Dag 25 USA roadtrip: Vissen, vogels en strand in Clearwater Beach Florida

Op het witte zand verzamelen zich nog wittere vogels. Ongeduldig trappelen ze met hun gele voetjes door het schuim van de zee. De kraaloogjes houden nauwlettend het kleine jongetje in de gaten die een emmer vol visjes heeft.

Voordat we naar de laatste bestemming van onze roadtrip vertrekken, Clearwater Beach, maken we nog een strandwandeling. We vinden een paar mooie schelpen voor onze verzameling, maar helaas hebben we geen enorme schelpen gevonden. Ik denk dat we daarvoor veel vroeger hadden moeten opstaan. Wel vonden we vaak grote afgebroken delen van iets wat ooit een mooie en enorme schelp is geweest.

strand-van-st-pete's-beach-florida

We genieten van de zeewind en de zon die al snel op onze huiden brandt. Overal zie je vogels en een visser en een peuter zitten aan het water. Naast het jongetje staat een enorme witte reiger. De vogels proberen in de buurt van de emmer vis te komen en af en toe krijgen ze hun zin.

amerika-roadtrip-orlando
aldi-in-amerika-supermarktusa-roadtrip-dog-driving-a-car

We gaan verder naar Clearwater Beach in Florida. Via een grote brug rijden we over wegen omzoomd door palmbomen. Bij het haventje vinden we het motel. We verblijven 1 nacht in het Barefoot Bay Resort Motel, vlak bij de zee en de pier. De motelkamer is klein maar knus. Naast het bed ligt een map vol met bezienswaardigheden in de buurt en een schaaltje snoepjes. Er is een koelkast, een magnetron en een badkamer met toiletartikelen. Bij het motel is ook een zwembad. Een paar stappen verderop bevindt zich een Walgreens supermarkt zodat we makkelijk we snacks en drinken kunnen halen.

Clearwater Beach Florida

In de supermarkt is een machine waar je zelf een soort slushpuppies kunt tappen met de smaak van mountain dew, coca cola, white cherry en raspberry en de laatste neem ik. Met de verfrissende drankjes lopen we naar het strand in Clearwater Beach, waar we ligbedjes huren. Hier relaxen we deze middag.

Clearwater Beach strand in Florida

Als we genoeg zijn bijgekleurd lopen we terug naar het motel. Bij de Walgreens staat nu een man met 2 kleurrijke vogels. Hij ziet waarschijnlijk dat ik vol bewondering naar de prachtige beestjes kijk en vraagt of we een foto willen. Even later staan we allebei met een vogel op ons hoofd.

vogeltje

Voordat we gaan eten sorteren we alvast onze spullen, we moeten alles op de een of andere manier toch in de koffers zien te krijgen. Ik vind nog een nieuw gekochte duikbril die we deze vakantie niet hebben gebruikt. Ik kijk uit het raam en zie een Amerikaanse familie bij het zwembad. Misschien kan ik ze blij maken met de duikbril.”Are you sure?” De vrouw kijkt me verrast en blij aan.

Clearwater Beach Florida wegwijzer

’s Avonds lopen we door een straat nabij het motel, op zoek naar een leuk restaurant voor de laatste avond. We komen langs een chique uitziend restaurant waar live pianomuziek klinkt. Ik voel me underdressed maar we worden toch hartelijk welkom geheten in Bob Heilman’s Beachcomber.

We krijgen heel veel eten. Nadat we het voorgerecht, de uienringen op hebben, krijgen we van het huis nog een voorgerecht met verschillende sausjes en crackers. Het is leuk om  zo iets nieuws te proberen. Er zit een soort appelmoes bij, room, mais en een marmelade met bieten. Als hoofdgerecht eten we vis en steak, terwijl we luisteren naar live pianomuziek.

Restaurant Clearwater Beach Bob Heilman’s Beachcomber

Wanneer we richting zee lopen zien we dat er een filmvertoning is bij het strand. Voor het filmscherm zitten veel mensen en er wordt een komedie vertoond.

Tip: Ga je ook naar Clearwater Beach? Bekijk alvast wat er toen doen is bij Pier 60 en welke films je in de buitenlucht kunt zien! Dit vind je op de website van Sunsets at Pier 60.

Mooiste stranden in Florida, Clearwater Beach

Het is nog een gezellige boel op de pier. Er staan kraampjes met zelfgemaakte kunst en sieraden, er klinkt muziek en mensen zijn aan het vissen.

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 26

2 thoughts on “Dag 25 USA roadtrip: Vissen, vogels en strand in Clearwater Beach Florida

  1. Die foto van dat jochie met die vogels! Grappig… Klinkt als een prima plek om te relaxen…

    • ja, het is daar heerlijk ontspannen. Er zijn veel prachtige stranden in Florida. Daar ga ik binnenkort ook over schrijven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.