Reis geannuleerd

Het was de laatste tijd een beetje stiller op Stripes & Stars. Geen blogs over reisvoorbereidingen en updates over mijn aankomende Amerika roadtrip. En dit had een reden. Ik heb besloten om mijn reis van Miami naar New York te annuleren.

Door al het Covid-19 gedoe, was het soms moeilijk om positief te blijven. Er was zo veel onzekerheid over wanneer reizen naar Amerika weer mogelijk was. Onlangs hebben we te horen gekregen dat mijn moeder ziek is. Dan staat je wereld even stil en ziet het leven er heel anders uit. Alles bij elkaar opgeteld, voelde het gewoon niet goed om in deze periode zo ver weg te zijn en zo’n reis te maken terwijl ik met mijn hoofd heel ergens anders zit. Daarom heb ik de knoop doorgehakt en de Amerika reis geannuleerd. Dit voelt beter zo.

Natuurlijk is het heel jammer dat ik mijn nieuwe reisverhalen en tips niet kan delen. Maar dat komt wel weer. Zoals jullie weten, heb ik de afgelopen tijd meerdere nieuwe routes gepland en kan ik die zo inzetten voor een nieuwe reis.

Lees hier meer over de reizen die ik al gemaakt heb

Omdat mijn reis al een aantal keren was geannuleerd door KLM (we zouden een dag later naar de VS vliegen en een paar uur eerder naar huis) kon ik eenvoudig een restitutie aanvragen van mijn geboekte vliegtickets. Het is momenteel nog steeds zo dat KLM een flexibel beleid heeft qua tickets wijzigen, dus dat is fijn en schept mogelijkheden. Meer daarover is te lezen op de website van KLM onder omboeken en annuleren.

En natuurlijk blijft een bezoek aan New York in de kerstperiode op mijn wensenlijstje staan. Heb ik alvast een hotel geboekt voor december 2022? Misschien! Mocht je ook naar New York in kerstsfeer willen, maar heb je geen zin om rond de 2000 euro hotelkosten voor een week te betalen? Kijk dan nu alvast naar hotels in die periode voor volgend jaar. Zoek op annuleerbare hotels en wie weet vind je een voordelige prijs. Het hotel wat ik had geboekt, vorige jaar, een week voor 920 euro, kost nu voor diezelfde week 2100 euro. Dat scheelt nogal wat!

Booking.com

One thought on “Reis geannuleerd

  1. Louis van Haaren

    Het is jammer en wij vinden het ook doodzonde, dat we niet kunnen gaan, maar we hopen als de Corona-ellende een beetje voorbij is en de prijzen weer een beetje genormaliseerd (€ 2100,00 voor een weekje New York is echt niet normaal) dat we dan weer kunnen gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.