Ithaca in Amerika

Ken je het stadje Ithaca in Amerika al? Ithaca is de perfecte uitvalsbasis om een aantal prachtige parken te bezoeken in het noorden van Amerika. Als je net als ik gek bent op watervallen, mag je Ithaca niet overslaan. In en rondom Ithaca zijn maar liefst 150 watervallen te vinden!

Waar ligt Ithaca in Amerika?

Ithaca ligt in de staat New York in de Finger Lakes regio. Op ongeveer vier uur rijden van de grote stad New York. De Niagara Falls bevinden zich op ongeveer drie uur rijden. Wat dat betreft is Ithaca geschikt om te bezoeken tijdens je roadtrip in Amerika. Bijvoorbeeld met deze route.

Wat kun je doen in Ithaca?

In de buurt van Ithaca vind je maar liefst 4 prachtige State Parks. Hieronder een overzicht van de parken en de geschatte afstand ten opzichte van het centrum van Ithaca.

★ Watkins Glen State Park, op 40 km
★ Robert Treman State Park, op 6,8 km
★ Taughannock State Park, op 16 km
★ Buttermilk Falls State Park, op 4,4 km
★ Ithaca Falls, op 3 km

Bezoek-aan-Watkins-Glenn-State-Park

Waterval-Watkins-Glenn-State-Park

Watkins Glen State Park

Dit is het meest bekende park in de Finger Lakes regio. Dit geweldig mooie park heeft 19 watervallen. Het bevindt zich in een kloof die in de IJstijd is uitgesleten en nu kun je er prachtige wandelingen maken en zelfs achter watervallen langs lopen. Je loopt door een bosrijke omgeving waarna je langs kloven, grotten, over trappen en bruggen wandelt. Hier vind je meer informatie.

Bezoek-Robert-Treman-State-Park-Amerika

Robert Treman State Park

In dit prachtige park wandel je door kloven, langs rotsen en 12 watervallen. Het hoogteverschil in dit park bedraagt 315 meter. In de zomer kun je er zelfs bij een waterval zwemmen.

★ Meer foto’s en informatie van Robert Treman State Park vind je hier

Robert-H.-Treman-State-Park-in-Amerika-bezoeken

Taughannock State Park

In dit State Park vind je een waterval van 66 meter hoog. (Een stuk hoger dan de Niagara Falls). Vanaf verschillende viewpoints kun je deze waterval bekijken en je kunt een wandeling maken naar de waterval.

Taughannock-Falls-State-Park-waterval

 

Taughannock-Falls-State-Park-waterval-Bianca

Buttermilk Falls State Park

Helaas hadden we te weinig tijd om dit park te bekijken. In dit park kun je een aantal wandelroutes maken en je kunt er zwemmen. Meer informatie vind je hier.

Ithaca Falls

In Ithaca zelf kun je ook een mooie waterval bezoeken, Ithaca Falls on Falls Creek. Toen wij er waren stonden er zelfs mensen te vissen. Er leuk om even te kijken. De Ithaca Falls is een waterval van 45 meter hoog en 53 meter breed.

Ithaca-Falls

Eten en drinken in Ithaca

In Ithaca heb je tal van restaurant. Een aanrader om ontbijt te halen is de Ithaca Bakery. Hier heb je niet alleen een soort buffet met salades, maar kun je ook losse broodjes en zoetigheden kopen en er is bediening aan tafel. Een goede plek om de dag te beginnen onder de locals. Heb je zin in Thais eten, dan is Thai Basil een aanrader. Verder zijn de bekende Amerikaanse restaurantketens er ook te vinden: Five Guys, Texas Road house, Firehouse subs, Chili’s, Applebee’s en Panera Bread. Voor de boodschappen kun je naast Walmart Super Center ook naar een Wegmans supermarkt. Hier hebben ze meer gezondere opties en veel verse dingen. Ik vond dit een mooie supermarkt.

Overnachten in Ithaca in Amerika

Natuurlijk zijn er motels en Hotels in Ithaca. Toen ik er verbleef in september was de prijs vrij hoog. Ik koos toen voor een goedkope optie. Meadow Court Inn. Een oubollig motel, heel basic en een van de mindere kamers tijdens mijn rondreis. Het voordeel was dat we tegenover Chili’s en de Wegmans supermarkt zaten. Meer hotels en motels in Ithaca vind je hier.

★ Lees hier mijn reisverslagen van Ithaca in Amerika.

In en rondom Ithaca bevinden zich maar liefst 150! watervallen. Op de website van Ithaca toerisme staat een handig overzicht met een kaart. Je kunt je in en rondom Ithaca dus wel even vermaken als je van watervallen van houdt. Meer informatie vind je op de website Visit Ithaca.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.