Dag 2: Times Square, Dino’s en Amazing Burgers!

..Tijd in New York gaat minstens 2x zo snel! Er is zoveel te doen en te zien dat je zou willen dat je de tijd eventjes kunt stopzetten en langer kunt genieten van deze geweldige stad..

Wakker worden in New York! Niet 1x maar 2:  1x om 04:00 en daarna om 06:30. Jetlag! Dan maar opstaan. Helaas regent het. Maar eigenlijk geeft dat helemaal niet. Want kijk waar we zijn. En natuurlijk heb ik een planning voor een regenachtige dag.


Als eerste lopen we naar de supermarkt om de hoek en kopen een mini paraplu. Nog geen 100 meter verderop is een Starbucks en daar gaan we ontbijten. Just the way I like it!

Central Park in New York

Het is niet ver lopen naar Times Square. Ondanks de regen zien we in de verte de grote beeldschermen met felle kleuren oplichten. Uit een put in de weg komen wolken stoom omhoog. Er zijn toeristenwinkels, mensen die Broadway tickets verkopen, bekende winkelketens en bouwwerkzaamheden. Er staan een paar verdwaalde mensen in kleurrijke pakken en even verderop staat een bord waarop gewaarschuwd wordt dat je niet verplicht bent om fooi te geven aan de nep Mickey Mousen en Spidermannen.

Bij de T-Mobile winkel kopen we een Sim-kaart voor 100 dollar. Nu kunnen we internetten en onbeperkt bellen naar vaste nummers, een maand lang.

Het blijft regenen en na een rondje Times Square is het plan om naar het American Museum of Natural History te gaan. We lopen een stukje langs Central Park en zoeken de dichtstbijzijnde vestiging van Shake Shack op. Deze staat namelijk op mijn ‘To-do-Amerikaanse-restaurantketens-lijst.’

Shake Shack staat bekend om zijn enorm lekkere hamburgers en er staat vaak een lange rij. Nu staat er ook een rij maar niet zo heel lang. Even later bestellen we hamburgers en krijgen we een beeper mee. Het kleine restaurant zit vol en we lopen naar beneden waar nog meer tafels zijn. Als de beeper gaat kunnen we de burgers halen en gelukkig gaan er net een paar mensen weg waardoor we een tafeltje hebben. Het eten is heerlijk. De burger is sappig en heeft een lekkere saus. De frietjes zijn een beetje vet maar zelfgemaakt zoals ik ze vroeger kreeg van mijn papa en mama. Er zit ook een bakje bij met kaassaus. Bij Shake Shack kun je ook zelfgemaakte custard kopen maar daar zitten we helaas te vol voor.

Bij het American Museum of Natural History staat een lange rij voor de kassa. Een man bij een informatie balie verwijst mij naar de self-service automaten. Het is hier namelijk zo dat het museum een suggested Admission hanteert. Dat is bij de automaten 19 dollar maar bij de bemande kassa mag je geven wat je wilt. We betalen de normale prijs en een toeslag voor een speciale exhibition. Tijd is ook geld en we willen nog wel veel kunnen zien van dit museum. Als er geen rij is, of je hebt de tijd, kun je ervoor kiezen om een zelfgekozen bedrag aan de kassa te betalen.


Na een paar uur in het museum te hebben gewandeld, frissen we ons op en nemen we de taxi naar het hippe Meatpacking District. Ik heb een tafel gereserveerd in restaurant Tao. We melden ons bij de host en worden vrij snel naar onze tafel gebracht. Het restaurant is best lawaaiig, vol met hippe mensen en sfeervol ingericht met rode en donkere kleuren. Aan de achterkant van het restaurant staat een boeddha met meerdere armen waarop verschillende kleuren geprojecteerd worden. Het menu biedt tal van Aziatische gerechten, sushi en kleine hapjes.

We beginnen met een cocktail en een biertje. De fles sparkling water komt helaas uit de kraan en smaakt naar zwembad. Als voorgerecht nemen we dumplings, satay en kip met soja. Het hoofdgerecht is tonijn en mongolian beef met als bijgerechten rijst en mierzoete sweet & sour bloemkool. Nog een lychee cocktail en een biertje en we sluiten af met cappuccino en thee. Het eten was lekker maar niet uitzonderlijk. Het restaurant is hip en daar betaal je dan ook voor.

In Hotel Hudson sluiten we de dag af met een Bellini in de bar met voornamelijk R&B muziek. Er staat een stoel met lichtgevende kristallen en daar ga ik natuurlijk even in zitten. De Bellini’s zijn niet helemaal eerlijk verdeeld; 1tje is heel zoet en de andere heeft veel Prosecco. 3x raden welke voor mij is.


>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.