Natuur in Texas: Pedernales Falls State Park

Na een wandeling door een bosrijke omgeving, kom je bij een punt met uitzicht op de Pedernales River. Wandel naar beneden en klauter over rotsen, langs het water en over gaten in het kalksteen. Dit is natuur in Texas: Het Pedernales Falls State Park!

Ik bezocht Texas tijdens deze Amerika reis en vooraf was ik heel benieuwd naar de natuur in Texas. Ik wist dat er grote vlaktes zouden zijn, oneindige wegen, maar hoe de natuur zou zijn, daar was ik heel nieuwsgierig naar. Het eerste natuurpark in Texas dat ik bezocht, was het Pedernales Falls State Park.

Flowers-Pedernales-FallsState-Park

Locatie Pedernales Falls State Park

Vanuit Austin is het iets minder dan een uur rijden naar het Pedernales Falls State Park. Dus als je de natuur in wil, is dit een perfecte oplossing. Je zult merken dat het landschap snel verandert. Eerst rij je langs grasvelden en heuvels, tot de weg omgeven wordt door een soort duinen en dan overgaat in een meer bosrijk gebied.

Pedernales Falls State Park bezoeken

Als je het park binnengaat, kom je langs een rangers-kantoor. Hier koop je een toegangsbewijs en kun je meer informatie krijgen. Bij de rangers krijg je ook een formulier en die kun je tegen je autoraam plakken. Dat is je bewijs dat je betaald hebt en zo kun je parkeren in het park.

Wandelen-Pedernales-Fall-State-Park-Natuur-in-Texas

Natuur-in-Texas-Pedernales-Falls-State-Park-river

Eerst loop je door een bos tot je bij een mooi uitkijkpunt komt. Er staan bordjes die je meer vertellen over deze omgeving. Je kunt verder naar beneden lopen en over het stukje strand en de rotsen klauteren, tussen het water wandelen en genieten van de bijzondere natuur. Er zijn verschillende trails te hiken in het Pedernales Falls State Park.

Pedernales Falls State Park Texas USA #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

★Tip: Op bepaalde momenten kan het hier zo druk zijn, dat ze een “Save the Day”-pas aanraden. Als je deze pas online koopt via de website, ben je verzekerd van een plek. Kijk hiervoor op de website van Pedernales Falls State Park.

Waterfall-Pedernales-Falls

★Tip: Het water is de Pedernales River en die kan soms vrij hoog staan. Kijk vooraf je het park bezoekt op de website voor de huidige stand van zaken.

Vroeger woonden native Americans bij deze rivier. Tegenwoordig kun je er hiken, vissen, mountainbiken en op sommige plekken mag je zwemmen. Er is ook een aangelegde tuin waar je allerlei vogels kunt spotten.

Bird Blind and Butterfly garden

Een ander mooi deel van het Pedernales Falls State Park is de Bird Blind and Butterfly garden. Een aangelegde tuin, met huisjes waarvandaan je vogels kunt spotten. Toen ik er was, strooide een medewerker net voer neer. Ik dacht dat we hierdoor weinig vogels meer zouden zien, maar even later hupte er een rode kardinaal langs. Voor het raam hingen voerbakjes voor kolibrie’s en die kwamen ook op bezoek.

Birds-Pedernales-Park

Pedernales-Falls-State-Park-Bird-Blind-and-Butterfly-garden

In de buurt van het Pedernales Falls State Park.

In de buurt van het park, of redelijk in de buurt in Amerikaanse termen, kun je ook allerlei andere dingen doen. Bijvoorbeeld het Lyndon B. Johnson National Historical Park en het mooie Hamilton Pool Preserve bezoeken. Een uur verderop bevindt zich de Enchanted Rock. Een grote rots waarop je kunt hiken en een mooi uitzicht hebt.

Heb jij het Pedernales Falls State Park al eens bezocht?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.