Overnachten bij de Great Smoky Mountains: Gatlinburg of Pigeon Forge?

Tijdens je Amerika reis wil je graag naar de Great Smoky Mountains. Een goede keus, maar dan komt de vraag: Waar ga je overnachten? Gatlinburg of Pigeon Forge? Ik vertel je over beide bestemmingen om de keus misschien iets makkelijker te maken.

Gatlinburg of Pigeon Forge?

Als je de Great Smoky Mountains gaat bezoeken, kom je al gauw uit bij twee ideale overnachtingsplaatsen: Gatlinburg en Pigeon Forge. Maar wat kies je? Ik geef je een overzicht van wat beide bestemmingen te bieden hebben!

Gatlinburg

Het mooie aan Gatlinburg vind ik dat veel ervan aansluit bij de natuur van de Great Smokey Mountains. Veel is in cabin-stijl, er staan beelden van beren op straat (soms lopen er zelfs beren over straat) en er stroomt een beekje door het stadje.

Gatlinburg-Geat-Smokey-mountains

Gatlinburg-moonshine

Maar dit betekent niet dat het er niet toeristisch is. Je vindt er een lange straat met aan weerszijde winkeltjes, brouwerijen en diverse restaurants, zoals bekende ketens TGI Fridays, Bubba Gump en Denny’s. Maar ook lokale aanraders zoals Crockett’s Breakfast Camp en Cherokee Grill. Er zijn hofjes met winkeltjes met kunst. Je vindt er het Ripley’s Aquarium Of The Smokies. Er is een kabelbaan, een nieuwe hangbrug en men viert er het Oktoberfest met Duitse dingen in het gedeelte Ober Gatlinburg.

Lees verder: 10x doen in Gatlinburg

Pigeon Forge

Pigeon Forge voelt aan als een grote straat vol vermaak. Het is een stukje groter dan Gatlinburg en zo voelt het zeker. Waar het in Gatlinburg meer gericht is op de voetgangers is Pigeon Forge meer op auto’s gericht. Sommige dingen liggen verder uit elkaar. Hier vind je bijvoorbeeld een Hard Rock Cafe, tal van banen om te mini-golven en het pretpark Dollywood.

Aan de Parkway bevinden zich meer dan 70 attracties. Maar ook zijn hier veel shows bij te wonen zoals in het Comedy Barn Theater en dinershows zoals die van Hatfield & McCoy, Dolly Parton en Pirates. Er zijn tal van musea zoals het bijzondere Titanic Museum.

Pigeon-Forge-or-Gatlinburg

Als je voor Pigeon Forge kiest, is het leuk om dichtbij The Island te verblijven. Hier vind je restaurants, tal van winkels en een fontein die beweegt op muziek..

★ Lees verder: 7x doen in Pigeon Forge


Wat kies jij?

Ik verblijf het liefst in Gatlinburg. Ik vind het een gezelligere plek en ik hou van dat dorpje-in-de-natuur-stijl. Het is beter te belopen en het heeft een soort sfeer waardoor het aanvoelt dat je je echt in de natuur bevindt. In Pigeon Forge is misschien wel meer vermaak, maar op die combinatie van gezelligheid en natuur van Gatlinburg ben ik verliefd geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.