Dag 22 USA roadtrip: Naar de bioscoop in Amerika en de perfecte plek om te wonen?

Het beeld vult het bioscoopscherm met de angstaanjagende Dracula. Hij komt steeds dichterbij. Het is net alsof je zijn hete adem in je nek voelt. En dan klinkt het.. Do you want a refill? Van schrik veer je een beetje uit de bioscoopstoel. Achter je staat de serveerster die net je eten heeft gebracht…

Gelukkig gaat het deze dag iets beter met mijn maag en kunnen we eindelijk weet iets doen! Vandaag rijden we naar het dorpje Celebration. Een perfect dorpje, bedacht door de Walt Disney Company, om de ideale leefgemeenschap van de toekomst te vormen. Wij zien vooral prachtige huizen, perfecte perkjes en mooie lanen. Er is ook een golfbaan, een meertje en je kunt er wandelroutes volgen. Het ziet er allemaal leuk uit en je vindt er die typische, Amerikaanse Disney stijl.

Celebration-Florida-village-house

Huis in Celebration in FloridaDisney Huis in Celebration in Florida

Een pretpark bezoeken zit er vandaag nog niet in dus besluiten we rustig aan te doen en een kijkje te nemen in de Florida Mall. Dit is ook weer een fijn en vooral groot winkelcentrum met tal van bekende winkels en voor iedereen wat wils. Zo vind je er ook een M&M’s World; een winkel vol met merchandise van de bekende chocolaatjes. Voordat we beginnen met shoppen halen we eerst weer een boekje op met allerlei kortingsbonnen bij het Visitor’s Point. Hiermee bespaar ik zelfs 50 dollar op mijn aankoop!

Ruby-Tuesday-salads-Amerikaans-eten

Het is ondertussen lunchtijd geworden. We lopen even rond door de food court maar dan valt mijn oog op Ruby Tuesday. Deze naam heb ik al vaak voorbij zijn komen en ik heb dit restaurant toegevoegd aan mijn lijstje van Amerikaanse restaurantketens die ik wil bezoeken. Hier kun je bij je gerecht zelf een salade samenstellen bij de ‘Create Your Own Garden Bar.’ We gaan zitten in een typisch Amerikaanse booth. Op de menukaart staan veel lekkere dingen. Ik vind het moeilijk kiezen, omdat ik niet weet wat mijn maag aankan. Uiteindelijk kies ik de salade met zalm. Het is heerlijk, maar ik kan er niet veel van op. Het is niet leuk (understatement) om al dat eten op de menukaart te zien en het niet te kunnen eten, terwijl je weet dat wanneer je weer in Nederland bent, je alleen nog maar over dit eten kunt dromen.

Florida mall plattegrond winkels in Amerika

We winkelen nog even verder in de Florida Mall die trouwens het grootste winkelcentrum van centraal Florida is. Daarna brengen we onze aankopen terug naar het resort.

Rond 9 uur stappen we in de auto want op mijn to-do-lijstje staat namelijk het AMC Dine-in-Theatre. Film & Food! Oftewel naar de bioscoop in Amerika, waar je tijdens de film een tafeltje voor je hebt waar eten en drinken geserveerd wordt, zodat je kunt eten tijdens het film kijken!

Dine-in-theatre--bioscoop-in-Amerika-FloridaDeze bioscoop bevindt zich in Disney Springs, op slechts 5 minuten rijden van ons resort. We halen kaartjes en lopen dan door naar de grote bioscoop om de film Dracula Untold te kijken. Het is er helemaal niet druk. In de zaal ploffen we neer in grote rode stoelen. Op het tafeltje voor ons ligt al een menu klaar. Even later staat de serveerster bij ons met drankjes uit de geliefde Coca Cola Freestyle machine: Coca Cola Raspberry!

Het menu is heel uitgebreid. Zo kun je kiezen uit steaks, hamburgers, salades, quesadillas, pizzabroodjes en sandwiches. Er zijn ook cocktails en sundae ijsjes.

Het eten wordt geserveerd, de comfortabele stoelen kunnen zelfs een beetje naar achteren en de film begint. Perfect. Tijdens de film geniet je trouwens van de bekende refills. Leuk om een keer mee te maken!

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 23

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.