In de schaduw van Yellowstone: Grand Teton National Park

Vlak bij het bekende Yellowstone National Park bevindt zich een eveneens prachtig natuurpark dat vaak overgeslagen wordt; Grand Teton National Park. Geheel onterecht, want de natuur die je hier vindt, zal je verrassen en verbazen.

Grand Teton National Park bevindt zich in Wyoming. Het grenst aan de zuidelijke ingang van Yellowstone National park. Het is makkelijk bereikbaar vanuit Yellowstone of Salt Lake City. Door het park loopt een 67 km lange Scenic Loop Drive. Deze rondweg brengt je langs de mooiste uitkijkpunten. Zo kun je het merendeel van het park eenvoudig bekijken. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om te wandelen, want het Grand Teton Park biedt maar liefst 320 km aan wandelpaden! Je spot er wildlife, zoals bizons en elanden, maar ook heb je de kans om beren te zien. Er zijn watervallen, je kunt er boottochten maken, vissen, bergbeklimmen, zwemmen en nog veel meer.

moose-in-grand-teton

Grand Teton National Park in Wyoming

Yellowstone National Park heeft unieke natuur, maar wat veel mensen niet weten, is dat het nabijgelegen Grand Teton National Park een bijzonder uiterlijk heeft dankzij het Tetongebergte. Niet alleen heeft het park haar naam te danken aan de Grand Teton berg, de hoogste berg (4197 meter) van het Tetongebergte, maar deze bergketen, die deel uitmaakt van de Rocky Mountains, lijkt vanuit het niets omhoog te rijzen. De Tetonrange heeft namelijk geen voorgebergte. Dit zorgt voor unieke plaatjes met het gebergte als achtergrond van een vallei, aan de rand van een gletsjermeer, of aan de Snake River. Dit maakt van Grand Teton National Park een heel fotogeniek gebied. Al je geluk hebt, kun je op sommige plekken die perfecte foto maken met de weerspiegeling van het gebergte in het water.

Grand-Teton-bezoeken

Wildlife spotten in Grand Teton National Park

Natuurlijk is er in het Grand Teton National Park ook veel wildlife. Bizons, herten, wapiti’s, eekhoorns, elanden zijn de inwoners van dit natuurgebied en misschien zie je ook wel een beer of een Amerikaanse zeearend.

Een plek waar je een grote kans hebt om een kudde bizons tegen te komen is de Antelope Flat road. Vooral tijdens zonsopkomst of tegen het eind van de middag, wanneer de zon naar beneden zakt, heb je de meeste kans om ander wildlife te spotten. Het is een aanrader om een klein stukje over de onverharde weg te rijden naar Schwabacher’s Landing. Hier kun je bevers zien zwemmen met het Tetongebergte op de achtergrond.

Tips van rangers

Net zoals bij andere nationale parken in de Verenigde Staten biedt Grand Teton park genoeg informatie en educatie. Bij de verschillende visitor centers van het park krijg je tips van rangers, leer je over de natuur en de dieren en je kunt er begeleide wandelingen maken. Een bezoek aan een visitor center is een goede start van je bezoek aan Grand Teton National Park omdat de rangers je graag vertellen over wandelingen die bij je passen. Er zijn namelijk makkelijk, moeilijke, korte of lange wandelingen te maken. Tevens weten de rangers als beste waar je moet zijn om bepaalde dieren te kunnen zien.

Bezienswaardigheden-in-Grand-Teton-National-Park-Antelope-Flat-bizons

Geschiedenis van Grand Teton National Park

In Grand Teton National Park is niet alleen maar natuur te vinden. Er staan ook nog enkele historische gebouwen en een kapel; The Chapel of the Transfiguration, daterend uit 1925. Dit levert prachtige plaatjes op met het besneeuwde Tetongebergte op de achtergrond. In de zomer worden er zelfs diensten gehouden. In het Colter Bay Visitor Center kun je bovendien Indiaanse kunst bekijken en meer over de cultuur te weten komen. Zo krijg je een kijkje in de geschiedenis van de vroegere bewoners van het Grand Teton National Park.

Bezienswaardigheden-Grand-Teton-National-Park-Chapel-of-Transformation

Overnachten bij Grand Teton National park

Zoals bij veel andere natuurparken, kun je in Grand Teton National park overnachten middenin de natuur. Het is ook mogelijk om op een ranch te slapen en dit te combineren met paardrijdtochten. Wil je meer voorzieningen in de buurt, dan is het plaatsje Jackson Hole een perfecte uitvalsbasis. Het ligt op slechts een paar minuutjes rijden van de ingang van Grand Teton National Park. Hoewel Jackson Hole wel toeristisch is, vind je er ook bijzondere kunst- en nijverheidwinkels met unieke handgemaakte sieraden en kunstvoorwerpen. Daarnaast zijn er veel restaurantjes, hotels, bars en souvenirwinkels te vinden die helemaal in het teken staan van het Grand Teton National Park en de natuur.

bezienswaardigheden-grand-teton-elk-ranch

Grand Teton National Park is elk periode prachtig om te bezoeken. In de winter kun je er sneeuwwandelingen maken, in de zomer zijn er tal van voorzieningen, kun je er watersporten en geweldig wandelen en in de herfst is het park gehuld in de mooiste herfstkleuren.

 

Hoewel Grand Teton enigszins overschaduwd wordt door het beter bekende Yellowstone, beginnen steeds meer mensen deze adembenemende natuur te ontdekken. Men hoeft er meestal niet eens een omweg voor te maken, want Grand Teton ligt perfect op de route als Yellowstone wordt of is bezocht. Het zou zonde zijn om Grand Teton over te slaan. Denk niet dat een paar uur genoeg is voor Grand Teton National Park. Je kunt je er makkelijk twee dagen of langer vermaken. Neem dus vooral de tijd om dit prachtige park te verkennen.

★Lees verder: Waarom je Grand Teton niet mag overslaan

One thought on “In de schaduw van Yellowstone: Grand Teton National Park

  1. sabrina

    Mooi! Wij waren er vorig jaar en vonden het echt prachtig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.