Winnen: Route 66 planner

Het is weer tijd voor een leuke winactie! Ik mag een exemplaar weggeven van de handige Route 66 planner. Onmisbaar als je de hele, of een stuk van de Route 66 wilt rijden, want deze Nederlandstalige reisgids staat vol met tips, de route, reisinspiratie en bezienswaardigheden! Doe je mee?

Route 66 planner

De route 66 planner geeft een overzicht van de route van Chicago naar Santa Monica in 14 dagen. Per dag staat beschreven welke plaatsen je bezoekt en welke bezienswaardigheden je tegenkomt. Je kunt er ook voor kiezen om er langer of korter over te doen. Hoe dan ook, deze gids biedt je een overzicht zodat je de juiste weg kiest en geen belangrijke bezienswaardigheid mist van de route der routes in Amerika: Route 66!

route-66-rijden-Amerika-rondreis

Onmisbaar op reis

Had ik deze gids maar eerder gehad, want tijdens mijn Amerika reis in 2016 viel het rijden van ’the Mother Road’ flink tegen, omdat we niet goed wisten hoe we van de snelweg op de Route 66 terecht konden komen. Toen we dachten dat we op de route 66 waren beland, bleek het een doodlopend stuk te zijn. Jammer maar helaas. Dat was dus geen succes en ik voelde me best een beetje dom. Dit behoort nu gelukkig tot het verleden, want deze Nederlandstalige reisgids wijst je de weg, plus hij toont je de leukste bezienswaardigheden.

route-66-America-gas-station

Ik moet toegeven, tijdens mijn reis had ik het niet echt goed voorbereid toen we een stuk van de Route 66 wilde rijden. Ik dacht: dat komt wel goed, er staan wel borden en het staat vast wel goed vermeld hoe je er komt. Niet dus, want zoals al wordt aangegeven in de reisgids is dit het geval:

“Ondanks dat de Route 66 dus niet meer op moderne offline en online wegenkaarten te vinden is, kun je hem echter nog wel rijden, al heb je daarvoor gespecificeerde instructies nodig en die vind je in dit boek.”

In het boek staat niet alleen op een overzichtelijke manier de route uitgeschreven, maar tevens staan er tips in voor de voorbereidingen, zoals autohuur, hotels en restaurants en krijg je meer informatie over de geschiedenis van de Route 66.

Route-66-Amerika-winkel

Over de schrijfster

De reisgids is geschreven door Martine Piket, een ervaren reiziger die gek is op road trips. In 2017 heeft ze Route 66 in haar eentje gereden. Tijdens de voorbereidingen kwam ze erachter dat er geen praktischeĀ Nederlandstalige gids was voor de route. De meeste, vooral Engelstalige gidsen bleken alleen te gebruiken in combinatie met gedetailleerde wegenkaarten en niet met een navigatiesysteem. Hierdoor ontstond het idee om haar bevindingen van en over de Route 66 te bundelen in een reisgids: de Route 66 planner!

Route-66-planner-Amerika-boek

Route 66 planner winnen

Wil jij deze gids vol reisinspiratie en advies winnen? Meedoen is simpel. Like het bericht op Facebook en laat weten met wie jij Route 66 wil rijden en waarom. De win actie loopt tot 24 juni.

 

Direct al meer informatie over Route 66? Dat vind je op de website van Martine: Route 66 planner.

One thought on “Winnen: Route 66 planner

  1. Een mooie uitdaging om Route 66 op 2 motoren te rijden door de 8 staten. Om onderweg de hoogtepunten van de Staten te bezoeken. Van Chicago to LA….op de motor met z’n 2šŸšŸšŸ˜Š

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.