5 redenen waarom de Vakantiebeurs een bezoek waard is

Ik ben nu al een paar keer op de Vakantiebeurs in Utrecht geweest: als bezoeker en als blogger! Waarom ik er met zoveel plezier naartoe ga, lees je hier:

Kom in de vakantiestemming op de Vakantiebeurs

Wanneer je de vakantiebeurs binnenstapt kom je binnen no-time in de vakantiestemming. Dat kan ook niet anders want overal om je heen zie je de mooiste bestemmingen. Veel stands hebben goed hun best gedaan om de bezoekers helemaal in de vakantiesfeer te brengen met bijpassende attributen, prachtige foto’s, muziek en optredens. Zelfs de hapjes en drankjes zijn in stijl. Wil je japans, Afrikaans, Italiaans of toch iets Amerikaans eten?

Vakantiestemming-op-de-Vakantiebeurs-in-UtrechtInspiratie op de Vakantiebeurs

Als je geen idee hebt waar je naartoe wilt op reis biedt de vakantiebeurs een hoop inspiratie! Loop rond in de verschillende hallen met als thema’s Europa, Zuid Europa, Afrika, Azië en Amerika. Je vindt er ook Fiets & Wandel, Vaar en Camping By Night. Neem een grote tas mee, want er zijn brochures, magazines en folders vol inspiratie verkrijgbaar. Waarschijnlijk wordt het nu nog moeilijker kiezen!

Informatie op de Vakantiebeurs

De perfecte plek om meer informatie te krijgen over de bestemming waar je naartoe wilt vind je op de vakantiebeurs. Er lopen enorm veel specialisten rond die je antwoord kunnen geven op al je vragen. Is de route van je rondreis bijvoorbeeld haalbaar, hoe zit het met een huurauto en waar moet je om denken als je een bepaald land bezoekt? De Vakantiebeurs is dus een goede plek om je komende reis voor te bereiden.En had ik al gezegd dat je brochures mee kunt nemen..vol met informatie?

Amerika Paviljoen op de Vakantiebeurs in Utrecht

Ontmoet mensen met dezelfde interesses op de Vakantiebeurs

De vakantiebeurs is ook een ideale plek om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses op het gebied van reizen. Helemaal hip zijn de soloreizen en daar speelt de Vakantiebeurs dan ook op in. Zo is er een speciaal VKB Goes Solo gedeelte waar je je reismaatje kunt vinden!

De Vakantiebeurs is een dagje uit

Ik kan mij een hele dag vermaken op de vakantiebeurs en ik zie het dan ook als een dagje uit. Er is zoveel te zien, te ontdekken en te beleven dat je er makkelijk een paar uur kan rondwandelen. Bovendien zijn er over de dag verspreid optredens, presentaties en je kunt er rotsklimmen, een culinaire route volgen of een selfieroute maken. En heb je alles gezien? Dan is de leuke binnenstad van Utrecht op loopafstand!

reisinspiratieen informatie op de Vakantiebeurs

Mijn favoriete plek op de Vakantiebeurs is, hoe kan het ook anders, het Brand USA Paviljoen in Hal 3. Hier vind je verschillende stands van Amerikaanse bestemmingen en kom je er vanalles te weten over onder andere Texas, Florida, Oregon, Colorado en de staten van Travel South USA. Ik heb weer een hoop ideeën opgedaan voor mijn komende reizen. En ik heb ongeveer 10 kilo aan brochures bij elkaar gehamsterd. Heerlijke reisinspiratie!

Meer informatie vind je op de website van de Vakantiebeurs.

 

Ben jij al geweest?

4 thoughts on “5 redenen waarom de Vakantiebeurs een bezoek waard is

  1. Ik ga zondag, heb onwijs zin om weer heen te gaan 😀

  2. Leuk! Ik ben wel op de Vakantiebeurs geweest maar het was een bliksembezoekje. Bovendien ging ik vooral om stands over Ierland te bezoeken en die waren er nauwelijks.
    Het lijkt me vooral leuk om een verre reis hier voor te bereiden; voor Europese reizen vind ik de beurs minder interessant. Er is maar een heel beperkt aanbod en met name de duurste accommodaties kunnen zich een stand veroorloven. Komende zomer willen we naar Italië maar ik vond alleen de grote campingketens en niet de kleine, romantische campinkjes.

    Maar volgend jaar wordt het tijd voor een verre reis (waarschijnlijk Canada en het noorden van Amerika, Montana of Wyoming ofzo) dus dan kunnen we vast wel inspiratie op doen!

    • Jammer dat je niet hebt kunnen vinden wat je zocht op de Vakantiebeurs. Het Amerika paviljoen biedt veel inspiratie voor je komende reis en misschien is het ook interessant om een bezoek te brengen aan de reizigersbeurs Amerika & Canada. Daar kun je praten met mensen die eenzelfde reis hebben gemaakt en alvast foto’s en videos zien. Ik vond dat ook een erg leuke beurs. Dit jaar is het op 20 maart in Hilversum. Misschien goed om te onthouden voor volgend jaar. 😀 veel voorbereidingsplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.