Mijn souvenirs uit Amerika – deel 1

Ik vind het leuk om een stukje Amerika mee naar huis te nemen. En dat kan natuurlijk op allerlei manieren, bijvoorbeeld in de vorm van typisch Amerikaans snoep zoals M&M’s en taffy’s of spullen met een Amerikaans tintje om je huis mee te versieren. Magneetjes, kaartjes of boeken. Maar ook verschillende munten uit iedere staat of kitscherige souvenirs. Ik laat je zien wat ik tijdens mijn afgelopen Amerika reis aan souvenirs heb meegenomen!

Monopoly National Parks Edition

Mijn eerste souvenir dat ik kocht, stond op mijn verlanglijstje. Namelijk het Monopoly spel, National Parks edition! Alleen te verkrijgen in Amerika of moeilijk en duur via Amazon of Ebay. Gelukkig vond ik deze aanwinst al tijdens mijn eerste bezoek aan een visitor center in Grand Teton National Park. Ik hoefde er niet eens naar te zoeken. Die ging zonder twijfel mee in de koffer!

souvenir-uit-Amerika-Monopoly-National-Park-Edition

Kussens

Niet het meest ideale souvenir om mee te nemen, maar ik kon ze niet laten liggen. Twee kussens! Met het idee in mijn achterhoofd om van mijn woonkamer een soort cabin te maken, mocht zoiets niet ontbreken. Ik had ook graag een groot kleed willen meenemen, maar ik zag niet iets wat me helemaal beviel en wat me wel beviel was 200 dollar… De kussens zijn een leuk alternatief.

souvenirs-uit-Amerika-kussens

Spullen voor scrapbooking

Van mijn voorgaande Amerika reizen heb ik plakboeken gemaakt met afgedrukte foto’s en allerlei andere spulletjes, zoals bonnetjes en folders. Dit jaar twijfelde ik of ik het weer zou doen, omdat er best veel tijd in gaat zitten. Maar toen kwam ik ontzettend veel leuke scrapbook spullen tegen in een winkeltje in West-Yellowstone: Out West Gifts- Scrapbooking Station. Wauw. Scrapbooking next level! Dus ik denk dat ik toch maar weer aan de slag moet met al mijn foto’s en knipsels.

plakboek-scrapbook-Souvenirs-uit-Amerika

Oude postkaarten

In hetzelfde leuke winkeltje in West-Yellowstone, Out West Gifts, vond ik een setje postkaarten die waarschijnlijk verstuurd zijn ergens tussen 1935 en 1939. Op de voorkant staat Haynes, Souvenir Folder Cody to Canyon Yellowstone Park, Series B. De set bestaat uit kaarten met tekeningen van bekende bezienswaardigheden in Yellowstone. Leuk om te hebben en misschien plak ik ze ook wel in mijn plakboek.

old-postcards-Cody-Yellowstone-souvenirs-uit-Amerika

Snacks uit Amerika

Het liefst zou ik een extra koffer helemaal vullen met allerlei Amerikaans snoep, chocola, bakproducten, sauzen en noem maar op. Maar dat kan helaas niet. Toch heb ik wat taffy’s (een soort zachte toffee’s), almond snickers, almond M&M’s en M&M’s voor in koekjes (ik zag pas wat het was na aankoop) en nog wat andere repen meegenomen. En chips, vooral de pita chips is mijn favoriet.

souvenirs-uit-Amerika-snoep-en-chips

Sugar Factory Goblet

Ik was hard op zoek naar het restaurant The Sugar Factory in Las Vegas. Wat bleek? Deze was in verbouwing en dus gesloten. Echt balen! Gelukkig was er wel een bar van The Sugar Factory in het Miracle Mile winkelcentrum. Daar kocht ik een goblet cocktail, inclusief snoepjes, exclusief rook, want dat is alleen mogelijk in de restaurants. Maar het leuke was, dat je het glas mocht houden! Ik dacht dat het een echt glas was, maar het bleek plastic. Wel zo makkelijk mee te nemen in de koffer. Elke keer als ik deze goblet zie, denk ik terug aan de lekkere cocktails die ik in The Sugar Factory heb gedronken in New York, Miami en Las Vegas. Binnenkort maar eens zelf een snoepcocktail maken!

Sugar-Factory-Goblet-souvenir-uit-Amerika

Lees verder>> Deel 2 van mijn souvenirs uit Amerika!

Wat neem jij het liefst mee als souvenir?

16 thoughts on “Mijn souvenirs uit Amerika – deel 1

 1. Ik koop eigenlijk nooit souvernirs. Het waren bij mij toch altijd miskopen. Als ik iets mee terugneem, is het iets eetbaars. Bij anderen vind ik reissouvernirs in huis echt superleuk! Maar zelf heb ik weinig oog voor de leuke spullen blijkbaar :’) Dat Monopoly-spel is wel heel grappig!

  • Jammer dat het miskopen waren! Ik vind eetbare dingen meestal ook erg leuk en in Amerika heb ik altijd plek te weinig in mijn koffer!

 2. Co

  Wat leuk om te zien! Ik neem vooral veel nieuwe kleding mee en ‘gekke’ m&m’s. Die Monopoly editie is wel heel gaaf trouwens, die wil ik nu ook!

  • Dank je wel! Ik koop meestal ook wel wat nieuwe kleding in de USA. Scheelt toch wel wat. 😀

 3. Barbara

  Zo’n monopoly spel is zeker gaaf! Zelf maak ik altijd pressed pennies, mooie kleine platte souvenier. Ik deel jouw scrapbook hobby, dus ook scrapbook spullen als we daar iets van tegen komen 🙂 dan koop ik altijd ook (niet lachen) een pyjama. Gewoon omdat het leuk is!

  • Wat leuk om al die muntjes te sparen! Ik kom die automaten wel vaak tegen tijdens mijn reis. Bij Walmart heb ik ook een superzachte pyjama trui gekocht 😀

 4. Ooooh die Monopoly lijkt me zó leuk! Ik vind het altijd leuk om op zoek te gaan naar ‘originele’ souvenirs. Het leukste vind ik mooie spullen die uit kan stallen in ons interieur. En verder gaan er altijd kilo’s deodorant en magnetron popcorn mee 😉

  • Ik probeer tijdens mijn reizen ook iets bijzonders mee te nemen inderdaad en veel eten 😉

 5. Wat een leuke souvenirs! Ik neem sowieso altijd magneten van alle bestemmingen mee, en ‘geplette’ pennies. En m&m’s 😀

 6. Leuke souvenirs! Ik neem altijd een mok mee van de plaats ik ben geweest. Leuk idee vond ik zelf maar nu heb ik alleen super veel mokken, haha. Nu ben ik overschakelt om een mok te kopen van het land en niet de plaats.
  Snoep, oude postkaarten en spullen voor scrapbook neem ik ook altijd mee 🙂

  • Wel heel leuk om overal mokken van te hebben 🙂 Ik neem er af en toe eentje mee, maar eten en kaarten zijn makkelijker te vervoeren. Dan hoef je ook niet bang te zijn dat het kapot gaat tijdens de reis. 😉

 7. Marja

  Ik neem zand mee terug. Dusvan alle parken waar ik ben geweest in het westen, zoals yosemity, zion, death valley enz enz…heb ik een handjevol zand in zippzakjes mee naar huis genomen.
  Nu staan ze in leuke kleine glazen potjes gelabeld op de kids hun kamers in de vensterbank! En ieder park heeft zijn eigen kleur zand!!!!!

 8. Tine

  Die kussens zijn gaaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.