9 x Doen in Cody, Wyoming

Cody is een leuk westernstadje op ongeveer een uurtje rijden van de oostelijke ingang van Yellowstone National Park. Dat maakt Cody een perfecte overnachtingsplek na een bezoek aan Yellowstone. Maar Cody is zoveel meer dan alleen een plek om te overnachten. Er zijn namelijk veel leuke dingen te doen in Cody, Wyoming! Ik vertel je graag welke 9 dingen je kunt doen in Cody.

Scenic route rijden tussen Cody en Yellowstone National Park

De natuur in Yellowstone is natuurlijk prachtig en dat houdt niet zomaar op zodra je het park verlaat. De route tussen Yellowstone National Park en Cody is zeker een mooie route. Bergen, rotsen, bomen, beken, ranches, je komt er allemaal langs. Vanaf de East Entrance van Yellowstone rijd je over de U.S. 14/16/20 richting Cody.

scenic route Buffalo Bill Cody Yellowstone

Ga naar de Rodeo in Cody

Cody heeft als slogan: “Rodeo Capital of the World”. Je vindt er de Cody Nite Rodeo; een amateurrodeo, die elke avond van begin juni tot eind augustus plaatsvind. Deze rodeo is al aan de gang sinds 1938 en is de langstlopende rodeo in de wereld en de enige avondrodeo.

Er is ook de Cody Stampede Rodeo dit is het evenement van het jaar. Deze “stormloop” is een PRCA-rodeo en een van de grootste rodeo’s in de VS. Het vindt plaats van 1 t/m 4 juli. Meer informatie vind je op de rodeo website van Cody.

Buffalo-Bill-Center-of-the-West-doen-in-CodyKennis opdoen in het Buffalo Bill Center of the West

Ga je liever naar een museum, dan biedt het Buffalo Bill Center of the West maar liefst 5 musea in 1! Bezoek het Buffalo Bill Museum zodat je alles over Buffalo Bill leert, het Whitney Western Art Museum vol kunstwerken uit en over het wilde westen, het Cody Firearms Museum met tal van wapens, het Plains Indian Museum vol informatie over de native Americans en het Draper Natural History Museum staat  vol opgezette dieren en biedt aandacht voor Yellowstone National Park.

Bekijk alvast de openingstijden en meer informatie op de website van het Buffalo Bill Center of the West

Gratis naar de Buffalo Bill Dam

Op ongeveer een kwartier rijden van Cody, vind je de Buffalo Bill Dam. Deze dam maakt deel uit van het Buffalo Bill State Park. Vanaf de parkeerplaats heb je al een mooi uitzicht op het blauwe water van het stuwmeer, het Buffalo Bill reservoir. Sinds 1971 staat de Buffalo Bill Dam op het National Register of Historic Places en in 1973 werd het een National Civil Engineering Landmark. Nieuwsgierig naar meer informatie over de Dam, waar de toegang trouwens gratis voor is? Dat vind je op de website van de Buffalo Bill Dam.

Buffalo-Bill-DamWandelen door Old Trail Town

In Cody kun je ook een bezoek brengen aan Old Trail Town. Dit is een openluchtmuseum met oude huisjes, meubilair en attributen uit het wilde westen. Uit verschillende plekken in Wyoming en Montana zijn bouwwerken verzameld en hier tentoongesteld. Ga terug in de tijd en loop in het Oude Westen en beleef de geschiedenis.

Bekijk een Wild West Shoot Out

In veel western stadjes kun je geregeld een gunfight bijwonen. Speciaal voor toeristen wordt een scene uit een western nagespeeld. In Cody heb je de Cody Gunfighters die een show opvoeren. Meer informatie bekijk je op hun website.

irma-hotel-restaurant

Eten in het Irma Hotel

Een goede plek voor een ontbijt of diner in Cody is het Irma Hotel. In het bijbehorende restaurant heb je een ruime keuze uit gerechten van het menu of je kunt kiezen voor het ontbijt- of dinerbuffet. Naast het lekkere eten, is het tevens een mooi ingericht restaurant. Je ziet hier veel verwijzingen naar het wilde westen en de eikenhouten bar is de blikvanger van het restaurant.

Naar een dinershow van Cody Cattle Company

Ik was er net te laat voor, maar als je in de periode van juni tot midden september in Cody bent, kun je een bezoek brengen aan The Cody Cattle Company. Dit is een diner en show in 1! All you can eat chuckwagon diner inclusief een optreden met cowboy muziek. Geschikt voor de hele familie.

irma-hotel-cody-restaurant

Overnachten in het Irma Hotel

Een fijn hotel in Cody is het Irma Hotel. Dit historische hotel was van Buffalo Bill en staat nog steeds vol elementen uit het wilde westen. Je leest er meer over in mijn blog over het Irma Hotel in Cody.

Zou jij Cody in Wyoming ook willen bezoeken? Of ben je er al geweest en heb je nog aanvullende tips over wat je kunt doen in Cody? Ik vind het leuk om van je te horen! Hieronder kun je een reactie achterlaten.

6 thoughts on “9 x Doen in Cody, Wyoming

 1. Creten Frank

  Hi Bianca,

  Uw blog is zeer overzichtelijk en compleet.

  Ikzelf ondernam 9 rondreizen in de USA en heb eveneens mijn hart aan dat prachtig land verloren.

  Helaas is de dollar iets te duur geworden dus stel ik verdere ‘road trips’ nog even uit.

  Veel succes met uw blog.

  Vele groet’en.

  Frank

  • Hallo Frank. Wat leuk om te horen! Bedankt voor het compliment 🙂 Het is inderdaad jammer dat de dollarkoers niet meer gunstig is, nu is het extra sparen voordat er weer een droomreis gemaakt kan worden. Hopelijk wordt het snel weer wat beter want het was wel fijn toen alles in Amerika goedkoper was 🙂

 2. Maggie

  Hi Bianca, wat een leuk blog. Mijn vriendin en ik willen volgend jaar naar Denver vliegen en dan de route richting Cody en yellow stone en omgeving en de Rocky Mountains. Dus wij vinden dit al heel leuk om te lezen.
  Is juni een goede maand om te gaan? wat denk jij?
  Gr Maggie

  • Hoi Maggie, dank je wel ? Wat een mooie reis gaan jullie maken! Ik ben er alleen in September, oktoberngeweest, maar ik denk dat juni ook een mooie maand is. Let er wel op dat je sommige accommodatie in Yellowstone al ver vooraf moet boeken. Veel voorbereidingsplezier!

 3. Connie Jager

  Hoi Bianca, wij vertrekken in juli naar Denver en gaan rondreizen door SD, Wyoming, Utah en Colorado. Je hebt een fantastische site gemaakt, ik geniet van je verhalen, tips en foto’s. Bedankt hiervoor. Groetjes, Connie

  • Hoi Connie. Bedankt voor je mooie compliment! Leuk om te horen. Heel veel voorbereidingsplezier bij jullie reis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.