Van New York naar Texas: Amerika reis dag 8: Een dag in Memphis

Memphis, de stad die me eerst helemaal niet zo trok, blijkt toch heel leuk en gezellig te zijn! We bezoeken de piramide van Memphis, zijn getuige van een vreemd spektakel en eten de lekkerste ribs op een steenworp afstand van de levendige Beale Street.

Bij het hotelontbijt in het Quality Inn Nashville, maken we voor het eerst zelf wafels. Ik doe er wat aardbeienjam en appel bij en dat maakt er net een gebakje van. Er zijn ook lekkere biscuits, aardappels en ei. Ik neem een appel en een mini-pakje chocolademelk mee voor onderweg.

American-breakfast

Want we gaan naar Memphis, Tennessee! We maken als eerste een tussenstop bij de enorme Bass Pro Shops in de vorm van een piramide. Inderdaad, Memphis heeft een piramide! Een waar shoppingparadijs voor outdoor-lovers of mensen zoals ik die van bijzondere winkels houden. En dat is dit zeker. Een totaalbeleving. (Er zit trouwens ook een hotel in). Er is hier water, er staan bomen, het is binnen, maar het lijkt alsof je buiten bent. Mooi gemaakt!

Bass-pro-piramid-in-Memphis

Er zijn opgezette dieren, maar er zwemmen ook eenden, enorme vissen en er zijn zelfs alligators. Wel achter glas, maar toch. Ik kan mijn hart hier ophalen, want er zijn allemaal leuke cabin-spulletjes. De dekens zijn helaas te groot om mee te nemen en ook best prijzig, maar een leuke deurmat en handdoek gaan wel mee als souvenir.

souvenirs

Uncle-Buck-Fishbowl-&-Grill.Memphis

We besluiten in de piramide te eten. Bij de keten Uncle Buck Fishbowl & Grill. Ik kies voor het beroemde broodje vis en als bijgerecht broccoli. Het is heerlijk. We moesten alleen wel overal heel lang op wachten. De  bediening deed zijn best, maar het wachten was gewoon te lang en dat was jammer. Maar al met al wel lekker gegeten.

Dan rijden we door naar ons hotel in Memphis. Op een paar minuutjes lopen van Beale Street bevindt zich Hotel Napoleon.  We worden heel vriendelijk welkom geheten en krijgen een mooie grote kamer. Als ik uit het raam kijk, zie ik het Peabody hotel. En het bed ligt superlekker.
Hotel-Napoleon-in-Memphis-ned

Memphis-Mural-Beale

Maar lang blijven we niet treuzelen, want we gaan de stad in. Beale Street is binnen enkele minuten te bereiken. Hier is nu nog vrij rustig. Dat zal wel komen omdat het middag is. We bekijken wat toeristenwinkels en de omgeving.

Beale-Street-in-Memphis

shops-Memohis

Even later ontdekken we waar alle mensen zijn gebleven… In het Peabody hotel! Daar hebben ze zich met grote getale verzameld voor wat komen gaat. Een halfuur voor tijd staat de lobby al helemaal vol met mensen die een glimp willen opvangen van de beroemde eenden van het Peabody hotel. Elke dag, ’s ochtends en aan het eind van de middag, lopen ze van hun fontein/eendenbad naar de lift en gaan ze naar hun vertrek: het eenden-penthouse.

Peabody-hotel

Nu zwemmen de eenden rondjes in de prachtige fontein. Een man vertelt meer over de eenden en even later lopen ze van het trapje af, over de rode loper naar de lift. Het gaat allemaal heel snel en voor je het weet, is het alweer voorbij.

★Tip: Wees er op tijd bij als je goed uitzicht wilt hebben op de eenden. Beter is nog om lekker op een bankje wat te drinken en te genieten van dit spektakel. Een beetje maf, heel kort, maar wel leuk om een keer te zien.

Beale-Street
Gitaren-in-Memphis

We lopen nog wat door de straten van Memphis en als we terugkomen in het hotel, liggen er bij de receptie verse koekjes! Zo zou elk hotel moeten zijn, vind je niet?

Als het donker wordt, lopen we weer de gezelligheid in. Veel restaurants claimen hier dat ze beste ribs hebben. Wij gaan die van Rendezvous proberen. Dit is best een groot restaurant en het zit bijna helemaal vol. Dat begrijp ik wel nadat ik de ribs heb geproefd. Het is lekker stevig vlees en fijn gekruid. Je krijgt er een soort coleslaw bij en pittige bonen. Een aanrader.

Memphis-Ribs-Rendezvouw

Daarna duiken we het nachtleven in van Memphis. Beale Street is daar een goede plek voor. We gaan naar Silky O’ Sullivan. Zoals je weet hou ik van grote cocktails en hier serveren ze hun beroemdste drankje in een emmer. Dat gaan we proberen. Het drankje heet de Diver en is een combinatie van bier en limonade, veel ijs en kersjes. Best lekker, ook al ben ik geen bier-drinker, want dit proef je niet heel goed. Deze avond spelen twee jongens piano en je kunt verzoekjes indienen. Er wordt gelachen en gedanst en het is een plek om wat te drinken

Memphis-Diver-Silky-O-Sullivan
Beale-Street-by-night.
Even later keren we terug ( met emmer, want die mag je houden) naar onze fijne kamer op loopafstand van de entertainment, maar we hebben geen last van de drukte in Beale Street. En Elvis? Die hebben we stiekem helemaal niet gemist in deze leuke stad. In Memphis kun je je namelijk prima vermaken zonder Graceland te bezoeken.

Lees verder: Dag 9: Een indrukwekkend museum & naar Dallas

Benieuwd naar de route van deze reis? In maart/april maakte ik een roadtrip: Rondje New York-Texas en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.