Dag 19 USA roadtrip: Shoppen in Amerika, Timesharing en naar Orlando

Het is al na twaalven. Eigenlijk horen we nu te slapen, maar dat doen we niet. We lopen rond in een enorme ruimte, tussen grote schappen, vol met vreemde, enorme en ook bekende producten. Een grote gele M verlicht het gangpad. Nachtboodschappen doen in de Walmart!
wallmart-en-mcdonalds Shoppen in Amerika

Vandaag worden we wakker in het Clay hotel in Miami. Een ontbijtje is inbegrepen en nadat we alles alvast hebben ingepakt, lopen we naar de ontbijtruimte. Hier is het best wel druk. Na het noemen van je kamernummer krijg je een piepschuimen bakje met een ontbijtje erin. Het bestaat uit Activia, een croissant, jam, een banaan, een chocolaatje en sinaasappelsap. Bij de balie kan je koffie of thee halen. Handig om mee te nemen dat wel.

breakfast-the-clay-hotel-miami-beach

Aan de Lincoln Road bevindt zich een Patisserie Paul, net zoals in Washington. Voordat we uitchecken halen we nog een paar overheerlijke chocolade macarons. Aan de Lincoln Road is dit een leuke plek voor een ontbijtje of voor een lunch op het terras, na het winkelen of na een bezoek aan het strand van Miami.

Patisserie Paul Miami Beach

We checken uit en moeten even wachten op de auto die door de valet service teruggebracht wordt. We geven een paar dollar fooi en gaan dan verder met onze roadtrip door Amerika. Miami was leuker dan verwacht en natuurlijk hadden we veel te weinig tijd om alles te kunnen zien. Maar onze volgende stop wacht: Orlando, met als tussenstop: Sawgrass Mills. Shoppen in Amerika!

Rondreis Florida

Sawgrass Mills is een enorm overdekt winkelcentrum. Het is te bereiken in ongeveer 45 minuten rijden vanaf Miami. In het winkelcentrum vind je meer dan 300 winkels, maar ook tal van restaurants en zelfs een bioscoop.

Tip: in hotels en andere plekken waar toeristen komen, kun je coupons en flyers vinden met een coupon voor de Sawgrass Mill. Zodra je daar bent moet je naar een speciale balie lopen en hier krijg na inlevering van de coupon een. bonnenboekje. Hiermee krijg je flinke korting bij verschillende winkels. Echt de moeite waard. Dit is trouwens bij verschillende outlets en shopping malls het geval. Zo kun je honderden euro’s/dollars besparen!

Shoppen in Amerika

We gaan hier even lekker shoppen. De shopping mall is enorm groot en opgedeeld in verschillende zones A, B en C. Boven de verschillende gangen staat gelukkig welke kant je op moet voor bepaalde winkels en er wordt mer kleur gewerkt.. Een plattegrond is hier zeker handig. Voor de lunch willen een broodje eten bij het Rainforest Café. Wij waren niet de enige met dit idee en er staat al weer een aantal mensen te wachten.

Tip: wil je graag in een bepaald restaurant eten, maar zie je al een wachtrij staan? Laat je naam dan op een wachtlijst zetten. Je krijgt dan de indicatie dat de wachttijd bijvoorbeeld een uur is. Nu kun je een uurtje iets anders gaan doen. Als je na een uur weer terugkomt en je naam bij de balie noemt, hoef je niet meer zo lang bij het restaurant te wachten.

Rainforest Cafe Restaurant Interieurrainforest-cafe-restaurant-interieur

Het Rainforest Cafe is over de hele wereld hetzelfde. In een winkeltje voor het restaurant kan je allemaal souvenirs met als thema het regenwoud kopen. Dan loop je verder en waan je jezelf in een oerwoud vol kleurrijke planten, een regenboog en een sterrenhemel. En dat allemaal tegelijk ja! Vissen kijken je vanuit hun aquarium nieuwsgierig aan. Je krijgt een tafeltje en kiest uit een van de gerechten op het menu in stijl van het regenwoud. Opeens wordt het donker om je heen. Er zijn lichtflitsen. Dan zie je de dieren in de takken verscholen zitten; apen, olifanten, exotische vogels en tijgers. Ze worden onrustig en beginnen lawaai te maken. Het onweert. Als je om je heen kijkt, zie je aan de rand van het restaurants zelf regendruppels vallen. Gelukkig zit je droog en kun je genieten van je eten.

rainforest-cafe-miami-lunch

Na deze fijne lunch hebben we nog eventjes tijd om de calorieën eraf te shoppen. Maar daarna moeten we helaas verder ( ik heb nog niet alle winkels gezien!) want het is nog 3 uur rijden naar het resort in Orlando.. Onderweg geeft de lucht ons een prachtig kleurenspel, maar daarna wordt het snel donker. Langs de kant van de weg zie ik opeens allemaal hertjes staan. Ze knabbelen op het gras alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

roadtrip-usa-miami

Wat fijn om na deze spannende tocht eindelijk aan te komen bij het Orlando Bonnet Creek Resort. Snel inchecken en dan naar de kamer..maar niets is minder waar..Zodra we inchecken worden we naar een aparte balie gestuurd, om zogenaamd een parkeerkaart voor de auto op te halen. Het begint positief; we krijgen een aanbieding voor Disney Tickets met korting. Maar dan herinner ik mij opeens wat ik online heb gelezen over dit hotel en Timesharing…

(Onder timesharing verstaat men het kopen van diverse verblijfsaccommodaties in populaire vakantiebestemmingen, waarbij men slechts voor bepaalde gedeeltes van een jaar eigenaar wordt van een accommodatie. Een kalenderjaar wordt verdeeld in 52 weken of 12 maanden en voor elke periode kan een potentiële eigenaar zich inschrijven om de accommodatie voor die periode te kopen. Bron: Wikipedia)

Wij willen dit niet, maar helaas staan we hier nog wel even. Als we de tickets met korting willen, moeten we de volgende dag om 10 uur een presentatie bijwonen. Ik dacht het niet. Ik laat mijn onvrede blijken en zeg dat we graag naar de kamer willen. Het mens bij de balie gaat echter gewoon door met haar verkooppraatje. Ik besluit even naar het toilet te gaan , maar als ik terugkom hoor ik het woord Cruise vallen. Het einde is dus nog niet in zicht. Nu is de maat vol. Ik besluit ik de manager erbij te laten komen. Het vrouwtje stopt met haar verhaal zodra de manager verschijnt en ik maak een praatje met hem. Wel krijg ik het idee dat deze manager onder de plak zit van de Timeshare organisatie. Maar gelukkig kunnen we nu wel naar de kamer.

Orlando-Bonnet-Creek-Resort

Wat fijn om na dit gezeur in een prachtig grote kamer aan te komen. Dit is een soort suite. Er is een ruime woonkamer met een bank, een fauteuil en een goed uitgeruste keuken met een bar. Een grote koelkast met ijsblokjes. Een ruime badkamer met een grote douche. Een slaapkamer met een tv en een bubbelbad. Er is ook een groot balkon. Dit is onze eigen villa voor de komende 5 nachtjes! Nadat we deze woning hebben ingericht maken we nog een korte wandeling in het resort. Er zijn maar liefst 6 torens, met verschillende zwembaden en andere recreatie. In het resort is ook een kleine gameroom. Er is verder niemand en we kunnen ongestoord een paar schietspelletjes doen en racen in meebewegende stoeltjes.

Shoppen in AmerikaHet is inmiddels 12 uur ’s avonds, tijd om.. naar de Walmart te gaan en nog eens heerlijk te shoppen in Amerika! Avondboodschappen doen! In deze grote supermarkt lopen op dit tijdstip niet heel veel mensen rond. We kunnen lekkere rustig boodschappen doen en onze ogen uitkijken naar rare, of extra grote producten. In deze Wallmart zit zelfs een MC Donalds! We komen thuis met Ben & Jerry’s Marshmallow ijs, Gyoza’s en PF Chang maaltijden die we nog even klaarmaken in ons eigen keukentje.

 

 

 

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 20

2 thoughts on “Dag 19 USA roadtrip: Shoppen in Amerika, Timesharing en naar Orlando

  1. Jee wat een toestanden in dat laatste hotel… Ik vind dat ons toch al irritant in de US. Upgrade iet, upgrade daar… Enne… Is dat serieus een rol met gehakt?? Voor een weeshuis?

    • Haha ja dat gehakt.. daar moest gewoon een foto van gemaakt worden 😉
      Dat hotel was gelukkig een uitzondering. Meestal hebben we geen problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.