De leukste hotels en minder leuke hotels tijdens mijn Amerika reis

Je kent het wel. Bijzondere of leuke hotels tijdens je vakantie die je bezoek aan een bepaalde plek helemaal compleet maken of je reis onvergetelijk maken. Tijdens mijn rondreis in de Mountain States verbleef ik in verschillende hotels, goedkoop, prijzig, basic en luxe. Zonder eigen badkamer, uitzicht op een muur of met een million dollar view. Ik vertel je over de leukste en minder leuke hotels tijdens mijn Amerika reis.

Old faithful inn in Yellowstone National Park

De meest bijzondere accommodatie van mijn Amerika reis was toch wel Old Faithful Inn in Yellowstone National Park. Midden in de prachtige natuur van Yellowstone bevindt zich een groot houten gebouw, waar een overnachting zorgt voor een onvergetelijke ervaring. ’s Ochtends loop je zo naar een van Yellowstone’s wonderen: de gelijknamige geiser, Old Faithful.

MGM Grand Las Vegas

Tijdens mijn amerika reizen heb ik al twee keer in het reusachtige MGM Grand geslapen. De eerste keer tijdens mijn rondreis in het westen van Amerika een kamer met een mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld van hotel New York en afgelopen keer een iets minder grote kamer, zonder noemenswaardig uitzicht. Dat mocht de pret niet drukken want MGM Grand is een fijn hotel. Je kunt je er de hele dag wel vermaken, want er zijn allerlei winkels, het casino en een fijn groot zwembad.

MGM-Hotel-in-Las-Vegas-Amerika

Golden Nugget in Las Vegas

Een ander hotel wat aan te raden is in Las Vegas is het Golden Nugget hotel. Niet aan de Strip maar in downtown Las Vegas. Wat dit hotel leuk maakt is dat het aan de gezellige Fremont Street ligt en er is een bijzonder zwembad te vinden. Je kunt er als het ware tussen de haaien zwemmen!

Hotel in Denver: Westin Denver Downtown

Ons hotel in Denver had niet alleen een toplocatie in de stad, maar ook een geweldig uitzicht. Dat maakt de beleving net een stukje mooier, als je voor het raam kunt zitten en de stad onder je kunt bekijken, met de bergen op de achtergrond. Dat maakte mijn bezoek aan Denver perfect.

Irma hotel in Cody

Als je naar of van Yellowstone reist en je wilt een tussenstop maken in het leuke plaatsje Cody, dan is het Irma Hotel echt een aanrader. Het is een historisch hotel en was van Buffalo Bill. Overal vind je klassieke elementen terug en in het hotel is een heel leuk restaurant. Dat maakt je bezoek aan het westernstadje helemaal af.

irma-hotel-restaurant

Little America Hotel

We verbleven twee nachten in het Little America hotel in Salt Lake City. Op de dag van aankomst en de dag van vertrek. Dit hotel is tevens ook een motel en het was heel handig om op de laatste dag een motelkamer te hebben en de auto voor de deur te parkeren en zo makkelijk te kunnen uitmesten, alle spullen te sorteren en de koffers netjes te kunnen inladen voordat we weer naar het vliegveld moesten. In het hotel vind je bovendien een prachtige lobby, een cafeetje en een leuk winkeltje.

Uitzicht in Las Vegas

Natuurlijk is niet alles geweldig en vallen dingen ook weleens zwaar tegen. Je hebt dan hoge verwachtingen van een bepaald hotel, maar als je aankomt blijkt het net iets anders te zijn. In Las Vegas had ik een hotel geboekt, Jockey Club Suites, op een goede locatie aan de Strip, naast Cosmopolitan. Het was een ruime kamer, maar het was het net niet. Ik had gelezen dat je uitzicht kon hebben op de fontein van Bellagio, maar je raadt het al, dat was niet het geval. Toen ik de gordijnen opendeed, had ik  uitzicht op een dikke vette muur…

Pech in West-Yellowstone

Ook als iets mis gaat met de reservering kan dat zorgen voor een nare bijsmaak, hoewel het hotel zelf helemaal niet zo verkeerd is. Dat was het geval in West Yellowstone, bij Three Bear Motel. Uiteindelijk had ik dubbel betaald, maar gelukkig wel mijn geld terug gekregen na heen en weer ge-email met de creditcard afdeling van mijn bank. Het hotel had een fijne locatie met een leuk restaurant voor het ontbijt en winkeltjes in de buurt. Ik had er niet aan moeten denken om last minute een hotel te moeten zoeken in West Yellowstone waar het goedkoopste hotel 150 euro was en een 5.2 als beoordelingscijfer had…

Over het algemeen heb ik dus weinig te klagen gehad en waren de meeste accommodaties geweldig tijdens mijn rondreis door de Mountain States. Wat was jouw favoriete hotel in Amerika, of wat viel er tegen?

One thought on “De leukste hotels en minder leuke hotels tijdens mijn Amerika reis

  1. Angèle

    Ik vond hotel the View in Monument Valley heel bijzonder. Geweldig mooi uitzicht vanuit iedere kamer. Panoramisch uitzicht vanuit het restaurant. In de avond wordt een oude John Wayne film op de muur van het hotel geprojecteerd, heel gaaf!
    Wel op tijd boeken ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.