn vriend. Dat was niet zo fijn. Duizend keer excuses natuurlijk en de stomerij kosten namen ze op zich. Uiteindelijk kwam de manager er zelfs bij en omdat we ook een kleine opmerking hadden gemaakt over het eten, leek hun de beste oplossing om de hele rekening maar te laten zitten. We hadden voor rond de 100 dollar gegeten en gedronken. Dat hoefde van ons ook weer niet. We hadden verder heerlijk gegeten en besloten dan ook een deel te betalen, ook al hoefde dat niet. In Nederland zou je zoiets nooit meemaken.

In het hotel in Harpers Ferry had ik ’s ochtends geen warm water. Best vervelend als je wilt douchen. Ik gaf het aan bij de balie en de vrouw zei dat ze me 20% korting kon geven. Dat vond ik best weinig, want het was een vrij prijzig hotel. Dat vertelde ik haar eerlijk en ze zei dat ze zou kijken wat ze kon doen. Toen ik na het ontbijt weer langs de receptie liep, sprak ze me aan… We hoefden niets te betalen voor deze overnachting.

Cape-Cod-Big-Chair

Dat ging niet door

Op Cape Cod wilden we graag een walvistocht maken. Toen we op de dag van de tocht al onderweg naar Provincetown waren, het puntje van Cape Cod, zag ik dat ik een e-mail had ontvangen van het bedrijf wat de tochten organiseert. Vanwege het slechte weer zou de tocht niet doorgaan. Dat was balen. We besloten toen maar om Cape Cod te gaan verkennen. Die dag werd dus niet zo speciaal als we gehoopt hadden. Maar we gaan vast ooit een andere walvistocht maken in Amerika en dan is dat weer iets om naar uit te kijken.

Lees hier mijn dagverslagen van deze rondreis door Amerika.

2 thoughts on “Nabeschouwing Amerika reis Rondje New York

  1. Wij gaan volgend jaar naar New York. Eerst maar eens naar de stad zelf, maar het rondje New York ziet er ook leuk uit! Ik krijg er nu al helemaal zin in als ik je blogs lees en je foto’s zie ?

    • Leuk om te horen! New York is zo geweldig en divers, ben benieuwd wat je ervan gaat vinden ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.