Dag 8: American Breakfast & long roadtrip Blue Ridge Parkway

De prachtige Blue Ridge Parkway is maar liefst 755 km lang en voert door Virginia en North Carolina. Door deze weg, een van de mooiste wegen van Amerika, worden het Shenandoah National Park en The Great Smokey Mountains met elkaar verbonden.

Blue Ridge Parkway Price Lake herfst

Vandaag voor het eerst een echt Amerikaans motel-ontbijt! Bagels met smeerkaas en bananen muffins en blueberrymuffins. De spraakzame Indiër helpt mij met het roosteren van de bagel. We maken een praatje en vertrekken daarna richting de Blue Ridge Parkway. Als je deze route helemaal wilt volgen ben je een hele dag bezig en daarom moeten we helaas een deel overslaan. Dus eerst maar een stukje snelweg.

Blue Ridge Parkway roadtrip Amerika
Daarna rijden we de Blue Ridge Parkway op. Het gebied wordt steeds heuvelachtiger en de bergen vormen prachtige lagen achter elkaar in verschillende tinten blauw. Ook zijn er al sporen van de herfst te zien in de kleuren rood, oranje en geel in de bladeren.

Tip: Hier kun je alvast een Blue Ridge parkway kaart bekijken, voor jouw roadtrip!

Bianca van der Meulen waterval

Er zijn mooie uitkijkpunten en een korte wandeling van de parkeerplaats brengt ons dieper
het bos in. Het is helaas al laat geworden en we twijfelen of we de wandeling naar de Crabtree waterval moeten maken. Maar we doen het toch. Voor ons loopt een man die na een tijdje omdraait, terugloopt en zegt: I’m running out of time… Dit baart ons enige zorgen.. Zou het nog ver zijn? Over een uur wordt het namelijk al schemerig en we moeten nog helemaal verder rijden naar Gatlinburg. We lopen stug door, over rotsen, een paar aangelegde trappen en steeds verder naar beneden. En uiteindelijk komen we bij de waterval. En het was de moeite waard!

Tip: Wil je deze mooie waterval ook bezoeken? The Crabtree Fall is te vinden langs de Blue Ridge Parkway bij Milepost 339.5

Roadtrip Amerika
Bij elkaar duurde de wandeling iets meer dan 1,5 uur. Nu hebben we nog een aardige rit voor de boeg naar het toeristische Gatlinburg. Langzaam zien we de lucht verkleuren en de zon ondergaan. Als het hier donker is, is het ook echt donker. We rijden langs kleine dorpjes. Heuvel op en heuvel af.  De hoogteverschillen zijn aanzienlijk. En ik heb nog nooit zo’n last van mijn oren gehad.

roadtrip_zonsondergang Amerika
We zijn dan ook blij als we aankomen in Gatlinburg. Na de donkere dorpjes is dit een oase van vrolijke lichtjes die ons welkom heten. Bij Sidney James Mountain Lodge checken we in en maken we een praatje met een man bij de receptie die onlangs heeft ontdekt dat zijn voorouders uit Nederland komen.

Blue_Ridge_Parkway Sunset
We brengen snel de spullen naar de kamer. Deze is ruim en we hebben een balkon boven een beekje. Dat vind ik altijd erg leuk. Zodra je de deur opent, hoor je het geluid van het water.

Eten bij Dennys restaurant
Denny’s is gelukkig 24 uur open en hier gaan we eten. Hamburgers met friet!

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.