Dag 16 USA roadtrip: Florida Keys en het meest zuidelijke eiland Key West

Eekhoorntjes rennen achter elkaar aan over de takken van de palmbomen. Ze zoeken eten en spelen met elkaar. Opeens vliegt er een rood vogeltje in de struiken. Op de grond lopen 2 duifjes voorbij. De zon schijnt. Het is lekker warm. Toch vallen er een paar druppels uit de wolken. Maar de regen zet niet door. De eekhoorns achtervolgen elkaar als gekken hoog in de palmbomen. Dan klinkt er een doffe klap. Er is een leguaan uit de palmboom gevallen. Verdwaasd kijkt hij om zich heen. Even later verdwijnt hij in de struiken.

breakfast_coconut_palm_inn_Florida_keys

Onder het rieten tikihutje staat nu een klein ontbijt. Orange juice, cake en thee en koffie en wat fruit. Tussen de palmen, op de ligstoelen ontbijten we, terwijl we genieten van de omgeving. In de verte klinkt onweer, we negeren het eerst, maar even later klinkt de donder toch wel heel dichtbij. We rennen terug naar de kamer. Het regent nu. Gelukkig duurt het niet lang. Als we alle spullen hebben ingepakt en uitchecken, is het alweer droog.

Het verblijf in Coconut Palm inn was perfect: een mooie locatie, vriendelijke mensen en een fijne kamer. Op dit strandje aan het water hebben we goed kunnen uitrusten.

route_Florida_key_Keylargo_keywest

Voordat we naar Key West gaan brengen we een bezoek aan een vogelopvang, op slechts een paar minuutjes rijden van de accommodatie. Het Florida Keys Wild Bird Rehabilitation Center is een opvang voor zieke en zwakke vogels en je kunt er dagelijks een kijkje nemen. In deze opvang zie je verschillende vogels, zoals pelikanen, ibissen, reigers en nog veel meer. Sommige vogels zitten in een opvang, maar anderen lopen er vrij rond zoals de pelikanen en ibissen. De toegang tot de vogelopvang is gratis maar bij de ingang staan een paar bakken waar je geld in kunt doen.

Pelikanen in Florida

Helaas begint het weer een beetje te regenen en het stikt er van de muggen die als doel hebben om ons helemaal leeg te prikken. We zien steeds meer jeukende bulten verschijnen op onze armen en benen. Snel lopen we verder terwijl een groepje pelikanen vanaf een afdakje ons argwanend aankijkt.

leaving_Key_Largo_Florida_Keys

Even later rijden we over de verschillende eilandjes van de Florida Keys. Ze worden met een lange brug aan elkaar verbonden. Naast ons zien we blauwe zee en palmbomen. Er staan mensen te vissen.

Roadtrip Florida Keys

Opeens zien we een enorme leguaan langs de weg. Als we verderop stoppen en een beter kijkje willen nemen, zien we enorm veel leguanen zitten. Grote en kleine en een enorme in de bosjes met grote stekels op z’n rug.

Bahia Honda State Park op het eiland Bahia Honda Key

Bij het Bahia Honda State Park op het eilandje Bahia Honda Key maken we een tussenstop. Hier zijn witte stranden met prachtig blauw water. Er staan veel palmbomen en er is uitzicht op de Old Seven Mile Bridge, een brug die afgebroken is en waar je overheen kunt wandelen. In het Bahia Honda State Park kun je snorkelen, kayakken en genieten van het prachtige strand.

Old Seven Mile Bridge Halve brug in Florida

Even later bereiken we het laatste eiland van de Florida Keys: Key West. Nu bevinden we ons op het meest zuidelijkste puntje van Florida. We verblijven 2 nachtjes in Duval Gardens. Het hotel ligt aan Duval Street, de hoofdstraat van het eiland met veel winkeltjes en restaurants. Een ideale locatie dus. De kamer heeft een mooi bed, goede airco, een koelkast en een badkamer. Het geheel is inclusief ontbijt op de veranda. Er is ook een klein zwembad. Niet de beste accommodatie tijdens de roadtrip, maar zeker wel de duurste.

Tip: Key West is een populaire bestemming en ik vond de hotel prijzen vrij duur. Probeer vooraf een hotel te vinden omdat de prijzen stijgen en de accommodaties snel vol zijn.

key_west_sunset

We pakken onze spullen uit en wandelen daarna over Duval Street. De bedoeling is om richting de plek te gaan waar de zonsondergang gevierd wordt. Maar onderweg lopen we natuurlijk weer veel te veel winkels in en missen we helaas Magic Hour. Gelukkig zijn we hier morgen nog een dag en hebben we een tweede kans om de zon te zien ondergaan.

Streets of Key West

Key West is anders dan de plaatsen waar we zijn geweest. Er hangt een heel eigen sfeertje, een beetje Caribisch. Er zijn veel mensen die een vrijgezellenfeest vieren, hippies en zwervers en op straat zien we ook veel dragqueens paraderen. Je vindt hier veel toeristenwinkeltjes die bijvoorbeeld allerlei soorten sigaren verkopen en specialiteiten van Key West. Leuk om ook deze kant van Amerika te zien.

Restaurant Blue Heaven in Key West

We eten bij het restaurant Blue Heaven. Hier lopen normaal gesproken kippen tussen de tafels door maar vandaag hebben ze een dagje vrij. Er zijn wel katten die het eten van je bord kijken. Maar geef ze eens ongelijk want het eten is echt heerlijk. We bestellen Yellow Snapper met een romige saus, spaghetti, groenten en brood en een steak met lekkere aardappels. Als toetje neem ik de beroemde Key Lime Pie. Een soort Cheesecake met limoen en het ziet er best wel bijzonder uit.

Key Lime Piet eten in Key West

Het eten is hier echt heerlijk, er hangen allemaal gezellige lampjes en er wordt ook nog live muziek gemaakt. Blue Heaven in Key West is een echte aanrader!

Boulevard Key West in Florida

We maken nog een wandeling door het levendige Key West, langs de winkeltjes en de vele mensen op Mallory Square die kunstwerkjes, kokosnoten, schelpen met je naam erop en nog veel meer verkopen.
> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 17

☆ Lees ook: 10 x Doen in Key West

One thought on “Dag 16 USA roadtrip: Florida Keys en het meest zuidelijke eiland Key West

  1. Ton Dingemans

    Heerlijk herkenbaar! Ja – Key West is een ander stukje US!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.