The Black Hills in Amerika

The Black Hills. Ik had er voor mijn bezoek nog nooit van gehoord, maar the Black Hills is een prachtig gebied in Amerika. Hier vind je onder anderen Mount Rushmore en het Custer State Park. Maar dat is nog lang niet alles. Ik vertel je waarom The Black Hills een perfecte bestemming is voor je Amerika reis!

The Black Hills in Amerika

De Black Hills bevinden zich in het westen van South Dakota en het loopt uit in Wyoming. Het is de verzamelnaam voor een gebied waar veel monumenten en natuurparken te vinden zijn.

Wat kun je doen in The Black Hills?

In The Black Hills is enorm veel te doen. Het is daarom een perfecte bestemming als je een rondreis gaat maken in Amerika. (Combineer het bijvoorbeeld met een bezoek aan Yellowstone.) Hieronder vind je enkele van de bestemmingen en bezienswaardigheden in de Black Hills. Op de kaart zie je terug waar de bezienswaardigheden in The Black Hills gelegen zijn.

Badlands National Park

In the Black Hills is het prachtig Badlands National Park te vinden. Dit natuurpark mag je eigenlijk niet overslaan als je in de buurt bent. Badlands National Park staat bekend om bijzondere rotsformaties met de mooiste kleuren. Je leert er over de omgeving en je maakt er prachtige wandelingen. Er zijn bizons, prairiehondjes en ander wildlife. Wil je meer weten? Lees dan mijn artikel over Badlands National Park in Amerika.

Rijden-door-Badlands-in-Amerika
Goud zoeken in the Black Hills

Wist je dat je in de Black Hills ook prima kunt goud zoeken? In de Black Hills heerste vroeger goudkoorts, maar tegenwoordig moet de regio het meer van toerisme hebben. Mede hierdoor kun je nu georganiseerd op zoek naar goud. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam! En het gevonden goud mag je mee naar huis nemen. Ik schreef al een blog over goud zoeken in Amerika.

hertjes-black-hills
Custer State Park

In the Black Hills vind je nog een natuurpark, namelijk Custer State Park. Dit is een van de grootste staatsparken van Amerika. Het heeft namelijk een oppervlakte van 287 km². Hier kun je prachtig rondrijden en wandelen. Meer informatie vind je op de website van Ontdek Amerika.

Mount Rushmore

Iedereen kent ze waarschijnlijk wel. De presidentshoofden van Mount Rushmore. Een must-visit als je de Black Hills bezoekt. Ik vond dit mooier dan verwacht. Langs alle vlaggen van de Amerikaanse staten loop je richting de enorme rots en dit kunstwerk. Wist je dat er ook wandelingen kunt maken? Kijk voor meer informatie op de website van Mount Rushmore.

mount-rushmore-amerikablog
Crazy Horse Memorial

het Crazy Horse Memorial is een monument van de 19e-eeuwse Lakotaleider Crazy Horse. Het wordt momenteel uitgehouwen en het beeld zal 195 lang worden en 172 meter hoog. Velen zeggen dat het minstens net zo indrukwekkend is als Mount Rushmore. Kijk voor meer informatie op de website van het Crazy Horse Memorial.

Wind Cave National Park

In dit National Park spelen de grottenstelsels de hoofdrol. Omdat de atmosferische druk in deze grotten geregeld verandert, ontstaan er luchtstromen die een gefluit veroorzaken. Meer informatie vind je op de website van Wind Cave National Park.

Jewel Cave National Monument

Jewel Cave behoort tot een van de langste grotten ter wereld. De grot is ongeveer 500 km lang, maar hij blijft groeien, want jaarlijks worden er nog meer nieuwe gangenstelsels ontdekt. De grot dankt zijn naam aan de calcietkristallen die er te zien zijn. Let op: de grot kun je alleen bezoeken onder begeleiding. Meer informatie vind je op de website van het Jewel Cave National Monument.

The-Black-Hills-in-Amerika-Devils-Tower
Devils Tower National Monument

Nog net binnen het Black Hills gebied, of iets erbuiten, vind je Devils Tower, een enorme monoliet van 386 meter hoog. Hoe het natuurfenomeen is ontstaan, weet men nog niet helemaal zeker. Ik vond deze plek in ieder geval indrukwekkender dan verwacht. Je kunt ook om de tower heen wandelen of hem beklimmen. Leer er meer over op de website van Devils Tower.

Minuteman Missile National Historic Site

Minuteman Missile National Historic Site is een voormalige kernraketbasis uit de Koude Oorlog. Je kunt een bezoek brengen en een (gratis) tour reserveren door de Delta-1 launch-control facility. Meer info vind je op de website.

Tips voor een bezoek aan The Black Hills in Amerika

Breng een bezoekje aan het Black Hills Visitor Information Center voor advies en gratis reisgidsen.

mountain-goats-bij-mount-rushmore

★ Neem de tijd voor deze omgeving. Zoals je ziet is er genoeg te doen!

★ Download hier alvast je kortings-coupons voor activiteiten in de Black Hills!

★ Zelf heb ik het nog niet bijgewoond, maar de jaarlijkse Pow Wow schijnt heel bijzonder te zijn om mee te maken. Dit is een feestelijke ceremonie waarbij indianen bijeenkomen om onder andere te dansen, zingen en muziek te maken. Het doel is om de traditie te bewaren en door te geven aan volgende generaties.

★ Elk jaar is er een Motorcycle Rally in Sturgis. Dit is een van de grootste motorbijeenkomsten in de wereld.

★ Bekende plaatsjes die als uitvalsbasis dienen voor de Black Hills zijn onder anderen Rapid City, Hill City, Custer en Keystone. Boek hier alvast je accommodatie.

5 thoughts on “The Black Hills in Amerika

  1. Oh oh oh, prachtig!!!! Ik vind vooral Badlands er geweldig uitzien. Ik wil ook haha!

  2. Ziet er mooi uit! Vooral Badlands lijkt mij echt geweldig en een bezoekje aan Mount Rushmore lijkt mij ook indrukwekkend!

    • Ja het is zeker een bezoek waard! Het is zo’n mooie omgeving en er is ontzettend veel te doen. Leuk te combineren met elkaar ?

  3. Magie van der mast

    Mijn vriendin en ik willen volgend jaar hier naar toe. Lijkt ons echt geweldig..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.