Rondje New York: Amerika reis dag 27: Harvard en richting Cape Cod

Rode schoolgebouwen, veel groen, musea en veel te bekijken. We bezoeken Harvard en wanen ons even student voordat we verder reizen richting Cape Cod.

Hoewel we nog lang niet alles van Boston gezien hebben, slapen we toch een beetje uit. We moeten nog maar eens terug naar deze geweldige stad! Na het uitchecken rijden we richting Harvard. In de buurt van Harvard Square parkeren we de auto in een parkeergarage en nadat we iets lekkers bij de Starbucks hebben gehaald, lopen we naar de schoolgebouwen.

Amerika-reisblog-Bianca-van-der-Meulen

We lopen rond door het Harvard Park en dit wordt omgeven door tal van gebouwen.

Harvard-bezoeken-in-Boston-Amerika

Het is leuk om hier te zijn en rond te kijken. Dit zie je vaak in films en series. Stel je voor dat je hier zou studeren. Rode gebouwen, stoeltjes op het gras en heel af en toe zelfs een eekhoorn.

Gebouwen-Boston-Harvard-Universitet

★Wist je dat je ook tours kunt boeken? Dan krijg je van een student een rondleiding.

Er staan hier tal van mooie gebouwen en je kunt je hier best een tijdje vermaken. Er bevinden zich namelijk ook allerlei musea.

Harvard-bezoeken-Boston

Er staat een groep mensen bij het beeld van John Harvard. Deze man liet de helft van zijn geld en zijn bibliotheek na aan de school en daar was men zo dankbaar mee, dat de school zijn naam kreeg. Als je over zijn schoen wrijft, zou dat geluk brengen.

Vlag-en-beeld-bij-Harvard

Nadat ik wat souvenirs heb gekocht, lees trui van Harvard, gaan we richting onze volgende bestemming. Maar niet voordat we een bezoek brengen aan Cracker Barrel voor een typisch Amerikaanse lunch.

Cracker-Barrel-in-Amerika-restaurant

En bij Cracker Barrel kun je niet eten zonder ook even in het aangrenzende winkeltje te kijken. En dat is al helemaal in winter/halloween/kerstfeer.

winkeltje-Cracker-Barrel-restaurant-Kerst

Ik kies voor de lunch special. De chicken pot pie. Dit is een soort hartige taart met kip en groente. Daarbij buttermilk biscuits and hashbrowns. Gezond? Nee, maar wel lekker.

Eten-bij-cracker-barrel

We zijn bijna aan het eind van de reis en Wrentham Village Premium Outlet is de laatste outlet die we zullen aandoen tijdens de reis.

Bath-and-Body-works-in-Amerika

Dus de laatste koopjes scoren en even langs Bath & Body Works voor een lading hand-sanitizers in de lekkerste geuren en een grote geurkaars.

Hyannis

Daarna is het ongeveer 1.5 uur rijden naar onze volgende overnachtingsplek, Hyannis op Cape Cod. We checken in bij ons hotel voor twee nachtjes: Hyannis Travel Inn. De man aan de balie heet ons hartelijk welkom. We krijgen een ruime kamer in het bijgebouw. We brengen alle koffers maar naar de kamer, want we moeten immers al gaan passen en wegen voor de terugreis. Het is inmiddels al laat en we maken nog een korte wandeling in de omgeving. Het is hier niet heel levendig, maar we vermaken ons wel.

Five-Guys-in-Amerika-eten-en-drinken

’s Avonds halen we bij een nabijgelegen winkelcentrum hamburgers bij Five Guys. Hier staat ook de geliefde Coca-cola Freestyle machine. Hier kun je 125! soorten frisdrank uit tappen.

Coca-cola-machine-Amerika

Mijn favoriet is Coca-cola raspberry. Met de buit gaan we terug naar de hotelkamer.

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 28: Provincetown en een Walvistocht?

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.