Mesa Verde National Park in Amerika

Als je hier rondrijdt kijk je je ogen uit. Steeds hoger ga je, tot je bij een viewpoint komt. Wat een uitzicht! De kleuren en het landschap zijn hier betoverend mooi. Bijzonder aan dit National Park is, dat je er de geschiedenis van dichtbij kunt bekijken en ziet hoe vroegere bewoners hier woonden en leefden!

Mesa Verde National Park in Amerika

Tijdens mijn rondreis door de Mountain States bracht ik een bezoek aan Mesa Verde National Park. Om eerlijk te zijn had ik vooraf niet verwacht dat dit park zo mooi en divers zou zijn. Gelukkig heb ik het niet overgeslagen, want in eerste instantie stond het niet op mijn planning. Eigenlijk heb ik tijd te weinig genomen voor dit park en een betere voorbereiding had het nog net een stukje mooier gemaakt. Wil jij Mesa Verde National Park bezoeken? Of ben je nieuwsgierig geworden? Ik geef je informatie en tips.

step-house-mesa-verde-national-park-in-amerika

Mesa Verde National Park in Colorado staat vooral bekend om de klifwoningen, de zogenoemde cliffdwellings, die je er kunt bezichtigen. Er zijn verschillende tours die je een kijkje geven in de levens van de vroegere bewoners. Naast deze geschiedenis is de natuur daarnaast ook nog eens adembenemend mooi en dat maakt Mesa Verde een Nationaal Park dat je eigenlijk niet mag overslaan.

Waar ligt Mesa Verde National Park?

Mesa Verde National Park ligt in Colorado, op 15 km van het stadje Cortez. Het bevindt zich tevens op 45 minuten rijden van het westernstadje Durango, van waaruit je een historische treinreis kunt maken naar Silverton. Moab en Monument Valley liggen beiden rond de 2 uur en 15 minuten verderop.

Wat kun je doen in Mesa Verde National Park?

Naast het bewonderen van de prachtige natuur en uitzichtpunten van Mesa Verde National park, kun je wandelingen maken en het Chapin Mesa Archeological Museum bezoeken. Maar de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de klifwoningen en ruïnes.

mesa-verde-in-amerika

Er zijn begeleide tours waarvoor je vooraf tickets moet kopen en daarna ga je met een ranger op pad en er zijn selfguided tours. Deze tours kun je naar eigen wens maken.

De cliffdwellings zijn rotswoningen die gebouwd zijn in ondiepe grotten in de wanden van het ravijn. Hier woonden van de 11e tot de 13e eeuw de Anasazi-indianen. Om onbekende redenen verlieten de indianen deze woningen aan het eind van de 13e eeuw. Hierbij werden veel bezittingen achtergelaten, die tegenwoordig nog te bezichtigen zijn. Deze tastbare geschiedenis (ook al mag je niets aanraken) behoort tot de best bewaarde archeologische vondst in heel Amerika.

Mesa-Verde-National-Park-rotswoningen

Voor de volgende tours moet je tickets kopen: Balcony House, Cliff Palace en Long House. De tickets kosten $5 per persoon en kunnen alvast 2 dagen van te voren worden gekocht. Deze tickets moet je persoonlijk kopen en dat kan op de deze locaties.

Long House
Deze tour duurt ongeveer 2 uur. Onder begeleiding van een ranger wandel je 3,5 km, het hoogteverschil is 40 meter en je beklimt twee ladders van 4,5 meter. Je bekijkt hier de een na grootste cliffdwelling van Mesa Verde.

Balcony House
Deze tour is heel avontuurlijk en duurt ongeveer 1 uur. Onder begeleiding van een ranger beklim je ladders en kruip je door een tunnel van 4 meter lang en 46 centimeter breed.

Cliff Palace
Deze tour toont je de grootste cliffdwelling van Mesa Verde. De tour duurt ongeveer 1 uur en met een ranger leg je 400 meter af. Je beklimt hierbij 5 ladders van 3 meter hoog.

Muurtekeningen-Mesa-Verde-National-Pakr-geschiedenis-in-Amerika

Step House
Wil je liever zelf op pad? Dan kun je kiezen uit een aantal selfguided tours. Ik bezocht het Step House. Dit was een wandeling van 1,6 km, met een hoogteverschil van 30 meter. Reken voor deze tour ongeveer 45 minuten.

Weetjes over Mesa Verde National Park

Mesa Verde betekent groene tafel in het Spaans. Het park heeft een oppervlak van 211 km². In 1906 werd het een National Park, mede door president Theodore Roosevelt. Hij wilde ervoor zorgen dat de cliffdwellings bewaard zouden blijven. In 1978 werd Mesa Verde op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

Praktische informatie over Mesa Verde National Park

Voor je het park bezoekt, is het raadzaam de website van Mesa Verde in de gaten de houden. Hier vind je informatie over eventuele wegafsluitingen, huidige weersomstandigheden en dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de toegankelijkheid van de cliffdwellings. De voorzieningen in Mesa Verde zijn geopend van april tot half oktober, maar het is verstandig om altijd even op de website te kijken.

Mesa Verde National Park-in-amerika

De toegangsprijs voor Mesa Verde National Park, voor een auto met inzittenden, geldig voor 7 dagen is $15-$20. Ga je tijdens je reis nog meer parken bezoeken, dan is het aan te raden om de jaarpas America The Beautiful aan te schaffen voor $80. Dit kan bij de Visitor Centers.

Mesa Verde National Park heeft 1 toegang. Hier vind je ook het Visitors Center waar je meer informatie kunt krijgen over het park en tickets kunt kopen voor de tours naar cliffdwellings.

Tips voor een bezoek aan Mesa Verde National Park

★ Koop op tijd tickets voor de tour naar de cliffdwellings die je graag wilt maken.

★ Bij de ingang van Mesa Verde kun je een krant en plattegrond krijgen, maar wil je meer informatie, breng dan een bezoek aan het visitors center. Bij sommige wandelroutes vind je ook kleine boekjes over de bezienswaardigheden onderweg. Deze kosten meestal een dollar.

Mesa-Verde-National-Park-bezoeken

★ Kijk altijd of de door jou gewenste wandeling of tour wel beschikbaar is. Dit kun je bekijken op de website van Mesa Verde National Park.

★ Bepaal vooraf welke wandelingen je wilt maken. Een handige website daarvoor is Ontdek Amerika.

★ Neem de tijd voor dit mooie park. Ik dacht aan een paar uur wel genoeg te hebben, maar je kunt hier makkelijk een hele dag spenderen.

★ Lees hier meer over mijn route door de Mountain States of bekijk mijn reisverslag over Mesa Verde National Park.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.