Rondje New York: Amerika reis dag 23: Green Mountains en de Quechee Gorge

Bomen met rode en oranje bladeren omringen ons. Hoge beboste bergen, omgeven door wolken van mist, rotsen en eindeloze wegen terwijl op de achtergrond countrymuziek klinkt. Weer een typische dag in Amerika. Welcome to Vermont, the Green Mountain State!

Vandaag vertrekken we uit het motel in Lincoln, New Hampshire. We gaan onderweg naar de Green Mountains en zullen overnachten in Bennington. Maar eerst halen we weer een ontbijt bij het kleine bakkerijtje in de buurt. Op het grasveld is nu een markt verrezen. Leuk, daar gaan we even kijken. Men verkoopt hier allerlei nijverheidsspullen, kaarsen, koekjes, ocarina’s, popcorn, dipsauzen, en spul wat je in een open haard of vuur kunt gooien waardoor de vlammen allerlei kleuren krijgt. Het is een gezellige boel en leuk om mee te maken, zo’n echte Amerikaanse markt.

Markt-in-Amerika

Dan rijden we verder. We maken een korte stop bij een mooie beek en dit is een perfecte plek om de herfstkleuren vast te leggen. Na de fotoshoot gaan we verder met de road trip.

Bianca-in-Amerika-New-England-Amerika-blog-website-reisblog

Het is dit weekend Columbus Day-weekend en dat is te merken. Bij het Franconian Notch Statepark waar we langsrijden, is de parkeerplaats overvol en auto’s staan op de toe- en afrit. Wat een drukte! Wij rijden hier voorbij, want we gaan naar de Green Mountains. Het is ongeveer 3 uur en 30 minuten rijden. Onderweg is weinig bereik, maar wel veel regen en wind. Toch is het landschap prachtig.

road-trip-New-England

Onderweg maken we een tussenstop bij Quechee Gorge. Het regent een beetje maar we willen toch dit gebied verkennen. Voor het visitor Center staat een kraampje met wat kinderen en ouders. Of we ook koekjes willen kopen voor de school. Net zoals je altijd op tv ziet. Je mag zelf bepalen hoeveel geld je ervoor betaalt. Ik laat een paar dollar achter en krijg wat pumpkin spice koekjes mee. Hetzelfde geldt voor een bezoek aan de gorge. Hier betaal je ook zelf welk bedrag je overhebt voor je bezoek.

Quechee-Gorge-rocks

Quechee Gorge een mooi natuurgebied en perfect voor een wandeling. Het draagt de slogan “Vermont’s Little Grand Canyon” Het eerste stuk gaat door een bos en je loopt uiteindelijk langs de Ottaquechee River via een bijzondere rotspartij. Op sommige plekken zitten gaten in de rotsen.Het water stroomt snel voorbij en het lijkt hier best diep te zijn.
Hiervandaan heb je uitzicht op een brug waar je ook naartoe kunt lopen. Wij houden het bij de kloof zelf.

★Tip: Let op: de Quechee Gorge bevindt zich niet in het Quechee State Park, maar iets verderop.

Niet ver bevindt zich Quechee Village. Hier vind je allerlei winkeltjes met sieraden, souvenirs, antiek snoep, kaas, drank en lokale producten. Ook zijn er een aantal eetgelegenheden. Er is zelfs een veldje met Alpaca’s die je kunt voeren. En aangezien ik gek ben op Alpaca’s moet dat wel even gebeuren voordat we verdergaan.

Alpaca's-in-Amerika-Vermont-New-England

Kijk nou…

Alpaca-voeren

Het is leuk om hier even te kijken. Maar bij eventjes blijft het niet, want er is hier een geweldige antiekwinkel die best wel groot is. Ik struin de gangpaden af, op zoek naar Amerikaanse spullen. Er zit veel leuks bij en ik neem twee blikken mee. Als je tijd heb, moet je hier zeker even rondkijken.

antiek-kopen-in-Amerika-Vermont

En dan hebben we het winkeltje met lokale producten nog niet gehad. Ik neem een soort stroopwafel mee met maple syrup en een aardbei-rabarber wijn, nadat ik een aantal wijntjes mocht proeven. Een leuk souvenir voor thuis.

Vermont-Country-Store-Amerika

Eindelijk stappen we de auto weer in. Het is inmiddels al laat. Onderweg naar Bennington rijden we door het mooie dorpje Chester. Ik droom altijd weg als ik die prachtige Amerikaanse huizen zie. Ze zijn allemaal verschillend en de een is nog mooier dan de ander. Het lijkt me wel wat om ooit zo’n huisje te bezitten… Vriend heeft hetzelfde, maar dan met de verschillende trucks die te koop staan langs de weg, of echte klassiekers. Wie weet ooit….

Usa-Road-trip-Car-sunset

Het is donker als we bij ons motel arriveren. Het staat er een beetje verlaten bij. De eigenaar is vriendelijk en al snel staan alle spullen in de kamer. Hier blijven we twee nachten. Voor het avondeten pakken we de auto en rijden we Bennington in. Op internet had ik het restaurant Madison Brewery Company gevonden. Het blijkt gezellig druk te zijn als wij arriveren. We moeten even wachten. Geen probleem, want ernaast bevindt zich een leuk winkeltje: Bringing Vermont. Inderdaad, weer met allerlei lokale producten. Ik koop hier een setje met drie flesjes verschillende soorten maple syrup, van licht naar donker.

Madison-Brewery-Bennington

Als we weer bij het restaurant zijn, is er al snel een tafeltje voor ons. Als voorgerecht neem ik pita’s met humus en hier ziet ook wat groente bij. Het smaakt lekker. Mijn hoofdgerecht zijn de pulled pork taco’s. Het smaakt goed, maar het is wel veel. Moe en voldaan keren we terug naar ons afgelegen motel. Nu staan er al meer auto’s. Gelukkig maar…

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 24: De lekkerste steak van New England?

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.