Westkust Amerika reis dag 2: San Francisco!

Op “Throwback Thursday” vind je hier mijn reisverslag van een tijdje terug.
Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

Op dag 2 word ik vroeg wakker door de jetlag. Ik ben ook niet veel gewend. De dag beginnen we met een Starbucks koffie en broodjes, waarna we een Amerikaanse simkaart kopen bij een T-mobile winkel. Nu kunnen we onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland en internetten! Handig!

We wandelen door de straten van San Francisco en gaan wat winkels binnen. Bij veel winkels die we binnenlopen worden we begroet door iemand die bij de ingang staat, waarna we gevraagd worden of we naar iets speciaals op zoek zijn. Dat is vriendelijk en handig. Ik vraag me af hoe mensen dit in Nederland zouden vinden!

Amerikaanse-politiemotor-in-San-FranciscoTip: Let op: als je gaat shoppen staan de prijzen bij het artikel vermeld zonder de tax (belasting). Er komt dus nog een bedrag bij als je gaat afrekenen.

Tussen de middag lopen we de Whole Foods winkel binnen. Wat een fantastische winkel is dit! Een soort supermarkt, maar dan met allerlei vers eten. Broodjes, vlees, salades en sushi. Hoezo weten Amerikanen niet wat gezond eten is? Op dag 2 van de vakantie kan dit vooroordeel al weerlegd worden want in deze winkel hebben ze genoeg gezonde en verse alternatieven. Van zo’n winkel kan Nederland nog iets leren.

★Tip: Neem lekker eten mee van Wholefoods Market en geniet hiervan op een bankje in het park bijvoorbeeld.

Chinatown-in-San-Francisco-Amerika

Na een fijne dag in San Francisco, na verdwaald te zijn en wat waait het hier soms, was het alweer avond geworden. We eten bij Lori’s, een echte Amerikaanse diner uit de jaren 50. Het ziet er hier super leuk en typisch Amerikaans uit. Met rode booths, vintage platen, jukeboxes en Amerikaanse vlaggen. Originele Vanilla coke (zoet!), uienringen, steak en kipfilet met garlic fries staan op het menu. Dit restaurant is trouwens 24 uur per dag geopend.

★Tip: Kijk alvast binnen in dit restaurant via Google Streetview en spot de Cadillac!

Diner-in-San-FranciscoNa het eten wandelen we door Chinatown. Dit is een leuke plek om even rond te kijken. In de straten hangen Chinese lampionnen, er zijn Chinese gebouwen  en veel winkeltjes met leuke souvenirs. Wist je trouwens dat dit de oudste Chinatown van Noord-Amerika is? Er wonen ongeveer 100 000 mensen.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 3 ★

2 thoughts on “Westkust Amerika reis dag 2: San Francisco!

  1. Oh wat gaaf zeg! Amerika trekt mij eigenlijk helemaal niet, maar hier zou ik best eens naar toe willen gaan 🙂

    • Leuk dat je er toch heen wilt. Dat hoop ik met mijn blog te bereiken, mensen van gedachte te laten veranderen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.