Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 3: Lichtjes in Georgetown en veranderingen

Dag drie van de Amerika kerst roadtrip! We zijn in Georgetown, Washington DC. We ontdekken wat Amerika nog kan leren van Nederland en wat er na een paar jaar veranderd is…

En weer was ik heel vroeg wakker door de jetlag. Ik zag het langzaam licht worden in de straten van Georgetown vanuit de hotelkamer. Even later liepen we naar de waterkant van Georgetown om een kopje koffie te halen bij Starbucks. In de Starbucks in Amerika kies ik meestal voor een cinnamon dolce latte. Dat is een latte met kaneelsiroop. Zo lekker! Jammer dat deze in Nederland nog niet verkrijgbaar is.

De Starbucks ligt aan een plein waar ook een mooie kerstboom te vinden was. Even verderop lag een nog verlaten schaatsbaan met eromheen allerlei bars en restaurant. En een paar stappen verder stond je aan het water, met uitzicht op Washington DC: De Washington Harbour.

Ik denk dat dit in de zomer een leuke plek is om te vertoeven. Op een van de vele terrasjes heb je uitzicht over het water op Washington. Nu was het best fris en nog vrij vroeg toen we met onze wandeling begonnen. Alles kwam net een beetje op gang. Maar al met al ziet het er hier leuk uit. We kwamen zelfs nog langs een restaurants waar je in een iglo kunt dineren.

We maakten een wandeling langs de waterkant en door het centrum van Georgetown. Hier kwamen we ook een TJ Maxx tegen. (In Nederland beter bekend als TK Maxx). Dit is zo’n leuke winkel om koopjes te scoren. Hier vind je merkkleding, tassen, schoenen en nog veel meer. Ook voor een extra koffer kun je hier prima terecht.

Helaas regende het toen we naar buiten kwamen. We besloten een taxi te nemen naar Washington DC om hier bij de Cheesecake Factory te gaan eten. Ik had een paar jaar geleden vouchers gekocht en die konden we eindelijk gebruiken.

Na zo veel jaar waren we eindelijk weer bij de Cheesecake Factory! Een van mijn favoriete ketens in Amerika. Hier heb je zo veel keus. Ik koos, heel saai, voor een bekend gerecht. De thai lettuce wraps. Sla, groente en kip om je eigen wraps in elkaar te knutselen. Iets gezonds, want ik kon hier natuurlijk niet vertrekken zonder een stuk cheesecake to go. Het werd de caramel apple cheesecake! Lekker!

Het was leuk om weer in Washington DC te zijn. De statige gebouwen. Het Witte Huis! En daar waren ze. De eerste eekhoorns tijdens deze reis! Ze trokken zich niets aan van de regen. Ze renden en speelden door het park en kwamen nieuwsgierig kijken bij mijn cheesecake.

We namen ook nog even een kijkje bij het Witte Huis. Door alle hectiek had ik er helemaal niet meer aan gedacht om te proberen een tour te regelen. Geen idee of dit weer mogelijk is. Wie weet een volgende keer…

Tijdens ons vorige bezoek aan Washington DC hebben we veel bezienswaardigheden bezocht. Dit keer deden we het een beetje rustig aan. Wil je meer weten over wat je allemaal kunt doen in Washington DC, lees dan hier mijn reisverslagen van mijn vorige reis. Washington DC is superleuk om te bezoeken en veel musea zijn er gratis toegankelijk!

We liepen door de stad, regelden eindelijk die simkaart en gingen een paar winkels in. Toen het donker werd, keerden we terug naar het hotel. Even later stonden we alweer buiten, want een avondwandeling door Georgetown stond op de planning.

Christmas tree georgetown Washington Harbour

Helaas was het een regenachtige dag en komt Georgetown niet heel goed tot zijn recht op de foto’s. Maar al met al vond ik het een leuke bestemming. Het centrum is gezellig met typische Amerikaanse gebouwen, er zijn leuke winkels om fijn te shoppen en genoeg keuze qua restaurants.

Tijdens ons bezoek was er Glow Georgetown. Eigenlijk een mini-versie van het Glow Eindhoven. Voor wie dit niet kent: Glow Eindhoven is een jaarlijks lichtfestival door de stad in november. Langs een looproute staan kunstinstallaties en projecties die te maken hebben met licht. Heel leuk om te zien. In Georgetown was er dus ook zoiets. In de stad waren een paar werken te vinden die spelen met het licht. Zo was er een muur die reageert op beweging, lichtgevende vlinders en een bord met oplichtende letters. Het stelde niet heel veel voor, en wat dat betreft kan Georgetown best wat leren van Nederland, maar het was een leuke toevoeging aan de kerstversiering.

Daarna lieten we de auto van stal halen en gingen we onderweg naar een van onze favoriete restaurants: PF Chang’s. We reden naar de dichtstbijzijnde, ongeveer 10 minuten verderop, in Arlington. Ik had verwacht dat dit bij een foodcourt zou liggen, maar het was midden in de stad, dus het was even zoeken naar parkeerplaats. Uiteindelijk lukte het en liepen we een heel rustige PF Chang’s in.

En na al die jaren was PF Chang’s, of in ieder geval een aantal vestigingen, best een beetje veranderd. Het restaurant was in een modern, hipper jasje gestoken. Aan de ene kant leuk, maar ook een beetje jammer dat het oude vertrouwde, het knusse restaurant, niet langer is. Gelukkig smaakte het eten er niet minder om. Er is een ruime keuze aan cocktails, sushi, aziatische fusion gerechten en toetjes. En deze keten blijft voor ons een aanrader.

 Lees verder: – dag 4: Vervlogen tijden en slapen in stijl

2 thoughts on “Reisverslag Amerika: New York kerst roadtrip – dag 3: Lichtjes in Georgetown en veranderingen

  1. Reny (AA forum)

    Ik ben weer aan het genieten van je verslagen. Mooie foto’s ook, ondanks het regenachtige weer.

    Een van onze favoriete restaurants is zeker ook The Cheesecake Factory. PF Chang’s hebben we lang niet gegeten, die gaat op onze to-visit-list voor onze reis naar Colorado in september 2023.

    Have fun !

    • Bedankt! Wat leuk om te lezen! En wat een geweldig vooruitzicht: Colorado! Supermooi daar. Veel voorbereidingsplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.