Flume Gorge in Amerika

Flume Gorge, in het Franconia Notch State Park in New Hampshire is een kloof waar je mooie wandelingen kunt maken. In deze bosrijke omgeving wandel je langs de rivier, over trappen, houten bruggetjes, een boardwalk, langs klaterende watervallen, covered bridges en kom je schitterende uitzichten tegen.

Flume Gorge in Amerika bezoeken

Flume Gorge bevindt zich in het Franconia Notch State Park in New Hampshire. Dat is hier:

Het bezoek aan de Flume Gorge begint in het Visitor Center. Hier kom je gelijk meer te weten over de omgeving en kun je tevens een film van 20 minuten bekijken over het Franconia Notch State Park.

Flume-George

Bij het Visitor Center kun je terecht voor meer informatie, een souvenir en een hapje en een drankje.

Flume-Gorge-Amerika-kloof

Nadat je een kaartje hebt gekocht, ga je langs een poortje en kun je kiezen of je het eerste stuk met de bus gaat of lopend. Uiteindelijk is de wandeling 3,2 km lang.

Flume Gorge in Amerika Covered Bridge

In het begin kom je gelijk al een Covered Bridge tegen. De Pemigewasset Bridge. Dit is een van de oudste covered bridges in de staat New Hampshire. Hij is gebouwd 1886 en al een aantal keren hersteld.

Wist je dat dit soort bruggen ‘kissing bridges’ werden genoemd? Dit omdat ze goed privacy boden om in te zoenen…

Flume Gorge bos Amerika wandelen

De naam Pemigewasset (vernoemd naar de rivier eronder) betekent ‘snelle stroming’ in  Abenaki indianen-taal.

Langs bruggetjes en trappetjes volg je de rivier. Je loopt door de kloof, trappen op en af en wordt omgeven door rotswanden.

kloof-flume-gorge

Bianca Stripes and Stars Amerika blog

De weg brengt je langs overdekte bruggen en prachtige uitzichtpunten. Bijzonder om eerst in de kloof te lopen en daarna heel ver over de heuvels uit te kunnen kijken!

Uitzicht Flume Gorge New Hampshire Amerika

Geschiedenis van de Flume Gorge

De Flume Gorge werd in 1808 per toeval ontdekt door de 93-jarige Jess Guernsey die ging vissen. In die periode hing er een enorm rotsblok tussen de muren van de kloof. De rots was 3 bij 3.6 meter groot. In juni 1883 zorgde een zware regenstorm met een aardverschuiving  ervoor dat de rots van zijn plek kwam. Daarna werd de rots nooit meer teruggevonden. Diezelfde storm zorgde ervoor dat de kloof dieper werd en zo ontstond de waterval Avalanche Falls (14 meter hoog).

Waterval Flume Gorge

Bekijk mijn reisverslag van een bezoek aan Flume Gorge in New Hampshire.

bos Flume Gorge

Kijk op de website van de Flume Gorge voor openingstijden en updates in verband met het weer. De kloof is over het algemeen geopend van mei tot eind oktober.

Bear Cave Flume Gorge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.