New York Public Library bezoeken

Als je naar New York gaat is het leuk om een bezoek te brengen aan de prachtige New York Public Library!

De New York Public Library is de openbare bibliotheek in New York die een bezoek zeker waard is. De bibliotheek werd opgericht in 1895, geopend voor het publiek sinds 1911 en bestaat uit meerdere gebouwen in de stad, maar de bekendste is het Stephen A. Schwarzman Building / Mid-Manhattan Library at 42nd Street 476 Fifth Avenue.

Bezoek-New-York-library

Ontsnap aan de drukte van New York en dwaal rond in dit prachtige gebouw met The Rose Main Reading Room als paradepaardje. Zo mooi, het lijkt wel een filmset. Plan je dag in New York, of sluit je laptop aan op een van de dockingstations.

New York Public Library #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Kijk mee met 360-graden foto’s! Vergeet niet de prachtige plafonds te bekijken!

Visit New York Public Library #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Doen in de New York Public Library

Naast je ogen uitkijken naar de pracht en praal van deze bibliotheek kun je er ook een film bekijken over de geschiedenis, tentoonstellingen bekijken of meegaan met een begeleide tour. Volgens de website zijn er van maandag tot zaterdag dagelijkse 2 gratis tours van een uur om 11.00 en 14.00 uur en zondag een tour om 14.00 uur.

Plafond-bibliotheek-New-York

New York Public Library bezoeken

Een bezoek aan de New York Public Library kun je combineren met het naastgelegen Bryant Park. In de zomer ideal om wat te eten bij een van de vele tafeltjes en stoeltjes en in de winter is hier een soort kerstmarkt en een schaatsbaan. Het Empire State Building ligt op 8 minuten lopen, Times Square op ongeveer 10 minuutjes en je kunt shoppen op 5th Avenue.

leeuwenbeeld-in-New-York

Public-Library-New-York-bezoeken

Je kunt de bibliotheek gratis bezoeken. Niet alle zalen zijn toegankelijk. Bij binnenkomst en vertrek wordt je tas onderworpen aan een kort onderzoek voor het geval je een boek mee naar huis wilt nemen 😉

Bekijk hier alvast de Visitors Guide van de bibliotheek in New York.

Kijk voor de openingstijden en meer informatie op de website van New York Public Library.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.