Ik heb vliegtickets naar Amerika geboekt!

Ja, het is toch echt gebeurd: Ik heb vliegtickets geboekt! Iets groots om naar uit te kijken. Om alvast te gaan plannen. Het was alleen wel bijna uitgelopen op een klein drama…

Ik geloof erin dat we eind van het jaar weer weg kunnen op vakantie. Dat we gevaccineerd zijn en weer op reis kunnen naar de VS en daarom heb ik alvast vliegtickets geboekt. Het is voor mij ook een symbolisch lichtpuntje en iets om naar uit te kijken. Ik kan nu serieus gaan beginnen aan de voorbereidingen en er weer een mooie reis van maken.

Het plan is om in november vanaf Schiphol naar Miami te vliegen. Hiervandaan huren we een auto en gaan we anderhalve week Florida verkennen en dan rijden we omhoog richting New York. Hier zullen we een week doorbrengen en hopelijk enorm in de kerststemming komen. Vanuit New York vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Vliegtickets naar Amerika

Ik weet ook niet precies waarom ik het deed, maar 3 uur nadat ik de tickets gekocht had, keek ik nog een keer op de website van KLM en toen kreeg ik bijna een hartverzakking. De feeststemming van de gekochte tickets en een Amerikareis in het vooruitzicht verdween even naar de achtergrond. Had ik iets fout gedaan? Lag het aan de cookies? Nee. Dezelfde 2 tickets waren nu 380 euro goedkoper! Ik dacht dat ik al redelijke prijzen had voor de tickets. Ze waren vergelijkbaar met de prijzen die ik tijdens mijn voorgaande Amerikareizen voor de tickets had betaald. Maar het bleek goedkoper te kunnen… Dit deed wel even pijn in de portemonnee, oftewel de creditcard…

Vergelijk hier de vliegticketprijzen voor jouw reis.

380 euro, 190 per vliegticket. Dat is nogal een verschil! Er zijn dagen dat ik het niet in mijn portemonnee heb zitten… Ik dacht: wat moet ik nu? Kan ik hier nog iets aan doen? Een telefoontje naar KLM. Gelukkig begrepen ze mijn verhaal en boden ze aan om de geboekte ticket om te zetten in een voucher en van die voucher de tickets met goedkopere prijs te boeken. Hierdoor bleef het restbedrag van 380 euro over en die kreeg ik toegestuurd als vouchers. Ik ben blij met de oplossing. Omdat ik niet van vliegen hou en dus graag rechtstreeks wil vliegen en een goed gevoel heb bij KLM, boeken we altijd bij deze maatschappij. De vouchers gaan dus wel op. En naar mijn mening heb ik een goede prijs voor twee vliegtickets, inclusief bagage, naar Miami en terug vanuit New York voor duizend euro.

Dat was wel even schrikken dus. Fijn dat het opgelost is en ik weer kan gaan plannen, boeken en kan uitkijken naar een nieuwe Amerika reis. Heb jij al eens zoiets meegemaakt? Of heb je ook al tickets geboekt?

3 thoughts on “Ik heb vliegtickets naar Amerika geboekt!

 1. Reny (AA-forum)

  Wat heerlijk voor je, een lichtpuntje!
  En perfect hoe KLM het prijsverschil heeft opgelost.
  Ik ga voor je duimen dat deze reis wél door kan gaan en dat jij (en wij) eindelijk weer naar ons favoriete land kunnen reizen.

  Ik wens je veel voorpret.

 2. Oeh wat heerlijk om weer een reis in het vooruitzicht te hebben! Wij hebben nog niet geboekt, maar ik denk dat het niet lang meer gaat duren 😀 Wel balen van die prijzen zeg, gelukkig goed opgelost!

 3. Helen

  Hi, ik zit net als jij te hopen op eind 2021…..wojmwillen al jaren kerst en oudnieuw eens daar beleven en misschien is jet dan juist wellzo, dat we dat dit keer mogen gaan meemaken?!
  Tot nu toe vonden we deze periode zo idioot duur maar met t usageld erbij van dit opgespaarde jaar erbij , wie weet….stiekum ook aan t kijkennen vkdagen al aangevraagd,dus……wat iij zegt even iets om naar toe te leven,dat heb ookmik echt wel even nodig.
  Slim van je om klm in te schakelen, en tofvsat ze wilde meedenken, had ik echt nooit durven doen maar ik ga het onthouden…….
  Gr uit Tilburg
  Helen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.