7x Doen in Arizona

Arizona staat vooral bekend als thuisplaats van de geweldige Grand Canyon. Maar er is ontzettend veel te zien en te doen in Arizona. Tijdens mijn Amerikareizen heb ik nu twee keer een bezoek gebracht aan deze veelzijdige staat. De eerste keer tijdens mijn rondreis langs de westkust van Amerika en tijdens mijn Amerika reis door de Mountain States. Hier laat ik je een aantal van mijn favoriete bezienswaardigheden in Arizona zien.

Horseshoe Bend

Een schitterend uitzicht heb je de Horseshoe Bend, nabij het plaatsje Page. Dit natuurfenomeen is een must visit als je in de buurt bent. Hier wil je toch gewoon kijken en genieten van de prachtige natuur en de Colorado River onder je?

doen in Arizona - bezienswaardigheden -Horseshoe-Bend uitzicht Amerika

Meteor Crater

Indrukwekkend en weer heel iets anders is de Meteor Crater, ook wel de Barringkrater genoemd. Hij bevindt zich in het plaatsje Winslow, nabij de route 66. Lees er meer over in mijn blog over de Meteor Crater in Arizona.

meteor-crater in Arizona bezienswaardigheden

Oatman

Eveneens aan Route 66 vind je het bijzondere dorpje Oatman. Hier lopen overdag ezeltjes op straat. De komen uit de omliggende bergen gewandeld en zijn op zoek naar voedsel. Het dorpje Oatman is klein, maar biedt tal van voorzieningen zoals restaurantjes en winkeltjes en geregeld worden er vuurgevechten nagespeeld.

Oatman-langs-route-66 doen in Arizona

Antelope Canyon

Dit prachtige natuurfenomeen moet je gewoon een keer gezien hebben. De Antelope Canyon is een bovengrondse grot waar je de meest prachtige kleuren, lichtinvallen en vormen ziet. Deze bezienswaardigheid in Arizona vind je nabij het plaatsje Page. Inderdaad, dichtbij de hier bovengenoemde Horseshoe Bend. De Antelope Canyon bestaat uit twee canyons. De Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon.

Antelope-Canyon-in-arizona-bezienswaardigheden

Hoover Dam

Op de staatsgrens van Nevada en Arizona vind je een ongelofelijk bouwwerk. Namelijk de Hoover Dam. Ik vond het indrukwekkender dan verwacht je kunt bij de dam en rondom genieten van prachtige uitzichten. Lees hier meer over de Hoover Dam.

Arizona - bezienswaardigheden -hoover-dam-arizona

Grand Canyon

Een geweldig natuurfenomeen: De Grand Canyon. Kloven, ravijnen, rotsen en wat een uitzicht!  Wil je een wandeling in de canyon maken? Bedenk dan dat een dag echt te weinig is voor dit natuurwonder.

Grand-Canyon-Amerika-zuidwesten-rondreis

Monument Valley

Op de grens van Utah en Arizona vind je het het iconische beeld van het wilde westen. Monument Valley. Hier is het net alsof je in een film bent. Rijd met je (geschikte) auto zelf door dit landschap of ga met een gids op pad.

Monument-Valley-uitzicht-Amerika

Bezienswaardigheden in Arizona

Hier zie je de bezienswaardigheden van Arizona in kaart gebracht.

Ik wil zeker nog een keer terug naar Arizona om de Grand Canyon uitgebreider te bekijken en de prachtig mooie Havasu Falls. Ook zijn we twee keer vlak langs het Petrified Forest gereden, maar was er nooit tijd voor. De Vermillion Cliffs lijkt me ontzettend indrukwekkend om te bezoeken en in Monument Valley lijkt het me erg leuk om een keer een tour met een gids te maken. Genoeg redenen om terug te gaan dus.

Heb jij Arizona ook bezocht? Wat zou jij aanraden om te doen in Arizona?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.