Een nieuwe Amerika reis!

Ken je dat gevoel? Een soort vlinders in je buik als de vliegtickets zijn geboekt. Een datum staat gepland. Het staat vast. Het komt dichterbij. Een nieuwe Amerika reis!

Ja! Ik ben zo blij. Dit jaar staat er een nieuwe Amerika reis op de planning! De tickets zijn geboekt en… New York, New York here we come!

Een nieuwe rondreis in Amerika

Eigenlijk stond het pas volgend jaar op de planning, maar dit jaar is het al feest. Een nieuwe rondreis door de USA! Ik mag weer gaan plannen, zoeken en boeken. Uren folders en boekjes doorbladeren en blogs en reisverslagen doorlezen. Vakantie voorpret. We hebben vier weken om weer een nieuwe droomreis aan onze herinneringen toe te voegen. Zoals je misschien al verwacht, wordt dit weer een reis die vooraf tot in de puntjes is gepland 😉

New-York-Amerika

New York

De reis begint en eindigt in mijn favoriete wereldstad: New York. Inmiddels is 3 jaar geleden dat ik deze wereldstad heb bezocht. Wat gaat de tijd toch snel. Ik had veel eerder terug willen gaan, maar ja, dat kan niet altijd en soms moet je keuzes maken. Nu is het zo ver en ik kan niet wachten om weer terug te gaan!

Ik weet nog niet precies hoeveel nachten we hier verblijven, maar zoals je weet is er genoeg te zien en te doen. Ik wil mijn hoogtevrees overwinnen en de Top of The Rock beklimmen. Maar ook staat een bezoek aan Chelsea Market en Coney Island op de planning. Ik wil Central Park uitgebreider bekijken en als het mogelijk is een show van Jimmy Fallon bijwonen.

Route Amerika rondreis

De route is er eigenlijk nog niet. Wel staan een aantal plaatsen op de planning die we zeker willen zien: Niagara Falls, Boston, Williamsburg, Atlantic City, Toronto en mooie natuurparken. Zoals je ziet gaan we ook de grens over! Ik ben zo benieuwd naar Canada. Dit wordt dan mijn eerste bezoek.

Viewpoint-Badlands-National-Park

 

Herhaling?

Ik ga de komende tijd even puzzelen en hoop zo een mooie route samen te kunnen stellen. Soms bezoek je een plek waar je heel graag weer heen wilt. Gatlinburg in de Great Smoky Mountains is zo’n plek. Het zou mogelijk zijn om dit leuke stadje weer te bezoeken, maar dan moeten we andere, nieuwe dingen laten vallen. Dat is zo lastig. Daar moet ik dus nog goed over nadenken.

Ik hou je op de hoogte van mijn planning en hoop dit jaar een road book te maken dat jij ook kunt gebruiken voor eenzelfde reis. Heb je nog tips, blogs, of andere handige sites voor mij, laat ze dan vooral achter in de reacties hieronder.

8 thoughts on “Een nieuwe Amerika reis!

  1. Wat een superleuk vooruitzicht! Ik ga een soortgelijke reis over 3,5 week maken, hoop dat ik je tzt nog van wat tips kan voorzien 🙂

  2. Wauw gaaf zeg!!! Kijk uit naar je avonturen 😀

  3. Wat gaaf dat jullie weer een reis naar Amerika hebben geboekt. Ik ben helemaal niet jaloers hoor! 😉 New York is echt te gek, ik zou zo graag weer terug willen! Veel plezier met de voorpret!

    • Dank je wel Rowan! Ja het is zo gaaf. Ik snap dat je terug wilt. Staat er bij jou ook een nieuwe reis op de planning?

  4. Jeroen

    Afgelopen jaar hebben wij een rondreis Canada/VS gemaakt. Op https://wentelzinnorthamerica.wordpress.com/ kun je de route volgen. Veel plezier in ieder geval!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.