Amerika vanuit huis: Dieren!

Een van de leukste dingen aan de Amerika reizen vind ik de verschillende dieren die we elke keer tegenkomen. De prairiehondjes bij Badlands National Park, beren in de Great Smoky Mountains, Mountain Goats bij Mount Rushmore en eekhoorns in het park middenin de stad. De dieren in Amerika hoeven we niet helemaal te missen, want gelukkig zijn er veel webcams in Amerika die laten zien wat er op dit moment gebeurt, plus bijbehorende dieren.

Dieren in Amerika

In New York zitten de parken er vol mee en als je de natuur ingaat kom je ze gegarandeerd ook tegen. Eekhoorns! In Nederland is het een wonder als ik een keer een eekhoorn tegenkom tijdens mijn wandeling. Extra leuk dus dat we die schattige eekhoorns met pluizige staarten vanuit huis kunnen bekijken via zogenaamde Critter Cams.

In Amerika zag ik voor het eerst een kolibri in het wild. Op Pier 39 in San Francisco. Dit ging zo snel dat er helaas geen foto’s van zijn. Afgelopen Amerika reis waren we in Texas en in het Pedernales Falls National Park zagen we vanuit een speciaal hutje kolibries af en aan vliegen. Bijzondere beestjes! Je kunt ze ook bekijken via deze webcam. Hier zie je twee kleine kolibries in een nestje.

Vind je dat niet genoeg? En heb je liever heel veel kolibries? Die kun je hier bekijken:

Er hangen ook webcams in verschillende dierentuinen, zoals bij Penguin Beach in Aquarium of the Pacific in Long Beach in Californië.

In Amerika kom je vaak verschillende vogels tegen en er zijn ook webcams waar niet alkeen kolibri’s komen kanen. Het leuke is dat hier diverse vogels te zien zijn en telkens als ik kijk, komt de rode kardinaal wel even langs gehupt.

Voor een kans op een close up van een eekhoorn kijk je hier.

Of anders hier:

Ik heb er alleen nog maar vissen voorbij zien zwemmen, maar als ik de site moet geloven kun je er ook manatees spotten!

Altijd al willen weten hoe Amerikaanse schapen eruitzien? Die bekijk je hier live.

Je kunt de alligators van de Alligator Farm in Florida ook in de gaten houden.

Een veldje vol hertjes in Maine die aan het eten zijn.

Adelaars mogen natuurlijk niet ontbreken. De jongen zijn inmiddels al een stuk groter! In het begin waren ze vooral aan het ruziën en zag je ook weleens een dode eekhoorn in het nest liggen of een nog levende vis…

Kijk je liever naar iets oudere dieren? Dat kan! Via deze webcam neem je een kijkje in het Museum of Geology in South Dakota: Dino’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.