Irma Hotel in Cody, Wyoming

Het is ontzettend leuk om in een accommodatie te overnachten waar de geschiedenis in terug te vinden is en stil heeft gestaan. Tijdens mijn rondreis door de Mountain States sliep ik al in het historische Old Faithful Inn. En na mijn bezoek aan Yellowstone National Park verbleef ik in Cody, Wyoming in het Irma Hotel. Dit is het hotel van Buffalo Bill!

irma-hotel-interior

Het Irma Hotel in Cody, Wyoming

In een lange straat in het westernstadje Cody, is het Irma Hotel te vinden. Het bevindt zich op ongeveer een uur rijden van de East Entrance van Yellowstone National Park. De eigenaar van dit hotel was niemand minder dan Buffalo Bill. Als je op zoek bent naar een bijzondere accommodatie, niet ver van Yellowstone en ook nog eens in een leuk stadje, dan is het Irma Hotel de perfecte plek!

restaurant-irma-hotel

Het interieur van het Irma Hotel in Cody

Het leuke aan het Irma hotel is dat het nog helemaal in stijl is. Overal vind je verwijzingen naar de geschiedenis. Er hangen tal van oude foto’s die je een kijkje geven hoe het vroeger was en het interieur maakt de vervlogen tijden tastbaar. Verwacht ook veel bloemetjes motieven.

hotelroom-irma-hotel-cody-wyoming

Ik sliep in een standaard kamer, maar je kunt er ook voor kiezen om in een historische kamer te overnachten of in de privésuite van Buffalo Bill. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer en zijn voorzien van airconditioning.

irma-hotel-room

Geschiedenis van het Irma Hotel

William F. Cody, alias Buffalo Bill, het bekendste figuur uit het Amerikaanse Westen, hielp niet alleen mee aan het stichten van het stadje Cody, hij liet er ook een hotel bouwen. Dit hotel vernoemde hij naar zijn jongste dochter Irma. Hij spendeerde $80.000 aan de bouw van het Irma Hotel en op 18 november 1902 werd het hotel feestelijk geopend.

buffalo-bills-irma-hotel-in-cody

Bekende namen binnen het Wilde Westen zoals Frederic Remington, Annie Oakley en Calamity Jane waren allemaal in dit hotel te vinden. Bill’s noemde zijn hotel: “Just the swellest hotel that ever was.” Het idee was om van het hotel de tussenstop te maken voor reizigers naar Yellowstone National Park. Niet gek dus dat het hotel vermeld staat in het Nationaal Register van Historische Plaatsen van de National Park Service.

irma-hotel-restaurant

Eten in het Irma Hotel in Cody

Zodra je in het Irma Hotel bent gearriveerd, hoef je eigenlijk de deur niet meer uit voor avondeten en ontbijt. Want beiden zijn in het Irma restaurant & Grill een aanrader. Naast het ontbijt- en dinerbuffet kan je hier ook gerechten van de menukaart kiezen.

irma-hotel-cody-restaurant

Niet alleen geniet je er van smakelijke gerechten, het interieur is bijzonder en neemt je mee naar de geschiedenis van cowboys en indianen. Kijk maar mee.

Restaurant – Buffalo Bill Irma Hotel in Cody, Wyoming #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Het pronkstuk in het restaurant is wel de kersenhouten bar. Overal zie je schilderijen en foto’s en er hangen wilde dieren aan de muur. Wagenwielen, hier en daar een cowboy en achter glas worden klassieke wapens tentoongesteld.

buffalo-bill-center-of-the-west

De omgeving van het Irma Hotel in Cody

Naast het prachtige Yellowstone National Park wat je binnen ongeveer een uur vanaf Cody bereikt, kun je nog veel meer doen in Cody.
’s Zomers kun je een bezoek brengen aan de Rodeo van Cody. Je kunt er alles leren over Buffalo Bill, dieren & natuur, Yellowstone & Grand Teton, wapens, native Americans en western art in het Buffalo Bill Center Of The West. Breng een bezoek aan het oude westen in The Old Trail Town waar je tussen historische gebouwen loopt. Of neem een kijkje bij de Buffalo Bill Dam. Een uitgebreide omschrijving van wat je kunt doen in Cody, vind je hier.

Het adres van het Irma Hotel is: 1192 Sheridan Avenue, Cody, WY 82414.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.