Yellowstone National Park in Amerika

Lopen over een supervulkaan, geisers die uitbarsten, warmwaterbronnen die je omringen met stoom, een eigen Grand Canyon, watervallen, bossen en niet te vergeten het wildlife. Yellowstone heeft het allemaal! 

Ik denk dat als je eenmaal Yellowstone National Park hebt bezocht, je altijd nog een keer terug wilt naar deze magische plek op aarde. Het is alsof alle prachtige natuur zich hier verenigd heeft en dat zorgt voor een natuurpark waar je ogen tekort komt en vooral ook tijd, want er is zo veel te zien en te beleven. Ik geef je alvast wat informatie en tips en vertel je over een paar van de vele bezienswaardigheden van Yellowstone.

Waar ligt Yellowstone National Park?

Yellowstone National park strekt zich uit over 3 staten: Wyoming, Montana en Idaho. Het grootste gedeelte bevindt zich in Wyoming.

Wat kun je doen in Yellowstone National Park?

In Yellowstone National park is het vooral genieten van de bijzondere natuur. Ga op een bankje zitten bij een van de geisers en wacht tot hij uitbarst, loop tussen de warmwaterbronnen over de boardwalks en geniet van de kleuren en iets minder van de geuren, maak een wandeling met als beloning een fantastisch uitzicht, rijd met je auto door het bos op zoek naar een waterval, of spot een beer, een kudde bizons of ander wildlife.

Bezienswaardigheden-Yellowstone-National-Park-Mammoth-Hot-SpringsWeetjes over Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het oudste nationale park ter wereld. Het bestaat sinds 1 maart 1872.Yellowstone behoort bovendien tot een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten, met een oppervlakte van 8991 km². Er zijn twee soorten beren te zien, namelijk grizlies en black bears. 5 Visitor Centers voorzien je graag van informatie. Er zijn meer dan 500 actieve geisers, meer dan 10.000 warmwaterbronnen en rond de 290 watervallen. Het uiterlijk van de heetwaterbronnen is afhankelijk van het weer: Is er veel zonneschijn, dan zijn de kleuren veel duidelijker te zien dan tijdens bewolking.

Bezienswaardigheden in Yellowstone National Park

In Yellowstone is zoveel prachtige natuur te zien, dat ik het hier onmogelijk allemaal kan omschrijven. Ik heb een paar bezienswaardigheden eruit gepikt die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Yellowstone National Park.

smoke-mammoth-hot-springs

Mammoth Hot Springs

Mammoth Hot Springs vond ik een buitenaards mooie plek. De natuur is hier heel bijzonder en bestaat onder anderen uit travetin die aan de oppervlakte komt. Hierdoor ontstaan terrassen van kalksteen. Terwijl je af en toe omringd wordt door stoom, wandel je via de boardwalks langs de wit met oranje rotsen en de eenzame boompjes.

view-mammoth-hot-springs

Bij Mammoth Hot Springs bevindt zich het Albright Visitor Center. Hier kun je extra informatie krijgen over bijvoorbeeld de wandelingen in het gebied en hier is tevens een tentoonstelling over Yellowstone te bezichtigen.
west-thumb-geyser-basin-in-yellowstone

West Thumb Geyser Basin

Bij West Thumb Geyser Basin zag ik de eerste heetwaterbronnen. Ik had nog nooit zoiets gezien. Het maakte dan ook veel indruk! Hier vind je geisers, heetwaterbronnen en paint pots. Allemaal aan de rand van Yellowstone Lake, wat zorgt voor een heel bijzondere plek met prachtige viewpoints.
West-Thumb-Geyser-Yellowstone-National-Park

Norris Geyser Basin

Norris Geyser Basin bevindt zich aan de rand van de enorme Yellowstone vulkaan. Hier zijn veel geisers en dit is het oudste en heetste thermale gebied van Yellowstone. ’s Werelds grootste actiefste geiser, Steamboat Geyser, met uitbarstingen tot 90 meter hoogte, is hier te vinden. Helaas zijn die uitbarstingen niet te voorspellen. Maar het is hier geweldig wandelen.

steamboat-geyser-norris-geyser-basin

De kleuren van de warmwaterbronnen en het landschap worden trouwens veroorzaakt door micro-organismen. Felblauw, groen, rood en oranje, je kijkt je ogen uit. Bij Norris Geyser Basin vind je naast de prachtige natuur ook een museum en een boekenwinkel.

Norris-Geyser-Basin-kleuren

Midway Geyser Basin

Hier bevindt zich het boegbeeld van Yellowstone, het natuurfenomeen dat op de meeste afbeeldingen te zien is: De Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste warmwaterbron in Yellowstone: 75 bij 90 meter en het heeft een diepte van 49 meter. Via boardwalks loop je langs verschillende warmwaterbronnen en de een heeft nog mooiere kleuren dan de ander.

Grand-Prismatic-Spring-in-Yellowstone

Upper Geyser Basin

Ik maakte hier ’s ochtends een wandeling. Upper Geyser Basin is ook weer zo’n bijzondere omgeving! Een combinatie van mist en stoom, sissende geisers en via boardwalks kun je langs maar liefst 150 geisers lopen. De bekende Old Faithful is hier ook te vinden, evenals het gelijknamige houten hotel: Old Faithful Inn.

black-sand-basin-mist

Grand Canyon of the Yellowstone

De Grand Canyon van Yellowstone is ook een must visit. Wat een geweldig uitzicht heb je hier. Onder je stroomt de Yellowstone River! Vergeet vooral niet de Upper en Lower Falls te bekijken bij een van de vele viewpoints.

lower-falls-in-Yellowstone-National-ParkWaar kun je overnachten in Yellowstone National Park?

Het leukste is natuurlijk om in Yellowstone te overnachten. Helaas zijn er meer mensen dan kamers en is de accommodatie in Yellowstone vaak snel volgeboekt of ontzettend duur. Ik had het geluk om een kamer te kunnen boeken in Old Faithful Inn, een prachtig houten hotel en een hele bijzondere overnachtingsplek op een paar stappen van Old Faithful Geyser.

old-faithful-inn-yellowstone

Andere populaire overnachtingsplekken voor een bezoek aan Yellowstone National Park zijn West Yellowstone, Cooke City en Gardiner in Montana. Deze plaatsen liggen dicht bij de ingang van Yellowstone. Flink verder ligt Jackson in Wyoming (2 uur rijden), maar dit is eerder een goede overnachtingsplek als je Grand Teton hebt bezocht en de volgende dag naar Yellowstone reist. Na mijn bezoek aan Yellowstone en op mijn reis richting de Black Hills verbleef ik in Cody. Dit ligt op een uur rijden van de East Entrance van Yellowstone. Cody is een leuk plaatsje waar veel te doen is.

Praktische informatie over Yellowstone National Park

De toegangsprijs voor een auto met inzittenden, geldig voor 7 dagen is $30, gecombineerd met een bezoek aan Grand Teton National Park is dat $50. Ga je tijdens je reis nog meer parken bezoeken, dan is het aan te raden om de jaarpas: America The Beautiful aan te schaffen voor $80. Dit kan bij de Visitor Centers.

Kijk voorafgaand aan je bezoek altijd even op de website van Yellowstone National Park zodat je op de hoogte bent van eventuele wegafsluitingen, weersomstandigheden en het laatste nieuws.

Tips voor een bezoek aan Yellowstone National Park

★ Tijdens mijn bezoek aan Yellowstone verbleef ik op verschillende overnachtingsplekken. Handig als je verschillende delen van het park gaat bezoeken.

★ Is het hotel in Yellowstone helemaal vol? Kijk af en toe op de accommodatie website van Yellowstone National Park, want wie weet heeft iemand een kamer geannuleerd en kun jij alsnog in Yellowstone overnachten.

★ Neem een verrekijker mee om zo nog beter wildlife te spotten!

★ Check vooraf in een van de visitors centers wanneer de verwachtte uitbarstingen van geisers zijn.

Uitbarstingen geisers in Yellowstone

★ Doe voordat je Yellowstone in gaat alvast wat boodschappen zoals snacks en drinken want in het park is het prijzig en is niet alles verkrijgbaar.

★ Gratis met een ranger program of wandeling mee? Dat kan! Bekijk alvast de newspaper van Yellowstone voor het programma.

★ Wil je zoveel mogelijk uit je bezoek aan Yellowstone halen? Maak dan een planning van de bezienswaardigheden in Yellowstone die je graag wilt zien.

★ Gebruik hiervoor alvast een kaart van Yellowstone National Park.

★ Of de website van Ontdek Amerika. Hier staan de mooiste wandelingen voor je uitgeschreven!

★ Maar, maak geen strakke planning. Wie weet sta je zomaar eventjes in de file door bizons op de weg.

★ Neem alvast een kijkje in Yellowstone met mijn 360 graden foto’s.

route-naar-sheridan

Yellowstone bezoeken in combinatie met andere bezienswaardigheden

Waneer je Yellowstone National Park wilt bezoeken, zijn er tal van mogelijkheden om dit te combineren met andere bezienswaardigheden. Combineer een bezoek aan Yellowstone bijvoorbeeld met het eveneens prachtige Grand Teton National Park. Dit park ligt ten zuiden van Yellowstone en sluit perfect aan op het park. Lees hier meer over Grand Teton National Park.

Of reis verder naar de Black Hills. Het Wilde Westen van Amerika of door de Mountain States. Bekijk hier een Amerika rondreis waarin Yellowstone National Park centraal staat.

Heb jij Yellowstone ook al bezocht? Ik ben benieuwd wat je ervan vond en wat je favoriete plek is in Yellowstone!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.