Rondje New York: Amerika reis dag 4: Wall Street en het mooiste uitzicht in New York

Dat vind ik zo mooi aan New York, je kunt het beleven zoals jij dat wilt. Zoek je de drukte op en ga je naar Times Square? Of maak je een wandeling door een van de vele parken of mooie buurten in New York waar het lang niet altijd zo druk is? Blijf je aan de grond, vlieg je met een helikopter over de stad of kies je voor de middenweg: ga je naar een bar met een werkelijk fantastisch uitzicht wat je je leven lang niet meer zult vergeten.

Dit is alweer de laatste volle dag in New York. De tijd vliegt om. Als we het hotel uitlopen, regent het een beetje. Het plan is om vandaag eerst naar Wall Street te gaan, dus nemen we de metro in Grand Central Station.

Amerika-blog-Wall-street-New-York

Bij Wall Street aangekomen, eten we weer een ontbijtje bij Subway en lopen we daarna even door de straten. Bij het beeld van de Charging Bull is het wel heel druk, dus die fotoshoot slaan we over.

Amerika-blog-wall-street-historic-district

Ik vind Wall Street leuk om te bezoeken. Er zijn veel hoge gebouwen, dicht op elkaar, maar een straat verder vind je al snel het historische district, met bijvoorbeeld Stone Street.

Amerika-blog-New-York-Stone-Street-Wall-Street

Hier staan tal van terrasjes en zijn veel restaurantjes te vinden. Dit is rond etenstijd vast heel gezellig!

Statue-of-Liberty-New-York

We lopen naar Battery Park. Hier heb je een leuk uitzicht op het Vrijheidsbeeld in de verte. Battery Park is een klein parkje aan het water, in de buurt van de veerboten en biedt een stukje rust in de grote stad en natuurlijk zijn hier ook weer veel eekhoorns te vinden.

Amerika-blog-reizen-Verenigde-Staten-New-York-eekhoorn

We lopen verder en komen langs het pas afgeronde gebouw aan 56 Leonard Street, oftewel het Jenga Building. Je kunt vast wel zien hoe deze wolkenkrabber aan haar naam kwam.

Jenga-Building-New-York-Amerika-reis-blog

Daarna gaan we het duurste bouwwerk van New York bekijken. De 4 miljard kostende Oculus. Dit is het nieuwe WTC-station. Degenen die in de stad Valencia geweest zijn, zullen het werk van de Spaanse architect Santiago Calatrava er direct in herkennen.

New-York-Oculus

Het bouwwerk is naast winkelcentrum en station tevens een monument van de slachtoffers van 9/11. In het dak van het gebouw zit een gat waardoor daglicht de perrons kan bereiken. Op 11 september schijnt de zon om 10:28 uur door het dak. Dit is een verwijzing naar het moment dat de laatste toren van de Twin Towers viel op 11 september 2001.

Amerika-reisblog-911-memorial-New-York

De Oculus bevindt zich vlakbij het National September 11 Memorial. Ik was hier al een keer eerder geweest, maar het maakt weer diepe indruk. Ik ben nooit in New York geweest toen de Twin Towers er nog stonden, maar zoals vele anderen heb ik de gebeurtenis uitgebreid gezien op de tv. Het is zo’n naar gevoel om hier rond te lopen en terug te denken aan de gebeurtenis die waarschijnlijk op ons allen een onuitwisbare indruk achterliet.

One-World-Observatory-New-York

Na letterlijk en figuurlijk stil te hebben gestaan bij het verdriet van de stad, lopen we verder en komen we langs het nieuwe One World Observatory. Deze enorme wolkenkrabber was nog niet af toen we in 2014 voor het eerst in New York waren. Maar nu kun je het observatiedek op verdieping 102 bezoeken. 102! Als ik eraan denk krijg ik een beetje rillingen. Zo hoog. Dat bewaren we voor ons volgende bezoek aan New York. Als je onder dit enorme gebouw staat en omhoog kijkt, vertekent het beeld zo erg, dat het net een piramide lijkt.

Toevallig komen we langs een Whole Foods Market. Dit is echt een geweldige winkel. Ik kan hier ook wel een tijd rondlopen. Hier is zo veel verkrijgbaar en ook vind je er veel gezonde of gezondere producten. We nemen sushi met avocado en wat drankjes mee en gaan in het nabijgelegen Washington Market park eten.

Greenwich-New-York-

Via Greenwich Street lopen we weer richting het noorden. Dit is weer een heel ander deel van New York. Het is hier best rustig en je kijkt je ogen uit naar alle mooie gebouwen. Een rij taxi’s, een lege schoolbus, New Yorkers die hun hond uitlaten en overal wordt natuurlijk aan de stad gebouwd.

Daarna gaan we richting Washington Square Park. Hier staat een triomfboog en je hebt er uitzicht op het Empire State Building. Deze boog werd in 1889 gebouwd, toen nog van hout, ter  gelegenheid van de herdenking van de inhuldiging van de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. In 1895 werd de boog vervangen door een marmeren versie.

Washington Square Park New-York-Park

Ik had nog graag een bak koekjesdeeg willen kopen bij Cookie DO NY, maar dit winkeltje was vandaag gesloten. Hier kun je normaal gesproken de lekkerste koekjesdeeg kopen om zo op te eten en verschillende toppings. Het is steeds rechtdoor lopen en pas als we weer bij het hotel zijn, besef ik dat we gewoon compleet langs het flat iron gebouw zijn gelopen. Jammer, maar gelukkig had ik hem vorige keer al gezien. Als je dus langs de zijkant van dit bijzondere strijkijzer gebouw komt, valt hij niet heel erg op. Of we werden afgeleid door het Empire State Building. Dat kan natuurlijk ook.

Ik heb voor vanavond een tafel gereserveerd bij Bar SixtyFive in Rockefeller Center, dit bevindt zich in het gebouw van het uitkijkpunt Top of the Rock. Deze bar bevindt zich op de 65e verdieping, slechts 5 verdiepingen onder het hoogste punt. En hier kun je met een hapje en drankje genieten van het allermooiste uitzicht in New York.

New York rooftop bar

★Tip: je kunt buiten een tafel reserveren, dit is afhankelijk van het weer. Hier moet je dan minimaal voor 65 dollar pp. bestellen. Mensen die binnen een tafel hebben, kunnen ook gewoon naar buiten lopen om van het uitzicht te genieten. Maar als je binnen zit, hoef je niet voor een minimaal bedrag te bestellen. De keuze is aan jou.

Vanaf het hotel is het maar een klein stukje lopen. Het is even kijken waar we moeten zijn, maar dan zien het bord met rainbow room. Dit is een gedeelte wat ook bij de bar hoort.We gaan een gouden roltrap op en worden welkom geheten door de host. Er staat een lift voor ons klaar en daarmee gaan we naar de 65e verdieping. We lopen een mooie gang door en daar staan weer een paar hosts die je naar je tafel brengen. Op dit moment zie je het empire state building al staan en het geweldige uitzicht. Wauw!

New-York-drinks-and-view-bar-65-Stripesandstars

 

Ik had een tafel buiten gereserveerd maar in verband met het weer, serveerden ze buiten niet. We kregen een tafel binnen met uitzicht op Central Park en we kunnen met onze drankjes buiten genieten van het uitzicht terwijl ons eten werd bereid. Wat een geweldige ervaring om hier te zijn, aan de ene kant uitzicht op Central Park en de andere kant het Empire State building en de tal van andere wolkenkrabbers. Hier maken we veel foto’s. Het is fantastisch om hier te zijn vlak voor de zon ondergaat. Dan geniet je van het uitzicht met licht, schemering en in het donker met de talloze lampjes.

Bar 65 New York View #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

We drinken lekkere cocktails en bestellen wat kleine snacks. De sliders, kleine hamburgers, friet en hummus met groente waaronder squash. Het smaakt allemaal lekker. Omdat ik bij de reservering heb aangegeven dat we onze anniversary vieren, krijgen we ook een bordje met zoetigheden. Zo leuk! Ik ga hier zeker nog een keer heen als ik in New York ben.

Bar-65-New-York-food

Nog een laatste blik op adembenemende skyline en we gaan met de lift naar beneden. Deze wiebelt iets meer dan de heenweg en ik ben blij als we weer op de grond zijn. Het is toch een hele hoogte.

Even terug naar het hotel en de platte schoenen gaan weer aan voor een laatste wandeling door New York. Ik heb nog een voucher voor de Sugar Factory in The Row hotel. Hier zijn de cocktails zonder alcohol, maar ze roken en borrelen net zo hard. Dit keer kiezen we voor de watermelon raspberry mojito goblet. Lekker!

Amerika-blog-sugar-Factory-New-York

Een midnight snack van shake shack is de perfecte afsluiting van deze dag met misschien wel het mooiste uitzicht van de vakantie.

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 5: naar Philadelphia met de trein


Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.