De Amerika roadtrip die niet doorging

In 2020 stond een nieuwe Amerika reis op de planning, maar die kon helaas niet doorgaan vanwege corona. Dit zou weer een bijzondere reis worden, met veel kilometers en tal van diverse bestemming met prachtige natuur, westerndorpjes en bruisende steden. Hier kun je lezen wat mijn route was en wat ik van plan was op de reisdagen.

Route Amerika roadtrip Chicago naar Las Vegas

Dag 1 t/m 3: Chicago
Op dag 1 zouden we van Amsterdam naar Chicago vliegen. Ik ben nog nooit in Chicago geweest en het lijkt me een geweldige stad. Ik had een hotel in het centrum gevonden en de eerste paar dagen zouden we de stad gaan verkennen, een rondvaart maken en naar leuke restaurantjes gaan.

Dag 4 & 5 Mall of America en Minneapolis in Minnesota
The Mall of America sprak altijd al tot mijn verbeelding. Eén van de grootste winkelcentra ter wereld! Met een pretpark, entertainment en tal van restaurants. Hier kun je je wel dagen vermaken! Op dag vier zouden we de huurauto ophalen en een lange reisdag hebben naar het shoppers walhalla in Minnesota.

Ik wil ook graag Minneapolis bezoeken. Deze stad heeft skyways. Dit zijn overdekte voetgangersbruggen in het centrum van de stad. Ik had dit al een keer gezien op 3 op reis en het leek me altijd al leuk om dit eens te bekijken. Als er tijd over is, wisselen we de shoppingspree af met natuur van Minneopa State Park op anderhalf uur van Mall of America.

Dag 6 en 7: Duluth
Op dag 6 zouden we Minnesota verder gaan verkennen door af te reizen naar Duluth. Een havenstad met van alles te doen en gelegen aan Lake Superior.

★★ Meer weten over Minnesota? Op de website van Explore Minnesota vind je een schat aan informatie en leuke inspiratie! ★★


Dag 8: Bismarck
Op dag 8 rijden we naar Bismarck als tussenstop om North Dakota te gaan verkennen. In North Dakota zijn ook mogelijkheden om met een tour mee te gaan en fossielen te zoeken. (Juni-augustus) Dit lijkt me superinteressant om te doen. Wie weet vind je wel iets van een dino of een ander fossiel!

Badlands-in-South-Dakota

Dag 9 en 10: Theodore Roosevelt Park.
Deze dagen bezoeken we Medora en het Theodore Roosevelt Park. Laatstgenoemde is een divers park met vergelijkbare natuur zoals The Badlands, wat we al eerder hebben bezocht. Ook zijn hier bizons te zien.

★ Lees hier meer over Badlands National Park ★

Dag 11: Deadwood
Dag 11 rijden we naar het cowboystadje Deadwood. Ik verwacht dat dit echt een westernstadje is. Toeristisch, maar met veel geschiedenis. Leuk om even te kijken!

Dag 12: Custer State Park en Crazy Horse Memorial
Op deze dag zouden we enigszins bekend terrein gaan bezoeken. Het Custer State Park, daar hadden we tijdens de vorige reis in dat gebied geen tijd voor en Crazy Horse Memorial. Hier vind je ook Mount Rushmore.

★ In dit gebied kun je trouwens ook goud zoeken! Lees er hier meer over.

mount-rushmore-amerikablog

Dag 13: Hot Springs
Deze dag zouden we een bezoek brengen aan Hot Springs en de mammoet-opgravingsplek. En eventueel Chautauga Park waar natuurlijke warmwaterbronnen te vinden zijn.

Dag 14: Cheyenne
Op deze dag staat een ander westerndorpje op de planning: Cheyenne. Hier is een ranch met bizons te vinden die je kunt bezoeken voor een rondleiding, het wildwest museum en je kunt er historische tours door het centrum doen.

Meer informatie over dit prachtige gebied is te vinden op de website van The Great American West. Hier vind je inspiratie voor je Amerika reis naar Montana, Idaho, Wyoming, North Dakota en South Dakota!

Dag 15: Vernal
We rijden richting het westen en maken een tussenstop in Vernal, Utah. Hier bezoeken we het Dinosaur National Monument.

Dag 16 en 17: Moab.
In Moab zijn we al eens eerder geweest en het bleek hier leuker dan verwacht. We hadden nog niet alles kunnen zien. Dus dit keer willen we naar het Dead Horse Point State Park en het andere deel van Canyonlands graag verkennen.

★ Lees hier meer over Moab ★

Canyonlands-Green-River-Overlook

Dag 18: Capitol Reef
Op deze dag rijden we naar Capitol Reef National Park. Hier hadden we de vorige reis geen tijd voor, dus een herkansing.

Dag 19 t/m 21: Kanab.
Op deze dag gaan we naar Kanab en dit wordt de uitvalsbasis voor nog meer prachtige natuur. In de buurt vind je onder anderen Zion National Park, Bryce Canyon en Vermilion Cliffs National Monument

Dag 22: Canyon de Chelly
We maken een tussenstop om Canyon de Chelly te bezoeken.

Dag 23 en 24: Sedona
Op deze dag rijden we naar Sedona. We maken uitstapjes in de omgeving naar onder anderen het Petrified Forest en Jerome, een voormalig mijnbouwstadje dat nu deels een toeristisch spookstadje is geworden.

las-vegas-by-night

Dag 25 tm 30: Las Vegas
Het eind van de roadtrip besteden we in Las Vegas! Lekker uitrusten, door hotels slenteren, shoppen en uitstapjes te maken naar de natuur zoals Valley of Fire, Red Rock Canyon en Lake Mead.

★ Lees hier mijn reisverslagen en tips over Las Vegas ★

Dit is dus een concept route gebleven en geldt puur ter inspiratie. Ik ben zeker van plan om deze reis een keer te maken en dan laat ik natuurlijk weten hoe het allemaal is en of dit goed te combineren is in een roadtrip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.