Dag 18 USA roadtrip: A Street with No Name in de Florida Keys, een gouden auto en Welcome to Miami

Na het ontbijt op de zonnige veranda van het hotel in Key West, pakken we onze spullen bij elkaar en checken we uit. Even later rijden we steeds verder weg van het meest zuidelijk puntje van de Verenigde Staten.

Voordat we onze roadtrip vervolgen naar het bruisende Miami gaan we eerst op zoek naar de met uitsterven bedreigde Key Deer, het kleinste hertensoort van Noord-Amerika, die zich alleen laat zien op de Florida Keys.We gaan onderweg naar het park Key Deer Refuge of dat is in ieder geval de bedoeling.rondreis Amerika route van Key West naar Miami

De navigatie brengt ons echter naar een doodlopende straat met No Name, waar je bovendien niet om mag keren. Heel vreemd. We besluiten om toch maar te keren…  We geven onze zoektocht naar de herten op en willen terug rijden. Maar plotseling zien we langs de weg 3 hertjes staan. Ze zijn helemaal niet bang en kauwen op grote stronken hout terwijl ze ons aanstaren. Als een soort show voor onze moeite, geven 2 hertjes met hun geweien elkaar kopstoten.

Hertjes in het Key Deer Refuge op de Florida Keys

De Florida Keys laten we steeds verder achter ons. We rijden over het blauwe water en de vele bruggen staan vol met vissers. We stoppen bij het Pigeon Key Visitors Center & Gift Shop. Dit is een winkeltje in een oude treinwagon. Hier kun je informatie krijgen over Pigeon Key en souvenirs kopen. We kopen een ouderwetse kaart van hoe Florida er vroeger uit zag.

Morada bay cafe islamorada

Mijn plan is om te gaan lunchen bij Morada Bay Café. Maar als we er aankomen blijkt het niet open te zijn. Het is afgehuurd voor een feest. Jammer voor ons maar geef die mensen eens ongelijk. Het ziet er schitterend uit; witte stranden, palmbomen, zon en de ideale plek voor een lunch.

Skyline van Miami

We rijden verder. De eenbaansweg over de bruggen die de Florida Keys met elkaar verbindt verandert in brede wegen richting de grote stad. Het wordt steeds een beetje drukker. De skyline van Miami doemt voor ons op. Na zoveel prachtige natuur en rustige plekjes maakt de skyline van Miami extra veel indruk. In de verte liggen enorme cruiseschepen in het water.

Cruiseschepen in Miami

De navigatie brengt on gelukkig zonder al te veel problemen naar The Clay hotel in Miami Beach. Geen parkeerplaats maar Valet Parking, want het is Miami! We halen snel al onze spullen uit de auto en geven de autosleutel af in ruil voor een klein papiertje.

The_clay_hotel_miami

Plastic flamingo’s heten ons welkom en na het inchecken lopen we richting onze kamer buiten het hoofdgebouw. We moeten een paar trappen op en door gangen waar duidelijk zichtbaar is dat er wordt gerenoveerd. Onze kamer ziet er erg nieuw uit, is niet zo groot maar heeft verder alles wat we nodig hebben.

otelkamer van het Clay Hotel Miami Beach

We lopen naar Lincoln Road voor een verfrissende smoothie van Haagendasz. Lincoln Road is een gezellige brede winkelstraat en hier zijn de winkels open tot 11 uur ’s avonds! Op het strand van Miami staan de bekende strandwachthuisjes en in de verte zie je als je geluk hebt een enorm cruiseschip voorbij varen.

miami-beach-stars-and-stripes

Langs het strand van Miami Beach lopen we een stuk over Ocean Drive, de bekende boulevard. Hier is het echt zien en gezien worden. Kleurrijke gebouwen in art deco-stijl, mooie mensen en dure bolides, waaronder een gouden Lamborghini versieren de straten. Het is er heerlijk warm. Aan de ene kant wachten de zee en het strand je op en aan de andere kant wordt een levendige straat vol kleuren omlijst met wuivende palmbomen.

Ocean Drive Miami Beach

Golden Lamborghini Miami Beach

We lopen door verschillende straatjes en binnen bij een paar winkeltjes. Het is hier leuk. Jammer dat we er maar 1 dag zijn en hierdoor hebben we tijd te weinig. Voor een drankje brengen we weer een bezoekje aan The Sugar Factory. Daar zijn we in New York ook geweest en we willen nog wel zo’n Goblet Cocktail die enorm groot is, waar Gummiberen inzitten en  waar rook uit komt. We krijgen een tafeltje aan de straat en kunnen fijn mensen en dure auto’s kijken die voorbijkomen. Als we afrekenen zien we dat de servicekosten al bij de prijs zijn opgeteld. Dat is voor het eerst deze vakantie. Handig, want zo hoef je geen fooi meer te berekenen.

Sugar-Factory-Miami-Beach-Cocktail

We lopen terug naar de hotelkamer nadat we gereserveerd hebben bij het Mexicaanse restaurant naast het hotel. Even opfrissen, uitrusten en ervoor zorgen dat we niet underdressed zijn.. Een uurtje later zijn we klaar om te eten bij restaurant Oh Mexico in Espanola way. Dit is een straatje naast ons hotel, afgesloten voor verkeer en met gezellige terrasjes en verlichting. We krijgen een tafeltje aan de straat, dus we kunnen weer mensen kijken. Het eten is lekker, we genieten van Corona en een cocktail, tortilla met kip, fajitas en een Mexicaanse specialiteit in een grote lavastenen kom.

espanola-way-miami-beach-oh-mexico-restaurant

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 19

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.