Slapen in een wigwam in Holbrook, Arizona

“Have you slept in a wigwam lately?” Dat is de slogan van het Wigwam Motel in Holbrook, in de staat Arizona en op enkele meters van route 66. Een bijzondere overnachtingsplek in Amerika!

Het Wigwam Motel in Holbrook

Ik kwam in het donker aan bij het Wigwam Motel in Holbrook. De volgende dag zag ik pas hoe leuk het geheel eruitziet. Er staan 15 grote plastic wigwams, gebaseerd op tipi’s van de Plains Indians. (Dus eigenlijk zijn het tipi’s.) Daarnaast staan klassieke, gerestaureerde wagens waar je je huurauto naast kunt zetten. Ja, de tijden zijn zeker veranderd. Een deurtje in de wigwam opent naar een kleine ruimte waar alleen het essentiële te vinden is voor een overnachting.

holbrook-wigwam-motel

Geschiedenis van het Wigwam Motel

Het Wigwam motel in Holbrook maakte deel uit van een hotelketen, genaamd Wigwam Motels/Wigwam Villages en ontstond in de jaren 30 en 40. Er waren 7 locaties door de VS. Het Wigwam Motel in Holbrook draagt ook de naam: Wigwam Village #6. Tegenwoordig zijn er nog drie vestigingen van het Wigwam Motel. In Arizona, Californië en in Kentucky. Sinds mei 2002 staat het Wigwam Motel in Holbrook in het National Register of Historic Places en wordt het gezien als een iconic landmark langs de Route 66.

Route-66-motel-in-Amerika-Wigwam-Motel

Locatie van het Wigwam Motel

Het wigwam motel bevindt zich dus aan route 66, in Holbrook, Arizona. Een locatie die een goede overnachtingsplek biedt als je bijvoorbeeld een bezoek brengt aan het Petrified Forest National Park, de Meteor Crater of over de route 66 rijdt en een tussenstop nodig hebt.

Voorzieningen van het Wigwam Motel

Elke wigwam is uitgerust met een bed of twee bedden, verwarming, airco en een kleine tv. Het plafond is vrij laag en er zit een raampje in de accommodatie. Kijk maar mee:

Wigwam Motel in Holbrook, Arizona, Route 66, USA #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

De kleine badkamer heeft een douche waar je waarschijnlijk niet rechtop onder kunt staan. Verwacht dus geen grote ruimte, want alles moet natuurlijk wel in een wigwam passen.

Ik vond het Wigwam Motel een prima plek om te overnachten. Het is iets speciaals en dat maakt het zo leuk. Ik kan weer een bijzondere en bovendien historische accommodatie aan mijn lijstje toevoegen. Het Wigwam Motel is misschien een beetje kitsch, maar het past ook wel weer bij een roadtrip door de USA. En wanneer heb je nou de kans om in een wigwam, of tipi te slapen?

Wigwam-motel-langs-Route-66

Meer informatie vind je op de website van het Wigwam Motel

Zou jij in een wigwam of tipi willen slapen?

5 thoughts on “Slapen in een wigwam in Holbrook, Arizona

  1. Haha, wat gaaf, super leuk! Zou er best een keer willen slapen 😀

  2. Wat een leuk concept zeg! Ik zou hier ook wel een nachtje willen slapen!

    • Ja en het bestaat ook al een tijdje. Hopen dat ze het nog lang volhouden maar dat zal vast wel, want het is een leuke overnachtingsplek 🙂

  3. Wat een gave overnachting zeg. Super leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.