Het verhaal achter de foto: drankjes en orkanen in Florida

Bij het mooie Coconut Palm Inn sloten we de dag af met een drankje. De fles wijn hadden we gekocht in een wijnwinkel in St Augustine, waar je de drankjes eerst ook mocht proeven. We kozen voor de Hurricane Class 5 witte Sangria. Een lekkere zoete wijn met de smaak van ananas en ander fruit.

De wijn is vernoemd naar orkanen die Florida geregeld teisteren en soms een spoor van vernieling achterlaten. Class 5 is de hevigste orkaan die er is, namelijk met de maximale windsnelheid: hoger dan 250 km/uur. Middenin het orkaanseizoen dronken we dus een orkaan-wijntje! Een bijzondere naam voor een lekkere sangria!

Het lijkt mij best eng om in een orkaan terecht te komen en voordat we op reis gingen dacht ik hier geregeld aan. Wel is het zo dat tegenwoordig de ontstane orkanen goed in de gaten worden gehouden door het Hurricane Center en dat je via internet en televisie goed op de hoogte blijft. Mocht het zover zijn dat er een orkaan jouw kant op komt, dan heb je dankzij de informatie genoeg tijd om je reis aan te passen.

Wist je dat? Het orkaanseizoen in Florida loopt van begin juni tot en met eind november. In deze periode zijn er dus orkanen in Florida te verwachten.

Ik ben benieuwd of we binnenkort ook Gronings aardbevingsbier in de winkels kunnen vinden!

Heb jij wel eens een orkaan of extreem weer meegemaakt tijdens je reis?

4 thoughts on “Het verhaal achter de foto: drankjes en orkanen in Florida

  1. Verwittig me even als dat Gronings bier in de winkelrekken ligt 🙂 Leuk verhaaltje van de wijn trouwens. Ik wens je voor 2016 een heel tof reisjaar toe!

    • Dankjewel Bart 😀 Je bent de eerste die het hoort als het bier verkrijgbaar is 😉 Ik wens jou ook een fantastisch reisjaar toe!

  2. Grappig. Leuk om te weten.
    Ja, vaak hele erge regen (in Azië), een hele gekke mist in Spanje en een zandstorm in Marokko. Die laatste staat op m’n blog.

    • Dus qua weer heb je genoeg meegemaakt tijdens je reizen! Ik zal snel eens bij je komen lezen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.