Rondje New York: Amerika reis dag 22: Kancamagus Highway en Belastingvrij shoppen in New Hampshire

 

Vandaag gaan we over de Kancamagus Highway rijden. Het plan is om een rondje te maken en zo pakken we mooie natuur mee en het belastingvrije North Conway om nog even bij een outlet te kijken.

Als we wakker worden in ons motelkamertje horen we dat het regent. Gelukkig is het om 10 uur weer droog en gaan we op zoek naar een ontbijtje. We komen uit bij een heel klein bakkerijtje waar we wat broodjes meenemen voor onderweg.

Bakery-in-Lincoln-New-Hampshire

Als we verder rijden hangen de wolken tussen de bergen. Altijd zo’n mooi gezicht om te zien.

Kangamacus-highway

Zoals gezegd rijden we over de Kancamagus Highway richting North Conway. Onderweg maken we verschillende tussenstops. En we genieten van de herfstkleuren bij Hancock Overlook.

Bianca-in-New-England

Helaas is de Sabbaday Falls afgesloten wegens onderhoud. Daar rijden we een paar keer langs voordat we de borden zien. Jammer. We rijden verder naar een rangerstation. Hier betalen we vijf dollar parkeergeld om overal te kunnen parkeren.

Herfst-in-Amerika-New-England

Het is hier vooral heel mooi om rond te rijden met al die herfstkleuren.Op sommige plekken niet veel en op andere plekken weer meer. We maken geregeld stops en parkeren ook bij Passaconaway. Hier kun je een korte selfguided tour doen en leer je over de geschiedenis en vroege bewoners.

geschiedenis-White-Mountains

Dan rijden we verder naar Lower falls. Een grote beek met veel stenen en fijn om even rond te slenteren.

Lower-Falls-Kancamagus Highway

Als je de Kamacagus highway uit rijdt, kom je bij North Conway, een levendig dorpje met Outlets en ook een TJ Max-winkel. Ik vind de outlet wat tegenvallen, maar TJ Max is altijd leuk om koopjes te zoeken. Ik neem alvast een extra koffer mee voor al mijn Amerika-spullen die mee naar Nederland moeten. En in New Hampshire komt er geen tax bij het aankoopbedrag, dat kan soms mooi wat dollars schelen.

We komen ook lang onderstaand winkeltje. Helaas maken we er geen stop, maar ik ben benieuwd wat ze er allemaal verkopen voor die prijs…

Conway-store

Tegenover de outlet zit een Applebees restaurant en daar eten we wat voorgerechten: boneless chicken wings en mijn favoriet appetizer: chicken wonton taco’s. met een mountain dew drankje voor extra energie. Het blijkt dat we er zijn tijdens happy hour en de appetizers zijn voor de helft van de prijs. Altijd leuk.

Na deze tussenstop gaan we de natuur weer in en parkeren we de auto bij de parkeerplaats van Diana’s Bath. Na een wandeling door het bos, komen we bij rotsen en een waterval. We gaan weer even klimmen. Dit is een mooie plek om van de natuur te genieten van de White Mountains.

Diana's-Bath

Op een paar mensen na is het hier best rustig. Misschien komt het wel omdat we vrij laat bij deze plek zijn. Het is er in ieder geval erg mooi. Omdat het langzaam al weer donker wordt, besluiten we terug te lopen en weer richting Lincoln te gaan.

Diana’s Bath New Hampshire #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

’s Avonds halen we iets simpels bij McDonalds in de buurt van ons motel in Lincoln. Deze vestiging blijkt verrassend mooi te zijn. Helemaal in een soort mountain-stijl past deze McDonalds goed bij de omgeving. Ik hou daar wel van!

Toch nemen we de burgers mee naar de motelkamer en picknicken we op bed. Dat hoort ook bij de vakantie.

Heb jij New Hampshire al bezocht?

Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 23: Green Mountains en de Quechee Gorge

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.