Naar Amerika zonder vliegangst? Er komt een Vliegangstfestival!

Mijn grootste droom was van kleins af aan om ooit eens naar Amerika te gaan. Ik heb hier heel lang mee gewacht en een van de redenen was (misschien wel de grootste reden) dat ik niet durfde te vliegen. Heb jij ook last van vliegangst en heb je hierdoor zelfs nog nooit gevolgen? Misschien helpt het Vliegangstfestival je dan verder.

Een festival speciaal voor mensen met vliegangst. Ik vind dit een heel goed en leuk initiatief. Een heus festival om je van je vliegangst af te helpen. Het vliegangstinstituut Onbezorgd Vliegen organiseert op zondag 2 februari 2020 een vliegangstfestival bij Schiphol in samenwerking met piloten en vliegangsttherapeuten.

Tijdens het festival geven piloten en vliegangsttherapeuten workshops over wat vliegangst precies is en hoe je hiermee om moet gaan. Ze leggen uit hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie is en waarom een vliegtuig zo veilig is. Je kunt er rondlopen in een Boeing 747 of een virtual reality ervaring beleven om zo een stap dichterbij het echte vliegen te komen. Er zijn speeddates om piloten, cabinepersoneel en mensen die hun vliegangst hebben overwonnen allerlei vragen te stellen over het vliegen. Heel interessant dus. Wie weet helpt dit je verder om (veel onbezorgder) op reis te gaan.

KLM-vliegangst-Amerika

Ik vind het jammer dat ik er zelf niet bij kan zijn, want het lijkt me zeker leerzaam en interessant om te bezoeken. Ik zit namelijk nog steeds in zenuwen als ik het vliegtuig in moet. Als ik de vliegtickets heb geboekt, denk ik: Ja! We gaan weer naar Amerika! Maar dat geluksmoment verdwijnt heel snel, want: eerst moeten we lang met het vliegtuig. Zelfs na 5 Amerika reizen kijk ik dus erg tegen de vliegreis op. Ik kan pas echt beginnen met genieten als we geland en door de douane zijn. En dat is toch een beetje zonde…

Het Vliegangstfestival

Het Vliegangstfestival is op zondag 2 februari in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp van 10.00 uur tot 17.30 uur. De entree bedraagt 24,95 euro per gezin (ook voor kinderen zijn er activiteiten). Iedere bezoeker met vliegangst krijgt gratis het boek ‘Overwin je vliegangst’, geschreven door Kelly Otte. De workshops en alle andere activiteiten tijdens het Vliegangstfestival zijn gratis

Ik vind het heel erg als vliegangst ervoor zorgt dat je je droom van over de wereld te reizen niet kunt waarmaken. Gelukkig was mijn gevoel om mijn droom waar te maken sterker dan mijn vliegangst, maar ik blijf vliegen vervelend vinden. Ik denk dat voor iedereen een andere aanpak nodig is om te zorgen dat je onbezorgd het vliegtuig instapt. En misschien helpt een bezoek aan het Vliegangstfestival je hier wel bij.

Meer informatie en tickets vind je op de website van Onbezorgd Vliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.