Mijn reizen in 2019

2020 is net begonnen, dus een mooi moment om terug te kijken op mijn reisjaar van 2019! Ik heb dat jaar veel mooie en ook nieuwe bestemmingen mogen bezoeken en ben best vaak weggeweest. Tijdens mijn bezoeken aan andere bestemmingen dan Amerika, probeer ik tijdens die reizen toch altijd iets ‘Amerikaans’ te doen…

In september maakten we een roadtrip door Europa met als voornaamste bestemming het Gardameer. Even lekker niks doen en genieten van het weer en het eten. In Italië ontdekte ik een vestiging van Johnny Rockets. Ik heb er geen burger genomen, maar wel de chicken tenders!

Pragser-Wildsee-bezoeken

Een van de hoogtepunten van die reis was een bezoek aan Lago di Braies, oftewel de Pragser Wildsee. Je hebt dit vast weleens voorbij zien komen op Instagram: Bergen, helderblauw water en bootjes. Het is er zeker mooi, maar het was wel erg toeristisch. Ik kwam erachter dat het rondje om het meer best zwaar kan zijn, want er zijn stukken die omhoog lopen en met de hitte merk je dit wel. Dit kon ik vooraf niet echt in de artikelen op internet vinden. Vaak gaan artikelen over Lago di Braies alleen over hoe mooi het er is en zie je plaatjes met geen andere mensen, maar in werkelijkheid is dit dus net een beetje anders.

Toch is het zeker een aanrader om te bezoeken, want het is er nou eenmaal ontzettend mooi. Ga vroeg om de drukte te ontwijken of zoek een rustig plekje op langs het water om van het uitzicht te genieten.

Londen-bezoeken

Eind november ging ik een lang weekend naar Londen. Met de trein. Ik was er nog nooit geweest en was zo benieuwd naar deze stad. Anders dan mijn Amerika reizen had ik vooraf niet veel gepland. Ik wist welke dingen ik graag wilde zien en het meeste hebben we dan ook gedaan. We sliepen in het CitizenM Tower of Londen, een geweldig fijn hotel met een prima locatie. Als we moe waren van een lange dag Londen bekijken, konden we in het enorme bed ontspannen met de nieuwste film. Ik vond de stad leuk, verrassend en uniek, maar wel ontzettend druk. Maar zeker voor herhaling vatbaar!

view-London-Skygarden

In Londen heb ik best wel veel Amerikaanse dingen gedaan. Zo aten we bij de vestiging van P.F. Chang’s in Londen. Heel anders dan in Amerika (waaronder de porties en het feit dat rijst wel of niet inbegrepen is), maar toch leuk om de Europese kijk op dit restaurant te zien. Het was er heel druk toen wij er waren, dus waarschijnlijk is het best een succes in Londen. Ook aten we de lekkere hamburgers van Shake Shack en liep ik nog even een Whole Foods Market in, want die zit ook in Londen!

harrods-in-Londen

In maart en april maakten we natuurlijk onze rondreis New York Texas. Dit was weer een geweldige reis. Om eerlijk te zijn mooier dan mijn vorige Amerika reis in 2017. Vooral omdat deze reis zo divers was met verrassende steden, mooie natuur en onbekende gebieden die heel leuk en interessant bleken.

Stockyards-Station-Forth-Worth

Ik bezocht voor het eerst de staat Texas en leerde naast de steden ook de mooie natuur in Texas kennen. We bezochten de kust van Texas en de Great Smokey Mountains opnieuw. We doken de geschiedenis in in het indrukwekkende Civil Rights Museum in Memphis en leerden bij over de ruimtevaart in het Space Center Houston.

Texas-State-Capitol

Ik bezocht voor het eerst het bijzondere New Orleans en maakte daar in de buurt een swamptour. De dagen in New York waren weer geweldig en opnieuw spotte ik daar een wasbeer in Central Park. Eigenlijk is er te veel om op te noemen en was elke dag weer een mini-vakantie op zich. Je leest er meer over in mijn reisverslagen.

Natuur-in-Texas-Pedernales

Hou mijn website in de gaten, want binnenkort vertel ik je over mijn plannen voor 2020!

Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via de link iets bestelt, krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niks extra’s en je maakt mij er blij mee. Ik deel alleen links van websites waar ik zelf ook graag gebruik van maak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.