Van New York naar Texas: Amerika reis dag 27: Natuurlijke brug en stadse skyline.

Vandaag bezoeken we het Natural Bridge State Park in Amerika. Om eerlijk te zijn, dacht ik dat het alleen een rots zou zijn in de vorm van een brug, maar dit park was veel mooier dan verwacht!

We checken uit bij het hotel. In de lobby kun je gratis koffie en thee pakken en die nemen we mee. Tegenover het hotel bevindt zich de ingang van het Natural Bridge State Park in Amerika. We zijn vroeg, maar niet de enige. Vlak voor ons stapt ook een groepje wandelaars het grote gebouw in wat dient als restaurant, souvenirwinkel, informatiebalie en toegang tot de Natural Bridge. En man vraagt aan hoe we aan de koffie komen. Helaas voor hem, er is geen cafe in de buurt en in het gebouw is het restaurant nog niet open.

Natural Bridge State Park in Amerika hotel nabij het park

Nadat we een toegangskaartje hebben gekocht en een folder meekrijgen waarin de wandeling staat beschreven, lopen we via een trap naar beneden. Daar gaan we een deur door en we staat buiten. Met een trap gaan we dieper het bos in en lopen we langs een mooi beekje.

Natural Bridge State Park in Amerika natuur wandeling

Bij de natuurlijke rotsboog staan allemaal bankjes. Dit blijkt een populaire plek om te trouwen.

Natural Bridge State Park in Amerika Natural Bridge bezoeken

De wandeling die we maken is de Cedar Creek Self-Guided Trail. Bij de bezienswaardigheden langs de trail staan nummers en in de folder staat meer informatie beschreven.

Wist je dat De Natural Bridge in Virgina geregistreerd staat als een Historic Landmark? En dat het gebied van Thomas Jefferson was? Hij had de brug en 157 acres gekocht voor 20 shilings van koning George III. Na zijn dood werd het verkocht vanwege zijn grote schuld en in de loop der tijd heeft het verschillende eigenaren gehad. Op 24 september werd het pas een Virgina State Park en dus beschermd.

Natural Bridge State Park in Amerika wandeling

Bij het eindpunt van de wandeling bereiken we de Lace Waterfall. Een waterval van 15 meter hoog. Daarna lopen we weer terug via dezelfde route.

waterfall-Natural-Bridge-State-Park-Virginia

We hebben ons twee uur in het Natural Bridge State Park vermaakt. En daarna is het tijd om verder te gaan. Want van de natuur gaan we naar de stad. En wat voor stad; New York City. Het is nog een eindje rijden. 6 uur en een kwartier.

We rijden twee uur en daarna stoppen we om te lunchen. Ik heb precies uitgevogeld waar dat moet gebeuren, namelijk bij Cracker Barrel! Nu kun je kiezen uit lunch of ontbijt. Elke dag hebben ze een andere lunchdeal en ik kies voor het gehaktbrood. Voor 6 dollar krijg ik meatloaf, hashbrowns en fried okra. Vooral het gehaktbrood is super lekker.

Een buttermilk pie met aardbei gaat mee voor onderweg, want we moeten nog even voordat we bij ons hotel in de buurt van New York aankomen.

Onderweg is het natuurlijk nooit saai…

Naar New York natuurlijk!

We slapen een nachtje in Secaucus. Hier hebben we eerdere Amerika reizen ook al geslapen en dat beviel goed. Hier kun je gratis parkeren en vlakbij het hotel vertrekt een bus naar Manhattan. Het leuke is dat er ook een Walmart vlakbij is voor de laatste boodschappen.

Maar voordat we inchecken bij Meadowlands River Inn maken we nog een kleine tussenstop bij een winkelcentrum vlak voor New York: The Mills at Jersey Garden, want aan het eind van de vakantie besef je dat je nog wat dingen nodig hebt of nog bij een outlet wil kijken. Het is hier groot en druk en na een uurtje gaan we weer verder.

Na het inchecken, rijden we naar Weehwaken, want we gaan namelijk voor de laatste keer deze Amerika vakantie eten bij PF Chang. En gelukkig zit die in de buurt van New York en op een kwartier rijden van het hotel. Als je geluk hebt, heb je zelfs uitzicht op de skyline van New York vanaf he tafel!

Het eten is hier altijd lekker en met de vele groente is het ook best gezond.

Nadat we gegeten hebben, bewonderen we nog even de skyline van New York, op een straat afstand van P.F. Chang’s. Rond elf uur checken we in bij het hotel. Morgen zijn we mooi dichtbij New York. Dan leveren we de huurauto in en hebben we nog een paar dagen in New York voor we weer naar huis vliegen.

★★★ Lees verder: met de auto door new York

Benieuwd naar de route van deze reis? In maart/april maakte ik een roadtrip: Rondje New York-Texas en die route vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.