Van New York naar Texas: Amerika reis dag 26: leuke plaatsjes en een minder leuk hotel

Vandaag bezoeken we twee leuke plaatsen in North Carolina en valt het hotel waar we gaan slapen best wel tegen…

We beginnen de dag met een ontbijt in het hotel in Asheville, North Carolina. Dit was trouwens een fijn hotel met verse koekjes. Vandaag gaan we deze plaats verkennen en Biltmore Village.

We gaan naar downtown Asheville en parkeren de auto in een parkeergarage. Dan lopen we langs wat winkeltjes. Nog niet alles is open. Dan maar op een terrasje zitten en genieten van een goede kop koffie.

Asheville-map-reizen-in-Amerika

Building-Asheville-reizen-in-Amerika

Je vindt hier bijzondere winkels met buitenlandse invloeden met gevlochten manden en hangmatten, winkels met talloze glinsterende stenen en fossielen en een winkeltje met de meest hete sauzen die je je maar kunt voorstellen en die je uiteraard mag proeven… Dat doe ik niet want, want ik weet dat ik er niet tegen kan. Er zijn zulke hete sauzen dat je eerst iets moet tekenen dat de winkel niet aansprakelijk is. Achter de balie hangt een foto van iemand in een ziekenhuisbed. De winkelier vertelt dat er iemand in het ziekenhuis is beland na het eten van een hete saus en dat ze daardoor een tumor bij hem hebben gevonden. Zo waren ze er op tijd bij en is zijn leven gered. Een bijzonder verhaal!

Asheville-Arcade-Grove-reizen-in-Amerika

Er zijn veel restaurants met verschillende keukens en er is verrassend veel keus. Er is ook een overdekt gedeelte met winkels, de Grove Arcade met een glazen plafond. Hier kun je terecht voor handgemaakte spullen, bijzondere souvenirs, mooi meubilair, kleding en er zijn ook restaurants te vinden.

Vintage-near-Asheville

Na even te hebben rondgekeken, rijden we verder richting Biltmore Village. Maar eerst stoppen we bij een enorme antiekwinkel. We zien leuke dingen, maar die zijn vaak iets te groot om mee te nemen.

Corner-Kitchen-Biltmore-Village-restaurant-eten

In Biltmore Village gaan we wat eten bij Corner Kitchen. Het is er druk, maar er is gelukkig nog een tafeltje vrij. Ik neem een Reuben sandwich, groene thee en wat fruit als bijgerecht. Dit restaurant is een aanrader. Het is jammer genoeg slecht weer, anders had je hier ook fijn op het terras kunnen zitten.

Tip: In Biltmore Village zou je ook het Biltmore Estate kunnen bezichtigen. Deze enorme mansion is gebouwd door George Vanderbilt en het grootste woonhuis van de Verenigde Staten. Meer informatie vind hier.

Olde-World-Christmas-Shoppe-Biltmore-Village

In Biltmore Village vind je ook een winkel waar het elke dag kerst is. Olde World Christmas Shoppe. Als je binnenkomt word je begroet met: ‘Merry Christmas!’

Biltmore-Village-bezoeken-reizen-in-Amerika

Helaas begint het steeds harder te regenen en besluiten we terug te gaan naar de auto. Het is vier uur rijden naar onze volgende overnachtingsplek: Het Natural Bridge Historic Hotel.

Onderweg-in-Virginia-Amerika

Heb je dat ook weleens gehad? Hoge verwachtingen bij een hotel? Dat had ik dus, bij het Natural Bridge Historic Hotel. Ik hou van historische hotels en keek uit naar mijn verblijf hier. De binnenkomst was goed. Het was een mooi ingerichte lobby en het hotel zag er van buiten ook leuk uit.

Natural-Bridge-Historic-hotel

Toen we gingen inchecken bleek dat we een kamer in het bijgebouw hadden geboekt. Met onze koffers sleepten we een trap op naar de kamerdeur. Dit was een beetje een motelstijl dus. We ontweken een paar grote insecten die platgetrapt op de grond lagen. Toen we de deur openmaakten, stonden we in de kamer, maar ik werd er eerlijk gezegd niet zo blij van…

Dit was de ergste kamer van de vakantie! In de badkamer was overal schimmel, bij de kozijnen ook. En in de kamer lagen diverse torren. Sommigen leefde nog en anderen niet. Hier wil ik geen 80 dollar voor betalen! Boos lopen we terug naar de receptie. De vrouw aan de balie ziet de bui al hangen en weet volgend mij donders goed waarom we weer terug zijn.

Natural-Bridge-hotel

Snel geeft ze ons een andere sleutel. Dit keer mogen we met de lift naar boven en slapen we dus in het hotelgebouw. Deze kamer is beter. Ik snap gewoon niet goed dat als een hotel bijna leeg is, je je gasten een van de slechtste kamers geeft. Echt zonde dat zo’n hotel op een mooie plek zo weinig waarde hecht aan klantvriendelijkheid en netheid, want aan de locatie ligt het niet. Vlakbij het Natural Bridge Park waar we de volgende dag gaan kijken.

Restaurant-Applebee's-reizen-in-Amerika

We hebben niet echt zin om in het hotel te gaan eten. Er is hier wel een grote eetzaal waar je kunt ontbijten en dineren. Op internet zie ik dat er een Applebee’s te vinden is op 20 minuten rijden. Daar gaan we heen. Het is wel een hele donkere weg, door het bos en het is af en toe best mistig. Als er nu maar geen beer oversteekt…

Gelukkig bereiken we de Applebee’s veilig en gaan we daar lekker eten. Als voorgerecht mijn favoriete chicken wonton taco’s en als hoofdgerecht zalm met broccoli en aardappelpuree.

Chicken-wonton-taco's-Applebee's

Op vier minuten van de Applebee’s is een Walmart Superstore te vinden die 24 uur per dag geopend is. Geweldig toch? Daar halen we nog wat lekkers voor op de kamer en we zijn op tijd weer terug om Jimmy Fallon’s Late Night Show te kijken. Helaas hebben we te horen gekregen dat we niet zijn ingeloot om erbij te zijn als publiek, de laatste paar dagen in New York

Lees verder: Een natuurlijke brug en stadse skyline!

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.