Goud zoeken in Amerika

Midden in de Black Hills, in South Dakota, je kleding onder de modder en je voeten in een beek. Op zoek naar goud, samen met een echte goudzoeker, die je er alles over kan vertellen. Dat is goud zoeken in Amerika!

Tijdens mijn vakantie in de Mountain States ging ik goud zoeken in Amerika! Goudpannen stond al een tijd op mijn verlanglijst en in de Black Hills kon ik deze wens laten uitkomen.

Het leek me altijd al geweldig om net als de goudzoekers uit lang vervlogen tijden met een goudpan zand en water te zeven bij een beekje, bevlogen van de goudkoorts en nauwkeurig turend of er iets glinsterend te zien zou zijn in de modder. Ik vroeg me altijd af hoe dat precies in z’n werk zou gaan. Zou het moeilijk zijn? Zwaar? Wat als ik niks zou vinden? Of juist heel veel? Een deel van de vakantie terugverdienen, dat zou leuk zijn!

goud-zoeken-in-Amerika-met-Rattlesnake-Randy

Nadat ik een afspraak had gemaakt om goud te gaan zoeken tijdens een claim-tour, reden we een paar dagen later naar de locatie. Daar werden we opgewacht door RattleSnake Randy. Een professional in goud zoeken. We reden achter hem aan en even verderop konden we aan de slag bij een beek. Randy deed voor hoe we alles moesten doen en vertelde ons over het goud zoeken en hoe hij aan de naam RattleSnake Randy kwam. Hij vertelde ook dat hij vorig jaar met Ozzy Osbourne en zoon Jack naar goud had gezocht voor het programma Ozzy and Jack’s World Detour.

Bekijk hier alvast de Facebookpagina van RattleSnake Randy.

Het was tijd om te beginnen. Aan de rand van de beek moesten we een emmer vullen met modder. Op puur geluk, want hier zou het goud zich in kunnen bevinden. Even later zat ik met mijn voeten in de koude beek, op een steen en graaide ik tot aan mijn elleboog in de emmer met blubber. Een handvol moest ik nu steeds door de sluisbox laten gaan in de beek. Het zand werd dan gefilterd en de stukjes goud zouden naar beneden zakken in de box, samen met andere steentjes en rommel. Het was niet goed te zien of ik succes had. Maar Randy kwam af en toe langs en bracht goed nieuws, want hij zag een stukje goud zitten. Gelukkig! Het harde werk wierp al zijn vruchten af.

goud-zoeken-in-south-dakota

Uiteindelijk hadden we een goudpan over met veel zand. Randy liet zien hoe je die pan in het water zeeft, zodat het zand verdwijnt en uiteindelijk alleen het goud achterblijft. De buit ging in een klein glazen flesje en zo konden we eens goed bekijken wat we verzameld hadden.

Ik heb goud gezocht via claim panning. Je rijdt dan naar een beekje toe en daar zoek je naar goud. 

rattlesnake-randy-goudzoeken-in-amerika

Het leuke is dat je het gevonden goud mee naar huis mag nemen. Het leukste souvenir van de Amerika vakantie, want er zit een heel verhaal achter en je hebt er ook nog hard voor gewerkt.

★ Tip: Goud zoeken is goed te combineren met een bezoek aan Mount Rushmore en het Custer State Park.

Neem kleding mee die vies en nat mag worden. Zorg voor schoenen die nat mogen worden, want het goud zoeken vindt plaats bij en in het water. Neem dus ook extra kleding mee voor als je nog een bezoek wilt brengen aan een andere bezienswaardigheid.

★ Reserveer te minste 24 uur vooraf op de website van RattleSnake Randy

★ Neem wat snacks mee, voldoende drinken en zonnebrandcrème. Vergeet de warme kleding niet, want je kunt het ook best koud krijgen.

goud-gevonden-in-Amerika

Ik vond het zoeken naar goud in Amerika een geweldige ervaring. Het was zwaar en best koud, maar ik had het voor geen goud willen missen. RattleSnake Randy was een geweldige gids en legde goed uit hoe we alles moesten doen. Ik was helaas ziek tijdens het goud zoeken, dus we hebben uiteindelijk maar twee uur naar goud gezocht, terwijl een halve dag goed is voor vier uur goud zoeken. Kun je nagaan hoeveel goud we misschien hadden kunnen vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.