Dag 24 USA roadrip: Bye Orlando, see you soon & prachtige zonsondergang in St Pete’s Beach

Mis je de prachtige stranden in Florida ook zo? Het warme water, het witte zand, de vogels die elkaar achterna zitten en het zeewater afspeuren naar eten. Het schelpen zoeken in de vroege ochtenden en de zon die de lucht met een prachtig kleurenpalet versiert wanneer ze langzaam de zee inzakt…

Vogels en zonsondergang op het strand van Florida

Wanneer we wakker worden, realiseren we ons, dat dit de laatste ochtend is in onze mooie villa in Orlando. Zo mooi is het er eigenlijk niet meer want overal liggen spullen, tasjes, schoenendozen en in de keuken staan veel lege flessen. Je herkent het misschien wel.. Tijd om op te ruimen dus, want we moeten voor 10 uur uitchecken. Het blijft altijd lastig om de gekochte spullen goed in de koffers te krijgen en alvast rekening te houden met het maximaal aantal kilo’s die je mee terug mag nemen naar Nederland.

accommodatie-in-Orlando-nabij-Disney-World

Als we even later naar buiten lopen is het al weer lekker warm. We laden onze spullen snel in de auto en lopen nog een rondje over het mooie terrein van het Bonnet Creek Resort. Aan de waterkant is het een drukke bedoening met allerlei soorten vogels en af en toe een salamander. Vanaf een schommelbankje met uitzicht over het water denken we terug aan de fijne herinneringen die we gemaakt hebben tijdens deze vakantie. Maar gelukkig hoeven we nog niet naar huis want we gaan naar St. Pete’s Beach!

route-orlando-st-pete's-beach-florida-

Ok, wacht nog even. We gaan niet gelijk naar St. Pete’s Beach want er is nog 1 ding wat we moeten doen. In de vele outlets in Orlando kon ik maar niet kiezen welke tas ik wilde kopen. Na een paar nachtjes erover geslapen te hebben, weet ik welke ik wil! We gaan de naar Orlando Vineland Premium Outlets. Hier is ook een winkel van Kate Spade waar ik mijn felbegeerde tasje wil kopen. Bij binnenkomst krijg ik een kaartje in mijn hand gedrukt. 40 % extra korting! Het wachten wordt beloond. De tas was al in de aanbieding en nu krijg ik korting op korting! Ja, daarom houd ik ook van Amerika!

shoppen-in-Orlando-Kate-Spade

Na de inkopen rijden we verder naar het ietwat rustiger St Pete’s Beach. We verblijven in het Carlton House Moteldicht bij het strand. We worden welkom geheten door een vrouw die oorspronkelijk uit Polen komt. We maken een praatje en vragen af het hier ook koud kan worden, maar dat valt zoals verwacht wel mee. Wanneer we naar de kamer lopen zitten er voor de kamerdeuren gezellig mensen te kletsen. Onze kamer is lekker koel, ruim en het heeft een zithoek, een keukentje, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer.

strand van St Pete’s Beach in FloridaZonsondergang strand van St Pete’s Beach in Florida

We leggen onze spullen neer en wandelen naar het strand, een klein stukje verderop. Ik vind nog een stukje Sanddollar! We genieten van de warmte, de zee, de verschillende vogels en de ondergaande zon. Het is hier heel rustig. Met onze voeten in het zand zien we de zon langzaam in zee zakken. De lucht biedt een schouwspel van prachtige kleuren.

best beach st pete's beach florida birds
best beach St Pete’s Beach Floridast-Pete's-Beach-Florida-Sanddollar

‘s Avonds rijden we naar John’s Pass Village, nog geen 10 minuten verderop. Hier zijn winkeltjes, restaurants en een pier te vinden. Nadat we de auto geparkeerd hebben lopen we een paar winkeltjes in. Het is er best wel rustig. Dit komt omdat het laagseizoen is vertellen de eigenaars. Wanneer we de Pier over lopen vinden we een gezellige, tiki-achtige bar waar een liveband optreedt: Bamboo Beach Bar & Grill.

John's pass village florida

Uiteindelijk gaan we buiten zitten, op een stijger en met uitzicht op het water. Op de houten palen hangen teksten: ‘Don’t feed the birds’ en ‘See dolphins? Ring Bells!’ Het is al erg donker maar af en toe zien we in het water iets bewegen… dolfijnen?

We drinken pineapple juice en eten wraps. Na afloop maken lopen we nog een stukje over de pier. In het water kijken de pelikanen die zijn neergestreken op de jetski’s ons argwanend aan.

Bamboo Beach Bar & Grill in John's Pass Village Florida

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 25

2 thoughts on “Dag 24 USA roadrip: Bye Orlando, see you soon & prachtige zonsondergang in St Pete’s Beach

  1. Wat is het daar toch prachtig! 😀 Enorm mooie foto’s heb je gemaakt! Lijkt me een hele ervaring, een roadtrip 🙂

    • Bedankt voor je reactie! Leuk om te horen 🙂 Ja een roadtrip is een geweldige ervaring en een echte aanrader! Wanneer ga jij? 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.