Rondje New York: Amerika reis dag 15: Achter de watervallen van Watkins Glen State Park

Als je van watervallen houdt, is Watkins Glen State Park een ideale bestemming. Wat is er leuker dan achter een waterval door lopen? Het is heerlijk om hier te wandelen, langs rotsen, stenen trappen en riviertjes die veranderen in klaterende watervallen. De omgeving is hier prachtig!

We worden wakker in de shabby motelkamer in Ithaca. Gisteravond zagen we nog een stinkdier de bosjes invluchten, maar helaas zagen we hem daarna niet meer. Ik heb trouwens geen idee wanneer zo’n dier zich bedreigt voelt, dus misschien is het maar beter dat we hem niet meer zagen…

We beginnen de dag bij Ithaca Bakery. Het is best druk binnen, maar er is nog een tafeltje. Dit is een combinatie van een bakerij en restaurantje waar ook veel locals komen. Je bestelt aan de balie en je krijgt een vlaggetje wat op je tafel moet. Even later wordt je broodje bij je gebracht. Er is hier heel veel keus en het smaakt goed. Voordat we vertrekken neem ik nog wat koekjes mee voor onderweg.

Ithaca-Bakery

Vandaag bezoeken we Watkins Glen State Park. Dit is het bekendste park van de Finger Lakes regio. Onderweg gaan we heuvel op en af. Best een leuke route. We komen langs kleine dorpjes, waaronder Burdett, met mooie en kenmerkende Amerikaanse gebouwtjes.

Waterval-Watkins-Glenn-State-Park

Vanaf de grote parkeerplaats lopen we richting het bos. Het eerste pad is vrij steil. Daarna gaat de weg over in een trap en even later loop je omhoog, richting een soort grot. Hier loop je achter de waterval Cavern Cascades langs, die van hoog naar beneden stort.

Watkins Glenn State Park USA #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Geweldig om hier rond te lopen! Helaas zijn we niet de enige waardoor foto’s maken lastig is. Toch waren we er op het juiste moment, want er liep net een hele schoolklas bij de waterval weg. Dat scheelt weer.

Zodra je door de grot bent, ga je trap op en af. Je wandelt dan door een kloof. Je wordt omringd door rotsen met veel groen aan de randen en op de top staan bomen. Onder je stroomt het water en her en der kom je watervallen tegen.Het reliëf en de diepte die je ziet in de omringende rotsen en het water maakt het een bijzondere en bijna sprookjesachtige omgeving.

Watkins-Glenn-State-Park-bezoeken

De weg gaat verder en kronkelt langs een muur achter een andere waterval door. Dit is Rainbow Falls. Het lijkt een klein beetje op ‘The Weeping Rock’ in Zion National Park. Daar sta je ook onder een rots naar de druppels te kijken.

Bezoek-aan-Watkins-Glenn-State-Park

We volgenden de borden naar de watervallen en lopen de gorge-trail. Onze terugweg gaat via de Indian trail, een bosrijke route die ook langs een historische begraafplaats gaat. In het hoogseizoen is het trouwens mogelijk om de shuttlebus terug te nemen naar de parkeerplaats.

Watervallen-Watkins-Glenn-State-Park

Na het prachtige Watkins Glen Statepark gaan we naar het Taughannock Falls State Park. Maar onderweg komen we langs een Walmart en daar moet je natuurlijk even stoppen. Altijd leuk om hier even rond te kijken en de nodige boodschappen in te slaan. Op de parkeerplaats kom je ook van alles tegen.

auto-Walmart-Amerika

In het Taughannock Falls State Park vind je de gelijknamige waterval van maar liefst 66 meter hoog. Het is mogelijk om deze waterval vanaf verschillende viewpoints te bekijken.

Taughannock-Falls-State-Park-Bianca-Amerika-blog

Na deze dag vol watervallen, rijden we terug naar Ithaca. Het plan is om Thais te gaan eten. Dit doen we bij Thai Basil. We moeten even wachten op een tafeltje, want dit is een populaire plek. Het duurt daarna lang voordat we geholpen worden, best on-Amerikaans, maar het eten is heerlijk, vooral de tom kha kai soep. De rijst wordt op een leuke manier gepresenteerd en dit restaurantje is wat mij betreft een aanrader als je in Ithaca bent.

Thais-eten-in-Ithaca

 Heb jij het Watkins Glen State Park ook bezocht?

★ Lees verder >> Dag16: Naar Canada en de Niagara Falls!

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

2 thoughts on “Rondje New York: Amerika reis dag 15: Achter de watervallen van Watkins Glen State Park

  1. Die bakery! Heerlijk plekje om te ontbijten zeg! Wat een gave rotspartijen, al die lagen op elkaar. Hele gave plek zeg!

  2. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar wat gaaf om achter de waterval door te lopen! Heel bijzonder lijkt me dat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.