Gelukkig hebben we de foto’s nog #13

In het veel leukere jaar 2019 maakte ik een reis van New York naar Texas. Per dag kies ik een foto met een achterliggend verhaal over wat ik bijzonder of leuk vond op die dag.

Op dag 13 maken we vanuit Austin een roadtrip naar verschillende natuurgebieden. Het is een perfecte dag die begint in een supermarkt waar we een lunch uitzoeken, waarna we verder gaan naar twee natuurgebieden Pedernales Falls State Park en het sprookjesachtige Hamilton Pool. De dag eindigt onder de lampjes op een veranda van een geweldig restaurant met heerlijk eten.

In het Pedernales Falls State Park is een Bird & Butterfly Garden. We worden middels bordjes gewaarschuwd voor slangen die onder bankjes kunnen zitten, dus het is oppassen geblazen. Uiteindelijk zien we geen slangen, maar vanachter grote ramen hebben we goed zicht op de tuin waar we een rode kardinaal zien en ook kolibries die komen drinken. Geweldig om ze zo dichtbij te kunnen bekijken en foto’s te maken, hoewel dit niet makkelijk is omdat ze zo snel bewegen en vaak wegschieten.

Mijn eerste kolibrie zag ik trouwens op Pier 39 in San Francisco, een supertoeristische plek. Ik had nooit verwacht om daar een kolibrie te zien. Maar dat hoort ook bij Amerika. Op plekken waar je het niet verwacht bijzondere dieren tegenkomen. Zoals eekhoorns middenin Hollywood, een enorme spin op de route 66 of Mountain Goats op de parkeerplaats van Mount Rushmore.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.