Dag 23 USA roadtrip: Kennedy Space Center en een stukje van de maan in Florida

De navigatie geeft aan dat het ingevulde adres de hoeveelheid wegen overschrijdt… wat? We rijden verder. Bij elke mile die we afleggen wordt de omgeving steeds meer verlaten. Mogen we hier eigenlijk wel rijden?

NASA Kennedy Space Center

Vandaag gaan we naar het Kennedy Space Center Visitor Complex! De lucht is stralend blauw en het is ’s ochtends gelijk al lekker warm. De navigatie geeft aan dat het adres de hoeveelheid wegen overschrijft. We navigeren dus eerst naar een ander punt van herkenning. Hoe verder we richting Cape Canaveral rijden, hoe minder auto’s we zien. Gaan we nog wel goed? En mogen we hier wel rijden? Even later stellen de borden met grote letters ‘Kennedy Space Center’ ons gerust. Gelukkig! We zijn er bijna! Langs de weg staan allerlei attributen die met de ruimtevaart te maken hebben en er is ook een astronautenmuseum. Maar veel tijd om hier bij stil te staan hebben we niet want we gaan naar het Visitors Complex van het Kennedy Space Center, waar je op een leuke en informatieve manier een kijkje kunt nemen in het verleden, heden en de toekomst van de ruimtevaart.

Rocket Garden NASA Kennedy Space Center Florida

Bij het Kennedy Space Center kopen we toegangskaartjes en tickets voor een speciale tour die ons langs het lanceerplatform brengt. Er zijn hier verschillende tours waaruit je kunt kiezen. Voordat onze tour begint hebben we nog even tijd om rond te lopen in het park. In de ‘Rocket Garden’ staan allerlei raketten om te bewonderen. Terwijl er muziek klinkt krijg je aan de hand van de vele raketten en ruimtevoertuigen een beeld van de geschiedenis van de ruimtevaart. Er staat ook een kleine capsule waarmee men terug naar de aarde keerde maar waar menig mens niet goed in zou passen…

Mercury Spacecraft NASA Kennedy Space Center Florida

Tip: neem een kijkje in de Rocket Garden via de webcam van het Kennedy Space Centre!

Even later is het tijd voor de tour. We verzamelen ons bij het afgesproken punt en worden opgewacht door een wat ouder mannetje met een soort padvinders outfit, grote sportschoenen, een hoedje en hoog opgetrokken witte sokken. We stappen in een enorm koele bus met kleine tv schermpjes. Het mannetje vertelt ons tijdens de rit vanalles over de omgeving, de astronauten, de geschiedenis en de gebouwen van de NASA. Het is erg interessant. Af en toe stappen we uit en bekijken we vanaf een afstand de lanceerplatforms. Maar we mogen niet op het gras komen want daar zitten fire ants en je kan waarschijnlijk wel raden waarom ze zo’n naam hebben..

NASA Kennedy Space Center Florida

Tip: Wist je dat net zoals je in Disneyland kunt dineren met Mickey Mouse en Pluto, je in het Kennedy Space Center kunt lunchen met een astronaut?

Als de tour voorbij is rijden we naar een grote loods waar we eerst terug in de tijd gaan en de spanning en de sfeer meemaken van de lancering van de Apollo 8. Daarna mogen we een enorme Saturn V raket bewonderen. Dit is de grootste raket die ooit gemaakt is. Er ligt zelfs een stukje van de maan. We bekijken de verschillende astronautenpakken, een maanlander en een landingscapsule. De tijd gaat snel en als we terug zijn, gaat het park al bijna sluiten. Dat is jammer want we hebben nog niet alles kunnen zien.

Tip: van plan om naar het Kennedy Space Centre te gaan? Bekijk of er een lancering is: een unieke ervaring!

Disney Springs Legoworld

Als we weer terug zijn bij het resort is het tijd om iets te gaan eten. We gaan weer naar Downtown Disney. Daar is het best wel druk, met vrij volle parkeerplaatsen. Maar er is gelukkig altijd wel een plekje en het is gratis! Ik wil graag bij het T-Rex Restaurant eten maar wanneer we het restaurant gevonden hebben, blijken enorm veel mensen hetzelfde idee te hebben. De wachttijd is een uur. We laten onze naam in het grote boek schrijven en besluiten om met rommelende magen nog een paar Disney winkeltjes te bekijken.

Het winkeltje Basin verkoopt onder andere zeep met figuurtjes erin. Deze zeep ziet er niet alleen erg leuk uit, maar het ruikt ook nog eens heel lekker. Het is niet getest op dieren en gemaakt in Amerika. Ik vind het een leuk souvenir!

zeep-uit-amerika

Het is tijd om te gaan eten! Het T-Rex Cafe is van dezelfde makers als het Rainforest Cafe. Overal staan dinosaurussen, de ijstijd is nagemaakt en af en toe worden gasten opgeschrikt door het geluid en de lichtflitsen van een meteorietenregen.

Bekijk ook mijn blog over het T-Rex restaurant!

t-rex-cafe-disney-restaurant

We nemen een dubbele hamburger en de spareribs, oftewel de ‘Mega Mes-O-Bones.’ Het is veel te veel voor mijn onlangs nog zieke maag. Maar het eten is lekker. Als we buiten komen zien we dat de mensenmassa is verdwenen. Alle Disney winkels zijn helaas ook al dicht maar dit heeft als voordeel dat we nog wel rustig een paar foto’s kunnen maken van de legofiguren, de grote ballon (net zoals in Disney Village in Parijs) en Micky Mouse.

micky-mouse-disney-florida-vakantie

Heb jij al eens een bezoekje gebracht aan het Kennedy Space Center?

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 24

One thought on “Dag 23 USA roadtrip: Kennedy Space Center en een stukje van de maan in Florida

  1. Het Kennedy Space Center Florida ziet er zeker uit als een leuke locatie om een keertje te bezoeken. Heb hem even opgeslagen via Bloglovin 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.