Het verhaal achter de foto: het hondje van de president

Een van mijn favoriete beelden in Washington D.C. is het beeld van Franklin Delano Roosevelt met zijn hond Fala.

In Washington had ik een lange dag voor de boeg. Ik had helaas maar 1 dag de tijd voor deze bijzondere stad, waar je eigenlijk minimaal 2 dagen zou moeten zijn.
Ik liep die dag langs alle monumenten van verschillende presidenten en andere belangrijke figuren. Het ene beeld was nog mooier dan het andere.

Mijn favoriet was het beeld van Franklin Delano Roosevelt met zijn hond Fala. Dit beeld is zo groot dat je er zelf bij kunt gaan zitten. Ook het feit dat de hond een belangrijke rol speelde in het leven van Franklin Roosevelt vind ik heel bijzonder. Roosevelt was van 1933 tot 1945 president en hij was de 32ste president van de Verenigde Staten.


Fala was een Schotse Terriër. Het was een van de bekendste huisdieren van het Witte Huis en het enige presidentiële dier met een monument. Fala stierf in 1952 (7 jaar na de dood van Roosevelt) en werd naast zijn baasje begraven.

Op reis naar Amerika? Vind hier inspiratie om je eigen reis te plannen!

In 1943 maakte MGM zelfs een korte film over het leven van het hondje:

4 thoughts on “Het verhaal achter de foto: het hondje van de president

  1. Leuke foto 🙂 Ik heb dit beeld helemaal gemist! Niet gek trouwens, wij waren er ook maar één dag. Het was best indrukwekkend om er een keer te zijn.

    • Dankjewel! Ja wij deden de route langs the Mall en we kwamen langs heel veel monumenten. 1 dag is inderdaad te weinig. Maar je moet keuzes maken he 😉 Goede reden om nog een keer terug te gaan.

      • Jan Theo

        Wij gaan ook graag nog een keer terug. Kleine tip: op zondag is het parkeren gratis in downtown DC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>