Een nieuwe Amerika reis in maart!

Niet te geloven dat ik over zes weken mijn 5e Amerika reis ga maken! Dit keer gaan we onder anderen Texas verkennen. Ik ben nog nooit in deze periode in de VS geweest. Tijdens de vorige reizen gingen we altijd in september en oktober. Dus deze keer geen pumpkin-spice geurende winkels en Halloween-versiering. Wie weet ligt er nog sneeuw en wie weet zie ik in april de kersenbloesems in bloei staan!

Over zes weken stap ik in het vliegtuig! De tijd gaat ontzettend snel en de voorbereidingen zijn in volle gang. Elke week geef ik een update van mijn plannen en ontwikkelingen.

Zo hebben we het belangrijke Esta-formulier aangevraagd. Hoog op het lijstje van de dingen waar je aan moet denken voor een reis naar Amerika.

De route is groot en de verwachtingen bijna net zo groot. We beginnen in New York, The Great Smoky Mountains, Memphis, Nashville, naar Texas en dan langs de kust en weer omhoog naar New York.

Een aantal bestemming zijn al bekend voor ons, zoals de Great Smoky Mountains, maar Texas is bijvoorbeeld helemaal nieuw en onbekend. We gaan naar Dallas, Forth Worth (de Longhorn koeien!) Austin, San Antonio, Houston en een stuk langs de kust. Ik ben benieuwd naar de natuur en zal daar zeker uitgebreid verslag van doen!

Amerika-reisblog-naar-Texas

We gaan ook proberen om een bezoek aan het Witte Huis in Washington DC te brengen. Geen idee of het mogelijk is. De berichten zijn tegenstrijdig. Eerst moest je een congreslid een bericht sturen met een aanvraag, maar nu staat er dat je een aanvraag moet indienen bij de Nederlandse ambassade in Washington D.C. Het is in ieder geval het proberen waard.

We hopen natuurlijk dat het gaat lukken, maar anders zullen we ons in Washington niet vervelen. In 2014 zijn we al eens in Washington geweest  voor een dagje en dit was eigenlijk te kort. Er zijn heel veel interessante musea die je gratis kunt bezoeken zoals het Air and Space Museum. Afgelopen reis bezochten we het Steven F. Udvar-Hazy Center in Chantilly wat daar onderdeel van uit maakt. Naast Washington DC lijkt het schilderachtige Georgetown me ook een bezoekje waard.

Volg je mijn Facebookpagina al? Hier geef ik je ook updates over mijn nieuwe Amerika reis.

Benieuwd naar mijn vorige Amerika reizen? Die vind je hier: 4 Amerika reizen.

2 thoughts on “Een nieuwe Amerika reis in maart!

  1. Wauw, dat is inderdaad een flinke reis, maar heel erg tof! Kijk nu al uit naar je verslagen 😊

  2. Wat een gave plannen! Ik heb in 2015 het Witte Huis bezocht en ook een artikel geschreven over de procedure toen. De berichten nu zijn inderdaad tegenstrijdig. Het zou leuk zijn als je het rond krijgt. Anders kun je in ieder geval in het Visitor Center rondkijken, dat vond ik ook naast het bezoek aan het Witte Huis leuk om te zien. Geniet van de voorpret, en het is alweer bijna zover 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.