Rondje New York: Amerika reis dag 25: oude spullen, regenachtig Boston en gratis eten

In New England kopen we het grootste en oudste souvenir van de vakantie en via een regenachtige, maar mooie route gaan we op weg naar Boston waar we onbedoeld gratis eten.

Ik check uit bij het Starlight Inn. De eigenaar houdt op blote voeten de deur voor me open nadat ik een supersterk kopje koffie en thee voor onderweg heb meegenomen, plus een appel, banaan en een verpakt zoet broodje. We gaan onderweg. Het is op sommige stukken een beetje mistig tussen de heuvels en dit zorgt voor mooie plaatjes.

road-work-ahead-Amerika-roadtrip

Het is ontzettend leuk om onderweg te stoppen bij een van de vele antiekwinkeltjes die er te vinden zijn. In Wilmington stoppen we bij Talllulahs Antiques & Much More. Aan de muur hangen oude foto’s van de eigenaar en het staat er vol oude spulletjes. We zien er veel mooie dingen, die meestal net iets te groot zijn om in de koffer mee terug te nemen. Maar toch nemen we deze rakker mee… Holland meets Amerika.

Heineken beer

Ik neem twee kledinghaakjes in de vorm van een deer en een moose mee. Die zijn iets makkelijker om te vervoeren…

Naast het antiekzaakje staat een piepklein koffiewinkeltje waar ik een latte met maple syrup koop van mijn laatste contanten. Het is mierzoet maar wel lekker. Als ik extra maple syrup wil, kan dat hoor, zegt het vrouwtje achter de kassa.

Herfstkleuren-New-England

Tijdens de rit naar Boston maken we af en toe een stop en genieten we van de mooie herfstkleuren en komen we ook nog een covered bridge tegen.

Covered-Bridge

Helaas regent het ook een beetje, maar dan is het niet erg om een bezoek te brengen aan een outlet waar je ook nog eens belastingvrij kunt shoppen. We gaan naar de Merrimack Premium Outlet op een uurtje rijden naar Boston.

Tegen het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Boston. Het is even passen en meten in de kleine parkeerplaats bij het hotel. Helaas regent het nu best wel flink. Maar we zitten in een fijn hotel. Weer heel wat anders dan de motelkamer van de afgelopen nachten.

Hotelkamer Boston

De kamer die we krijgen is mooier en groter dan verwacht. Het is een soort suite met een extra groot bed en een eigen keuken en er is een grote badkamer. Prima voor de twee nachten die we hier zullen blijven. Het Boston Hotel Buckminster ligt dichtbij het stadion Fenway Park en in een levendige straat. Dit is ons uitzicht.

uitzicht-hotel-boston

Ons hotel bevindt zich dichtbij de metro en daar maken we dankbaar gebruik van. Aangezien ons favoriete restaurant in de stad zit, gaan we vanavond eten bij PF Chang’s.

Het eten smaakt weer goed. We bestellen wat extra drankjes, waaronder een glas sangria. Als onze serveerster de sangria op tafel wil zette, valt deze om. Over de tafel en een beetje over de kleding. Duizend keer excuses en de stomerijkosten worden vergoed. Uiteindelijk komt de manager er zelfs bij en omdat we ook een kleine opmerking hebben over het eten, word de oplossing geboden om de hele rekening maar te laten zitten. We hebben voor rond de 100 dollar gegeten en gedronken…

eten-bij-PF-Changs-Amerika

De hele rekening kwijtschelden vinden wij ook te veel van het goede en niet nodig. We hebben immers lekker gegeten en de service was verder goed. We besluiten een deel wel te betalen, plus fooi. Ik voel me wel een beetje slecht voor de serveerster. Ik hoop niet dat ze te erg op haar kop heeft gekregen. Ik heb geen idee hoe dat in zijn werk gaat als de manager de hele maaltijd laat vergoeden…

Heb jij ook al eens zoiets meegemaakt in een restaurant?

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 26: Freedom Trail en een bijzonder restaurant in Boston

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

2 thoughts on “Rondje New York: Amerika reis dag 25: oude spullen, regenachtig Boston en gratis eten

  1. sabrina

    Dat is vervelend voor de serveerster! Ben inderdaad ook benieuwd of zij dan een stuk moet vergoeden ofzo.
    Wij hebben het eens meegemaakt bij een pizza hut dat de pizza’s blijkbaar niet netjes genoeg van de plaat afkwamen, wij zagen er iig niets van. De dame verontschuldigde zich ook uitbundig en zou nieuwe pizza’s maken. Daar wilden we niet op wachten, dus mochten we allebei een salade samenstellen en een fles drinken pakken…

  2. Marleen

    In NY maakten we ook zoiets mee een 15 jaar geleden…. Mijn eten kwam letterlijk 2 minuten later dan dat van mn man en er kwamen duizenden verontschuldigingen en mijn eten hebben we niet moeten betalen. Dat kan je je hier bij ons niet voorstellen hé!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.